ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

πρεμιέρες για το 2013


Από πρεμιέρες αυτού του χειμώνα μέχρι σενάρια που ακόμη δεν έχουν γυρίσει ούτε ένα πλάνο, αυτές είναι οι 15 σειρές που περιμένουμε περισσότερο μέσα στο 2013.
περσινή σεζόν ήταν κάπως απογοητευτική αλλά ετοιμαζόμαστε για μεγάλη ανατροπή: Μες στο 2013 έχουμε κατασκοπικές σειρές, sci-fi σειρές, υπερηρωικές σειρές, 'κανονικές' σειρές που όλες μοιάζουν φοβερά ενδιαφέρουσες. Υπάρχουν πολιτικά θρίλερ, κατασκοπικά θρίλερ, σκέτα θρίλερ, κωμωδίες, ψευδοντοκιμαντέρ, ιστορικά δράμα παιγμένα σαν ταινίες πολεμικών τεχνών, γενικά τι θες και να μην υπάρχει στο φετινό μενού.

Καθώς στο τηλεοπτικό τοπίο τα πράγματα είναι πιο ρευστά από το κινηματογραφικό (για παράδειγμα δεν πολυξέρουμε από τώρα τι θα βλέπουμε το Σεπτέμβρη, καθώς κανένα κανάλι δεν κάνει τόσο νωρίς δεσμεύσεις) δεν μπορούμε να έχουμε 100% ακρίβεια σε αυτά που υπολογίζουμε πως θα δούμε φέτος. Όμως μπορούμε να ποντάρουμε σε κάποια ηχηρά ονόματα και σε ιδέες που μας εξιτάρουν, ελπίζοντας πως δε θα αργήσουν να φτάσουν στην οθόνη μας.

Αυτές είναι λοιπόν οι 15 σειρές που περιμένουμε περισσότερο μες στο 2013. Ελπίζουμε.



The Americans


Τι είναι: Κατασκοπικό δράμα εποχής, με πράκτορες της KGB να παίρνουν ταυτότητα αμερικανών πολιτών στην Ουάσινγκτον.

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί ο Ψυχρός Πόλεμος μας έχει δώσει μερικά από τα καλύτερα κατασκοπικά θρίλερ όλων των εποχών, γιατί υπάρχει μια "Mad Men"-συναντά-το-"Alias"-στα-80s γεύση που μας ενθουσιάζει, γιατί το κανάλι FX δεν κάνει ποτέ λάθος σε δράματα.

Στάτους: Πρεμιέρα 30 Ιανουαρίου.
Rectify


Τι είναι: Καταδικασμένος σε θανατική ποινή βγαίνει από τη φυλακή μετά από 20 χρόνια αλλά η επαναπροσαρμογή σε έναν κόσμο που τον έχει ξεπεράσει (τεχνολογικά και όχι μόνο) είναι δύσκολη.

Γιατί το περιμένουμε: Έρχεται από το κανάλι του Sundance, στο Φεστιβάλ του οποίου θα προβληθεί μάλιστα (για πρώτη φορά μια σειρά θα παιχτεί στο διάσημο κινηματογραφικό Φεστιβάλ). Έρχεται από τους παραγωγούς του "Breaking Bad".

Στάτους: Πρεμιέρα 22 Απριλίου.
Family Tree


Τι είναι: 30άρης απολυμένος και χωρισμένος κληρονομεί ένα μυστηριώδες κουτί από μια θεία του, μέσα στο οποίο αρχίζει να ανακαλύπτει περίεργα μυστικά για το παρελθόν της οικογένειάς του.

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί όλο αυτό είναι γυρισμένο σε στυλ κωμικού ψευδο-ντοκιμαντέρ από τον μετρ του είδος, Κρίστοφερ Γκεστ. Επίσης, ΗΒΟ.

Στάτους: Πρεμιέρα κάποια στιγμή αυτή την άνοιξη.
The Following


Τι είναι: Ψυχολογικό δράμα όπου ένας πράκτορας καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να πιάσει έναν ψυχοπαθή σίριαλ κίλερ που μόλις απέδρασε, επειδή ήταν εκείνος που τον συνέλαβε την πρώτη φορά.

Γιατί το περιμένουμε: Ο Κέβιν Μπέικον είναι αγαπημένος ηθοποιός και θέλουμε να τον δούμε στην τηλεόραση, τον μανιακό παίζει ο Τζέιμς Πιουρφόι, ενώ τη σειρά μας φέρνει ο Κέβιν Γουίλιαμσον των "Scream" και του "Vampire Diaries". (Και του "Dawson's Creek" αλλά αυτό μάλλον δε θα πολυπαίξει εδώ θεματικά.)

Στάτους: Πρεμιέρα 21 Ιανουαρίου.
True Detective


Τι είναι: Οι ζωές κι οι έρευνες δύο ντετέκτιβ που αναζητούν τη λύση σε ένα έγκλημα από το 1995 στη Λουιζιάνα, μπλέκονται διαρκώς στη διάρκεια των επόμενων 17 χρόνων.

Γιατί το περιμένουμε: Θα είναι μίνι σειρά 8 επεισοδίων στο ΗΒΟ με Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με την αφήγηση να επιστρέφει συνεχώς σε διάφορα κεντρικά σημεία από νέες οπτικές γωνίες. Ακούγεται φιλόδοξο και τρομερά ενδιαφέρον. Επίσης, ΗΒΟ, το αναφέραμε αυτό; Δε βλέπουμε την ώρα.

Στάτους: Ξεκινάνε γυρίσματα στις 22 Ιοανουαρίου.
Defiance


Τι είναι: Στο μέλλον η Γη είναι πλέον κάτι σαν παράδεισος, και ξαφνικά φτάνουν στα διαστημικά σύνορα 7 εξωγήινες φυλές. Δεν πάνε όλα τόσο καλά ύστερα από αυτό.

Γιατί το περιμένουμε: Ακούγεται σαν πολιτική αλληγορία στη λογική που έκανε το "Battlestar Galactica" (του ίδιου καναλιού) μια από τις καλύτερες σειρές της εποχής μας. Η παραγωγή είναι υπερφιλόδοξη, επιχειρώντας να ενώσει διαφορετικές πλατφόρμες αφήγησης, με την ιστορία να περνάει τόσο από την τηλεόραση όσο κι από video-game tie-ins. Ή κάτι τέτοιο, δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι, αλλά θα δούμε όταν έρθει η ώρα.

Στάτους: Το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο αρχές Απρίλη και θα δέσει με την πρεμιέρα της σειράς στις 15 Απριλίου..
Marco Polo


Τι είναι: H πρώιμη εποχή του Μάρκο Πόλο, όταν ακόμα πέρναγε τις μέρες του στην αυλή του Κουμπλάι Καν.

Γιατί το περιμένουμε: Αλλά με πολύ ξύλο. "Σε ένα περιβάλλον γεμάτο πολιτικά παιχνίδι και παράνομες σχέσεις, ο Μάρκο Πόλο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες για να επιβιώσει." Τι έγινε; Είναι αληθινό αυτό; Είναι! Έρχεται από το δελτίο τύπου του καναλιού Starz, σπίτι δηλαδή του "Σπάρτακου", κάτι που εξηγεί αρκετά πράγματα αν το καλοσκεφτείς, μεταξύ αυτών και τον ενθουσιασμό μας.

Στάτους: Γυρίσματα ξεκινούν κάποια στιγμή στις αρχές του 2013.
Hemlock Grove


Τι είναι: Ένα κορίτσι δολοφονείται και οι δύο άνθρωποι που συγκεντρώνουν όλες τις υποψίες της κοινότητας (μεταξύ των οποίων η μία ίσως είναι λυκάνθρωπος) αποφασίζουν να βρουν τον αληθινό δολοφόνο.

Γιατί το περιμένουμε: Καταρχάς αυτό το "ίσως είναι λυκάνθρωπος" μας σκοτώνει. Κατά δεύτερον η σειρά τρόμου έρχεται από τον Ιλάι Ροθ του "Hostel", από το Netflix που κάνει μεγάλο μπάσιμο στο τηλεοπτικό τοπίο.

Στάτους: Πρεμιέρα 19 Απριλίου.
L.A. Noir


Τι είναι: Η κόντρα δεκαετιών ανάμεσα στην αστυνομία του Λος Άντζελες και τον γκάνγκστερ Μίκι Κόεν στην Αμερική των μέσων του 20ου αιώνα.

Γιατί το περιμένουμε: Σίγουρα θα πρέπει να υπάρχει πολύ ψωμί σε ένα τέτοιο σκηνικό, όπως πρόσφατες πετυχημένες μαφιόζικες σειρές έχουν αποδείξει. Ετούτη εδώ έρχεται από τον Φρανκ Ντάραμποντ, δημιουργό του τηλεοπτικού "Walking Dead" και σκηνοθέτη της ταινίας "Τελευταία Έξοδος".

Στάτους: Πρεμιέρα 30 Ιανουαρίου.
Bates Motel


Τι είναι: Κάτι σαν πρίκουελ του "Ψυχώ" του Χίτσκοκ, με τα νεαρά χρόνια του Νόρμαν Μπέιτς στο διάσημο μοτέλ, καθώς και τη σχέση με τη μητέρα του.

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί είναι μια σειρά για τη σχέση του Νόρμαν Μπέιτς με τη μητέρα του πολύ πριν κάνει παρέα στα κόκαλά της, δηλαδή τι δεν καταλαβαίνετε. Παίζει και η Βέρα Φαρμίγκα το οποίο δεν ξέρω, απλά το αναφέρουμε γιατί είναι καλή ηθοποιός, αλλά το προηγούμενο παραμένει ο λόγος που μας ενδιαφέρει η σειρά.

Στάτους: Πρεμιέρα 18 Μαρτίου.
House of Cards


Τι είναι: Ένας πολιτικός δίχως ηθικούς φραγμούς προσπαθεί να ανέβει στην κλίμακα και να φτάσει ισχυρός μέχρι και την Ουάσινγκτον.

Γιατί το περιμένουμε: Είναι η σειρά με την οποία ξεκινά η Μεγάλη Άφιξη Του Netflix φέτος το χειμώνα, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Ντέιβιντ Φίντσερ, με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Σπέισι, και με όλα τα επεισόδια να σκάνε ταυτόχρονα την ίδια μέρα.

Στάτους: Πρεμιέρα 1 Φεβρουαρίου.
Camp


Τι είναι: Σε καλοκαιρινή κατασκήνωση οι γονείς χαλαρώνουν με ποτάκια και οι έφηβοι ερωτεύονται και κάνουν τρέλες. Ξέρεις.

Γιατί το περιμένουμε: Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι το περιμένουμε, αλλά έχουμε μια κάποια ευαισθησία απέναντι σε τέτοια σκηνικά θερινής κατασκήνωσης, κι αν η σειρά καταφέρει να βγάλει μια αίσθηση τύπου "Dazed and Confused" θα είμαστε υπερ-ευτυχείς. Αλλιώς ΟΚ, γράψε λάθος.

Στάτους: Τα γυρίσματα ξεκινάνε το Μάρτιο και η πρεμιέρα θα γίνει λογικά το καλοκαίρι.
Vikings


Τι είναι: Ιστορικό δράμα για τις κατακτήσεις των θρυλικών Νορβηγών πολεμιστών και την προσπάθεια του Ράγκναρ να γίνει βασιλιάς της Δανίας και της Σουηδίας.

Γιατί το περιμένουμε: Επειδή είναι η πρώτη φορά που το κανάλι History επιχειρεί δράμα με σενάριο. Αναρωτιόμαστε αν θα είναι απλά διδακτικό, τύπου 'μάθε τι έγινε τότε' ή αν θα έχει και αληθινό δραματουργικό ενδιαφέρον. Πάντως τη σειρά γράφει ο Μάικλ Χιρστ του "Ελίζαμπεθ" και των "Tudors", οπότε ελπίζουμε ρεαλιστικά στο δεύτερο σενάριο.

Στάτους: Πρεμιέρα 3 Μαρτίου.
Hannibal


Τι είναι: H άσπονδη φιλία παύλα έχθρα παύλα σχέση παύλα αρρωστημένο bromance μεταξύ του πράκτορα Γουίλ Γκράχαμ του FBI και του διάσημου κανίβαλου δολοφόνου Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Γιατί το περιμένουμε: Από ό,τι φαίνεται η γοητεία του Λέκτερ δεν πρόκειται να εξαντληθεί πουθενά εδώ κοντά, οπότε απλά ας πάμε με το ρεύμα για λίγο να δούμε πού θα μας βγάλει. Τη σειρά εξάλλου γράφει ο Μπράιαν Φούλερ ("Pushing Daisies") τον οποίον λατρεύουμε, ενώ το κάστινγκ του Μαντς Μίκελσεν ως Χάνιμπαλ μοιάζει απόλυτα πετυχημένο. Σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Σλέιντ ("30 Days of Night").

Στάτους: Η πρώτη σεζόν γυρίζεται ακόμα, το όλο πρότζεκτ είναι σε development κανά χρόνο τώρα, μάλλον προς καλοκαίρι πάντως θα το περιμένουμε.
Και το πιο πολυαναμενόμενο: S.H.I.E.L.D.


Τι είναι: Από το σύμπαν του "Avengers", αυτή η spin-off σειρά θα ακολουθεί τις περιπέτειες των πρακτόρων της S.H.I.E.L.D. όταν δεν είναι τριγύρω οι μεγάλοι υπερήρωες με τις πανοπλίες και τις θεϊκές δυνάμεις.

Γιατί το περιμένουμε: Γιατί είδαμε ένα σωρό φορές το "Avengers" και δεν το χορταίνουμε, κι αυτή η σειρά έρχεται από τον ίδιο άνθρωπο, τον Τζος Γουίντον. Ο οποίος επιστρέφει στην τηλεόραση κι αυτό από μόνο του θα ήταν λόγος. Μιλώντας για επιστροφές, έχει ανακοινωθεί πως στη σειρά θα πρωταγωνιστεί ο πράκτορας Φιλ Κούλσον. Ε, ναι. Κι αν δεν έφταναν όλα αυτά, η ιδέα πως το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel τώρα θα πιάνει και λίγο από τηλεόραση και δε θα περιμένουμε μία-δυο φορές το χρόνο για μια νέα περιπέτεια, είναι κι αυτή συναρπαστική.

Στάτους: Έχει γραφτεί το σενάριο του πιλότου, ο πρόεδρος του ABC δήλωσε την περασμένη βδομάδα πως είναι φανταστικό και πως ελπίζει η σειρά να 
προχωρήσει γρήγορα σε παραγωγή ώστε να εγκριθεί για το ερχόμενο φθινόπωρο.


ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured