ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ



Willkommen in Deutschland
Frohe Weihnachten Frohe Feiertage die Deutschen Liebhaber von Griechenland 
Ich mag so zu denken

Στη Γερμανία… Φέτος θα έρθουν τα Χριστούγεννα
Μπορεί εδώ να δυσκολευόμαστε, λόγω Μνημονίου, να βάλουμε τα καλά μας για να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα, όμως στη Γερμανία είναι ήδη φωταγωγημένο το πανέμορφο Βερολίνο και άλλες πόλεις 

Σήμερα θα σας ταξιδέψω στη Γερμανία ...Willkommen in Deutschland
Κάθε πόλη είναι κι ένας πολύ καλός λόγος για να ταξιδέψεις στη Γερμανία, καθώς καθεμία αποτελεί έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό, με εντελώς διαφορετική προσωπικότητα, ιστορικά μνημεία και ατμόσφαιρα.
Ας πάμε πρώτα στο Μόναχο (München)  η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας είναι απόλυτα ταυτισμένη στη συνείδηση των περισσοτέρων ταξιδιωτών με το περίφημο φεστιβάλ Oktoberfest. Εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο γεμίζουν ασφυκτικά τα beer-tents του Μονάχου κάθε Οκτώβριο, συμμετέχοντας στο πιο μεγάλο, κεφάτο και μεθυστικό πανηγύρι μπίρας.
Για γευστικές βαυαρικές σπεσιαλιτέ με γερές δόσεις ξανθιάς μπίρας βρίσκεστε στη σωστή πόλη. Στις φασαριόζικες μπιραρίες της, μεγαλόσωμες Γερμανίδες με παραδοσιακές ενδυμασίες και πλούσια τα «ελέη» όχι όπως στην Ελλάδα αν  είσαι πάνω 20χρονων έχεις ημερομηνία λήξης σαν σερβιτόρα εκεί βγαίνεις και στη σύνταξη με το δίσκο στο χέρι ..σερβίρουν στους θαμώνες μεγάλα ποτήρια με τοπική μπίρα, που συνοδεύονται από λουκάνικα, κότσι και πρέτσελ. 
Αλλά και για ξέφρενες νύχτες σε μοδάτα μπαρ, είστε στο κατάλληλο μέρος. Γνωστή για την ποικιλία της διασκέδασης και τη ζωντάνια της, θεωρείται η πιο νεανική και κεφάτη πόλη της χώρας.
Αλλά και εσείς που θα πάτε Χριστούγεννα μην ανησυχείτε μπύρα έχει άφθονη  όρεξη να έχετε...
 το Μόναχο προσφέρει πολλές επιλογές στον επισκέπτη, ανάλογα φυσικά με τα ενδιαφέροντά του. Αν είστε φιλότεχνοι, ένας μεγάλος αριθμός μουσείων και γκαλερί με σπουδαία έργα πολιτισμού σας περιμένουν, αφού η πόλη του ποταμού Ιζαρ ήταν από τα σημαντικότερα πνευματικά και καλλιτεχνικά κέντρα της χώρας.
Αν λατρεύετε το shopping και δεν σας τρομάζουν οι τιμές στις βιτρίνες, τα πολυτελή καταστήματα και οι διάσημοι οίκοι μόδας της αριστοκρατικής λεωφόρου Maximilianstrasse θα σας βάλουν στον πειρασμό για σικάτες αγορές και όχι μόνο.


Πάνω από όλα όμως, το Μόναχο θα σας διδάξει τι σημαίνει ποιότητα ζωής:
 πεζόδρομοι για ατέλειωτες βόλτες, πανέμορφα πάρκα, δρόμοι πλημμυρισμένοι από ποδήλατα, λειτουργική ρυμοτομία, άρτιες υποδομές, καθαρή ατμόσφαιρα αλλά και διοργανώσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί 
το γεγονός ότι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες γερμανικές πόλεις - ένας στους τρεις Γερμανούς την επιλέγει ή την επιθυμεί ως μόνιμο τόπο κατοικίας.
Έχει Υψηλή ποιότητα ζωής .. ξέρει τη κάνει η Μερκελ..ΟΥΠΣ υποσχέθηκα στον εαυτό μου  να μην πολιτικολογήσω any way
Τα έθιμα των Γερμανών
Το διάστημα που προηγείται των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό για τους Γερμανούς. Για τις οικογένειες τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Plätzchen , το Χριστουγεννιάτικο κέικ Christstolle,
Επίσης, συναντάται συχνά η το έθιμο του λεγόμενου Adventskran. Πρόκειται για ένα κηροπήγιο με τέσσερις θέσεις, που συμβολίζει τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Κάθε Κυριακή τοποθετούν ένα κερί στο κηροπήγιο αυτό, μετρώντας αντίστροφα το χρόνο που απομένει για τον ερχομό των Χριστουγέννων.
Γύρω από τα παράθυρα βάζουν ηλεκτρικά κεράκια ή λαμπιόνια και στα τζάμια τοποθετούν πολύχρωμες χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Στα περισσότερα σπίτια κάτω από το δέντρο υπάρχει και η παραδοσιακή φάτνη.
Τα γερμανικά Χριστούγεννα φημίζονται για τις λιχουδιές τους, οι οποίες ταιριάζουν απόλυτα με τον χειμωνιάτικο καιρό και το τσουχτερό κρύο. Τιμήστε τα μπισκότα τζίντζερμπρεντ (Lebkuchen στα γερμανικά), τα ψητά αμύγδαλα και το μυρωδάτο χριστουγεννιάτικο κέικ (στόλεν) Stollen. Το αυθεντικό Christollen πάντως θα σας το προσφέρουν στη Δρέσδη, από όπου κατάγεται.

Δρέσδη 

Η Στρίτζελμαρκτ (Striezelmarkt) στη Δρέσδη θεωρείται ως η πρώτη Χριστουγεννιάτικη αγορά στον κόσμο και χρονολογείται από το 1434
Σε αυτή την ξεχωριστή γερμανική πόλη η χριστουγεννιάτικη αγορά έχει ιστορία αιώνων - αφού στήθηκε για πρώτη φορά το 1434. Στην ανοιχτή πλατεία στήνεται το, στολισμένο με πολύχρωμα λαμπιόνια, χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και μια εντυπωσιακή πυραμίδα που φτάνει σε ύψος τα 14 μέτρα. Με φόντο αυτό το φαντασμαγορικό σκηνικό οι πάγκοι με τα δώρα, τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα παραδοσιακά χειροτεχνήματα της περιοχής, θυμίζουν σκηνές από παιδικό παραμύθι.

Στουτγάρδη 

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Στουτγάρδης συγκαταλέγεται στις πιο παλιές, αλλά και στις πιο μεγάλες και εντυπωσιακές αγορές της Ευρώπης. 250 χριστουγεννιάτικα περίπτερα κοσμούν τους δρόμους της πόλης, αρώματα κανέλας και βανίλιας γεμίζουν τον αέρα, ενώ στο παλαιό ανάκτορο της πόλης κυριαρχούν οι ήχοι από χριστουγεννιάτικα κάλαντα και συναυλίες. Γιορτινά στολισμένα είναι και τα πολιτιστικά κέντρα: στο πλανητάριο προβάλλονται ταινίες με χριστουγεννιάτικα θέματα, το νέο Μουσείο Τέχνης, η Δημοτική Γκαλερί, το Μπαλέτο και η Όπερα της Στουτγάρδης συμπληρώνουν ιδανικά το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα των επισκεπτών.

Νυρεμβέργη 

Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης φέρει το όνομα Κρίστκιντλ (Christkindle) και στήνεται κάθε χρόνο μπροστά στον καθεδρικό ναό της πόλης. Διατηρώντας ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στο 1628, το άνοιγμα της αγοράς γίνεται στις 25 Νοεμβρίου, οπότε το «πνεύμα των Χριστουγέννων», δηλαδή ένα δεκαοχτάχρονο κορίτσι της πόλης ντυμένο με φανταχτερή χρυσαφένια στολή, απαγγέλλει χριστουγεννιάτικα στιχάκια.
Ακόμα πάντως κι αν δεν βρεθείτε εκεί στην έναρξη, δεν θα χάσετε τίποτε από την παραμυθένια ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι μικροί πειρασμοί στα υπαίθρια καταστήματα: νοσταλγικά παιχνίδια, μουσικά ρολόγια, μυρωδάτα γλυκά και φυσικά το Κίντερβαϊναχτ (Kinderweihnacht), ένας υπέροχος χώρος ειδικά για τα παιδιά που τα προσκαλεί να παίξουν με την ψυχή τους ζυμώνοντας κουλούρια και κατασκευάζοντας αντικείμενα από πηλό. 
Φυσικά δεν λείπει το απαραίτητο καρουσέλ, αλλά και το τρενάκι που νομίζεις ότι θα σε πάει κατευθείαν στον Αϊ-Βασίλη.
Frohes Weihnachtsfest

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured