ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

3 ή 4 οι κάλπες στη Βουλή; ΑΝΕΜΟΣ


Στην ολομέλεια της Βουλής θα κριθεί τελικά αν θα στηθούν τρεις ή τέσσερις κάλπες ...η κυβέρνηση Σαμαρά θα επιχειρήσει να στήσει 3 η 4 στην ψηφοφορία για τις παραπομπές σε ότι αφορά την λίστα Λαγκάρντ επιχειρώντας να ελέγξει τις διαρροές.... ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων η κυβέρνηση θα ελέγξει την διαδικασία αίροντας την μυστικότητα της ψήφου που προβλέπεται από το Σύνταγμα. Ο κάθε βουλευτής που θα καλείται να ψηφίσει θα πηγαίνει μονό στην κάλπη της πρότασης του κόμματος του. Η πρόταση αναμένεται να προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, και στοχεύει στο να αποφύγει τις διαρροές από την κυβέρνηση οι οποίες θα οδηγούσαν σε Παραπομπές που δεν είναι επιθυμητές από την τρικομματική.
Το πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ενω βεβαίως τυχών μεθοδεύσεις θα πληγώσουν ακόμη περισσότερο την Δημοκρατία.
Με λίγα λόγια, την ημέρα της ψηφοφορίας, που θα είναι μυστική, θα στηθούν3- 4 κάλπες, μία για κάθε πολιτικό που κατά τις τρείς προτάσεις που κατατέθηκαν, εμπλέκονται στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Η πρώτη κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατά την πρόταση της συγκυβέρνησης. Η δεύτερη, για τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο προτείνει για παραπομπή ο ΣΥΡΙΖΑ και δύο κάλπες για Παπανδρέου και Παπαδήμο, που ζητεί η πρόταση του Πάνου Καμμένου.

Για να παραπεμφθεί κάποιος από τους προαναφερθέντες θα πρέπει να το έχουν απαιτήσει δια μυστικής ψήφου τουλάχιστον 151 βουλευτές. Λογικά, η συμπολίτευση διαθέτει ανέτως τον αριθμό αυτό. Πρόκειται όμως, για μυστική διαδικασία και ήδη, έχουν εντοπιστεί πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που δεν είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο. 
Το Μαξίμου δεν κρύβει τους προβληματισμούς του σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας.
Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο θολό μετά την εξ αντικειμένου σύγχυση που προκαλεί η αποδοχή από την Χρυσή Αυγή της πρότασης του Πάνου Καμμένου, την οποία στηρίζει δια της ψήφου του και ο Νίκος Νικολόπουλος, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, εκλεγείς ωστόσο με την ΝΔ, και για λίγο καιρό υφυπουργός του Αντώνη Σαμαρά.
Στην άλλη όχθη, οι τρείς βουλευτές, πρώην της ΔΗΜΑΡ, κ.κ. Μιχελογιαννάκης, Βουδούρης και Μουτσινάς θα υπερψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δείχνουν τα πράγματα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαγραφείς από τον Ευάγγελο Βενιζέλο προσφάτως, φέρεται να στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Η μάχη λοιπόν, στην Ολομέλεια θα δοθεί για τις εντυπώσεις τις αμέσως επόμενες ημέρες, παραπέμποντας το μείζον ζήτημα, που είναι βεβαίως, ο νόμος για το νέο φορολογικό σε πολιτική αναμέτρηση δευτέρας κατηγορίας.

Στα κομματικά επιτελεία επικρατεί αναβρασμός και μεγάλοι προβληματισμοί ως προς το πόσες κάλπες θα στηθούν και κυρίως τι θα «αντιπροσωπεύει» η κάθε μία από αυτές. Τα σενάρια που αυτή τη στιγμή συζητούνται και θα τεθούν και στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πιθανότατα την Πέμπτη ψηφοφορία που όπως όλα δείχνουν μετατίθεται για τις 17 του μήνα μετά τη χθεσινή σύμπραξη Καμμένου και Μιχαλολιάκου για κοινή πρόταση που αναζητεί ποινικές ευθύνες και των κυρίων Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Αναμένουμε τις εξελίξεις για τον  πόλεμο  των εντυπώσεων...
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured