ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

«Δεν έχουμε ηγέτες με... καρύδια»,




«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι…οι ηγέτες στην ελληνική κοινωνία;

Να το πάρουμε μεταπολεμικά;

1. 3εις γεννιές οικογένειας Παπανδρέου - εγκάθετοι των Βρεταννών (κάναν τον εμφύλιο, την πόλωση του 51 κυνηγώντας τον Μπελογιάννη, την πόλωση του 63 με τον ανένδοτο αγώνα), σπρώξανε προς την κινητοποίηση της δικτατορίας, εγκαταστήσανε το μεταπολιτευτικό σύστημα, χρεωκοπήσανε τη χώρα και την παραδώσανε στο ΔΝΤ. Μακράν κατέχουν τα πρωτεία σε δράση.. Σημειωτέον, η οικογένεια από την πρώτη ήδη γεννιά είχε πάψει να είναι Ελληνική όπως και με πολλές άλλες πολιτικές οικογένειες.

2. Καραμανλής - τον διαλέξαν ήδη από τις αρχές του 1950 οι Βρεταννοί προς αντικατάσταση των στρατιωτικών τύπων όπως ο Πλαστήρας και ο Παπάγος που κρίθηκαν ως πολύ άτεγκτοι και ως πολύ πατριώτες για τα γούστα των Βρεταννών - τον μεν τον κάναν άκρη (και περιέργως αμέσως πέθανε άρρωστος), τον δε τον δολοφονήσανε ιατρικώς όπως παλαιότερα τον Μεταξά. Έχοντας κάνει άκρη πρωτοκλασσάτα στελέχη ανεβάσανε οι Βρεταννοί τον Καραμανλή ο οποίος φυσικά τους έκανε όλα τα γούστα και σε Ελλάδα και σε Κύπρο. Ο μπουνταλάς ο ανιψιός μάλλον παρατυπία αποτελεί και οι υποψίες συγκεντρώνονται στο να ήταν παγιδευμένος εξαρχής.

3. Σημίτης - το λέει και το όνομα, το έλεγε και η προφορά του όσο και αυτή του Τζέφρευ Παπανδρέου, δεν ήταν Έλληνας, δεν έγινε ποτέ Έλληνας. Παραπαίδι των Γερμανογάλλων αλλά χαϊδεμένος και των Αμερικανών.

4. Μητσοτάκης - εδώ μιλάμε για μια από τις μακροβιότερες και πιο διαπλεκόμενες στο εξωτερικό πολιτικές οικογένειες. Είναι προφανές ότι λίγοι το ξέρουν ότι ο Ελ. Βενιζέλος ήταν μέρος της οικογένειας Μητσοτάκη - η οποία ιεραρχικά ήταν επάνω του και όχι αυτός επάνω της. Στην Κρήτη ήδη ήταν στα πράγματα από τον 19ο αιώνα και ήδη από την ένωση με την Ελλάδα είχαν το φιλελεύθερο φιλλοαγγλικό κόμμα έτοιμο. Από κυβέρνηση ή αντιπολίτευση κατευθύναν υπόγεια τα πολιτικά σκηνικά με τρόπο που ο λαός μόνο να υποπτεύεται μπορεί. Μακράν η πιο καταστροφική οικογένεια (καθότι μπλεγμένη στη Μικρασιατική καταστροφή και γενοκτονία του μισού Ελληνισμού).

5. Ράλλης - φιλοβρεταννική και φιλογερμανική οικογένεια (έτσι ήταν - οι φιλοβρεταννοί έγιναν φιλογερμανοί και μετά ξανά φιλοβρετανοί)

6. Πλαστήρας - Παπάγος : μπορεί να ήταν στρατιωτικοί παλαιάς κοπής και πατριώτες όμως υπήρξαν και αυτοί, εν μέσω γεγονότων, όργανα της Βρεταννικής πολιτικής.

7. ΚΚΕ - ΟΛΟ το ΚΚΕ υπήρξε γέννημα θρέμμα της Βρεταννικής πολιτικής. Δημιουργιά, οργάνωση και χρηματοδότηση - όλα προήλθαν από κονδύλια εκ Λονδίνου. Είναι οικτρό το ότι το 99,9% του λαού αγνοεί το γεγονός αυτό και ότι στον εμφύλιο που δημιούργησε το ΚΚΕ κατευθυντήρια δύναμη υπήρξαν οι Βρεταννοί.

8. Μακάριος στην Κύπρο (το παραπαίδι της διεθνούς εκκλησιαστικής - ο εν-μία νυκτί αρχιεπίσκοπος, εν πρωία πρόεδρος...) - Αμερικανοβρεταννός πράκτορας (όπως και ο Σαμψών)

9. Παπαδόπουλος-και-Σία : αυθυποβολημένο όργανο της Οπερέησον Γκλάντιο, ΣΙΑ - όταν ξύπνησε και κατάλαβε τη ζημιά που έκανε και προσπάθησε να επαναφέρει τον κοινοβουλευτισμό ήταν αργά, τον έριξε το αμερικανο-πολυτεχνείο της Δαμανάκη, κορούλας του γερμανοχαφιέ της Κρήτης και του ανθυπο-Λαλιώτη...

10. Ψευτοβασιλική οικογένεια... το απόλυτο τουρκομπαρόκ, περιττά τα σχόλια...
... και πάει λέγοντας...
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει πώς ο Ελληνικός λαός αποφάσισε ότι οι παραπάνω θα κυβερνήσουν τη χώρα; Μπορεί να μου αποδείξει κανείς πχ. ότι σε άλλες χώρες οι πολίτες κάνανε κάτι διαφορετικό από τους Έλληνες και καταφέρανε να ανεβάσουν καλύτερες ηγεσίες;

Μην είστε αφελείς. Αλλού αποφασίζονται αυτά. Εάν η Βρετανία η Αμερική η Γερμάνια  αποφάσιζε πχ. ότι πρέπει να γίνει εμφύλιος, πχ, στη Νορβηγία ή τη Σαουδική Αραβία αυτό θα γίνονταν όχι σε χρόνια αλλά σε δεπτερόλεπτα. Το ότι δεν έγινε εμφύλιος στην Νορβηγία δεν οφείλεται σε καμία ''κοινωνική-πολιτιστική ανωτερώτητα'' των Νορβηγών οι οποίοι ακόμα και σήμερα υστερούν και κοινωνικό-μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων (όπως και όλοι οι Ευρωπαίοι - αφού οι Έλληνες είναι μακράν ο πιο μορφωμένος λαός στην Ευρώπη , αλλά στην έλειψη ενδιαφέροντος από τους Εταιρους να δημιουργήσουν εμφυλιακή κατάσταση εκεί.

Μορφωμένοι μεν ναι (κατά βάση σπουδών-πτυχίων) πολιτικώς όμως αδαείς όσο ο κάθε άλλος λαός στη γη, οι Ἐλληνες. Τι πρέπει να γίνει λοιπόν για να κατανοήσουν ότι όχι 10-15%, ούτε 30-35% αλλά 90-95% του τι γίνεται στην Ελλάδα εξαρτάται άμεσα από το τι γίνεται στον ευρύτερο γεωοπολιτικό χώρο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογειόυ.
Δυστυχώς όσα καταστρέφονται σε λίγα χρόνια δεν ξαναγεννιούνται το ίδιο ... γρήγορα ! Η νοοτροπία που υπάρχει έχει βαθειές ρίζες και κυρίως , ο Ελληνας δεν την απόβαλλε ακόμα . Φταίνε οι ηγέτες ....και ο λαός που τους ψήφιζε ; Ξέραμε τις κομπίνες , αλλά ήταν καλές άν εμείς προσωπικά ωφελούμεθα. Ξέραμε ότι ο πλούτος κι η ανάπτυξη ήταν 'στημένη υπόθεση' που προέκυπτε απ τον υπερδανεισμό .... κάποιοι το λέγαν αλλά οι περισσότεροι ... τους βρίζαν : 
Μην μας χαλάς το όνειρο !
Μια μέρα σου κόβουν τον δανεισμό , σου ζητούν τα λεφτά κι εσύ ... πέφτεις απ το σύννεφο. Στις εποχές του μόχθου , την εποχή των πατεράδων μας 1950-1970 , οι δανειζόμενοι τα παίρναν με το σταγονόμετρο και λογάριαζαν την κάθε δεκάρα τόκου που θα έδιναν κι οι τράπεζες ήταν όλο περιορισμούς.
Το πρόβλημα είναι ηθικό ... η ηθική ξεπέφτει γρήγορα όταν άνετα και ατιμώρητα αρχίζουν μερικοί να την παραβιάζουν . Μετά η κοινωνία διαλύεται .

Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο μειονεκτήματα :
α) Τους ίδιους ακόμα ηγέτες που μας υπόσχονται να μας σώσουν απ όσα μας έφεραν ... και τους πιστεύουμε
β) Μια ηθική που όσοι την πιστεύουν είναι λίγοι και τους θεωρούν τα κορόϊδα της κοινωνίας

Αυτό σημαίνει ότι για κάπου 5-10 χρόνια ακόμα θα ψαχνόμαστε μέχρι να καταλήξουμε ίσως κάπου..που ?   Η ιστορία θα δείξει...


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured