ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 2013



Αυτοί θα πρωταγωνιστήσουν το 2013 στη Ζωή μας που θα κορυφωθεί η μνημονιακή πολιτική. Θα είναι η χειρότερη χρονιά για την κοινωνία μας
Μέσα στο 2012 έγιναν πολλά ....
Εκλογές σε χώρες-κλειδιά, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στη Γαλλία, επανακαθόρισαν τα δεδομένα στη δίνη της μεγάλης οικονομικής κρίσης που σαρώνει τον πλανήτη. 

Ο Ομπάμα ξαναμπήκε στον Λευκό Οίκο, ο Πούτιν στο Κρεμλίνο και ο Σι θα κρατήσει το τιμόνι της Κίνας ως το 2023. Ο Σοσιαλιστής Ολάντ ανέλαβε να πείσει την πανίσχυρη και ιδεολογικά δύσκαμπτη καγκελάριο Μέρκελ για περισσότερη ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στην κλονιζόμενη από αλλεπάλληλους δημοσιονομικούς σεισμούς Γηραιά Ηπειρο. Στη Μέση Ανατολή ο πόλεμος στη Συρία δεν λέει να τελειώσει, ύστερα από 40.000 νεκρούς, αλλά ο Μόρσι, ο νέος πρόεδρος της Αιγύπτου, κατάφερε να πείσει Ισραήλ και Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αν και αντιμετωπίζει την καχυποψία πολλών συμπατριωτών του. Το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι πολιτικοί, αλλά όχι πάντοτε. Πρώτη είδηση έγινε και η Μαλάλα, μια ηρωική 14χρονη μαθήτρια από το Πακιστάν που παραλίγο να πέσει νεκρή από τις σφαίρες των Ταλιμπάν επειδή τόλμησε να ζητήσει όλα τα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο. Και εκατομμύρια τηλεθεατές καθηλώθηκαν για να δουν ζωντανά τον Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ, τον πρώτο άνθρωπο που πήδηξε στο κενό από τη στρατόσφαιρα και προσγειώθηκε σώος και αβλαβής έπειτα από άλμα-ρεκόρ 39 χιλιομέτρων.
Αυτά έγιναν το 2012....
Τώρα το 2013....
Αφού ο ίδιος λαός είναι και οι πολιτικοί τα ίδια λένε. Η τελευταία πενταετία ξεκίνησε με την "ήπια προσαρμογή" του Καραμανλή του Νωχελικού όταν ο Σημίτης έλεγε οτι θα πάμε στο ΔΝΤ, συνεχίστηκε με τον ΓΑΠ τον Αφελή που έλεγε οτι "λεφτά υπάρχουν", με τον Σαμαρά που θα μας έφερνε "ανάπτυξη", δηλαδή λεφτά, και κορυφώνεται με τον Τσίπρα που θα μας φέρει ευρώ χωρίς μνημόνιο (και 100000 θέσεις στο Δημόσιο, για να γουστάρουμε!). Ο λαός σε κάθε περίπτωση διάλεξε το παραμύθι και οι πολιτικοί σε κάθε ευκαιρία ανέμελα του το πούλησαν (ας πάρουμε την εξουσία και ... βλέπουμε). Τα ονόματα αλλάζουν, αλλά το έργο είναι το ίδιο.Για να βγει λοιπόν η Ελλάδα από την κρίση πρέπει  να αλλάξει μυαλά;

 Πότε και πώς τελειώνει μία οικονομική κρίση; Η Ελλάδα έχει και στο παρελθόν ζήσει δραματικές οικονομικές στιγμές, έχει χάσει την κυριαρχία, την υπόστασή της ακόμη και εδάφη της. 

Όμως όλες οι κρίσεις κάποτε τελείωσαν και η Ελλάδα δεν έπαψε να υπάρχει.
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ

ΑΝΕΜΟΣ





ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured