ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Δεν πληρώνω, χωρίς απόδειξη ...


Οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα από το Σάββατο να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής, σύμφωνα με τη σχετική αγορανομική διάταξη που τίθεται σε ισχύ.
Οι επιχειρήσεις θα είναι υποχρεωμένες να αναρτούν σε εμφανές σημείο του καταστήματος πινακίδα στα ελληνικά και τα αγγλικά . Η πινακίδα θα πρέπει να αναγράφει ότι «ο καταναλωτής δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει αν δεν λάβει το νόμιμο παραστατικό στοιχείο (απόδειξη-τιμολόγιο).Η υποχρέωση για ανάρτηση αυτών των πινακίδων αρχίζει από  12 Ιανουαρίου και όσοι επιχειρηματίες δεν τις αναρτήσουν κινδυνεύουν με πρόστιμα ύψους 1.000 ευρώ.
Ας πάρουμε μερικά παραδείγματα από την καθημερινότητά μας

1.πχ
Φαντάζομαι η πινακίδα θα μπει στο ίδιο εμφανές σημείο που είναι τοποθετημένη κι αυτή για την απαγόρευση του καπνίσματος. έτσι λίγο στην αρχή για τα μάτια του κόσμου,όπως με τον αντικαπνιστικού νόμο φιάσκο.
Η ουσία βέβαια είναι ότι δύσκολα ο Έλληνας θα το κάνει πράξη όπως και οι έλεγχοι θα είναι παροδικοί


2.πχ
Λέω να πάω το βράδυ μπουζούκια και να πετάξω ένα φορτηγό λουλούδια και Μετα φυσικά θα την κάνω,γιατί στα λουλούδια δεν κόβουν ποτέ απόδειξη.Μετά ,βέβαια θα με κάνουν οι μπράβοι ασήκωτο απ το ξύλο αλλά δεν πειράζει ο νόμος είναι νόμος!

3πχ

Λες και είμαι εκεί Άπλα θα σου λέει 23,50 ευρώ παρακαλώ. και θα σε κοιτάει. Θα τον κοιτάς κι εσύ και θα περιμένεις την απόδειξη. Αυτός επειδή από τη μια έχει συνηθίσει από πάντα να δίνει απόδειξη αφού πάρει τα χρήματα,και από την άλλη επειδή έτσι γουστάρει θα περιμένει επίσης κοιτώντας εσένα. Θα κοιτάζεστε λοιπόν για ώρα οπότε θα πρέπει να μιλήσεις. Δυο πράγματα μπορείς να κάνεις 
1)Δίνεις τα λεφτά γιατί ντρέπεσαι. 
2)Ζητάς απόδειξη πριν τα δώσεις. 
Στην 1η περίπτωση γίνεται ο,τι γινόταν πάντα.Πληρώνεις και είτε σου δίνει απόδειξη είτε όχι.Αν βέβαια επιμένεις θα πάρεις. Στην 2η περίπτωση απλά ξεκαθαρίζεις ότι θέλεις απόδειξη από την αρχή οπότε είναι σαν να επιμένεις για απόδειξη αφού έχεις πληρώσεις ενω αυτός και στις δυο περιπτώσεις είναι καλυμμένος. 

4.πχ
Υπάρχει και η  περίπτωση που ο υποψήφιος αγοραστής ζητάει καλύτερη τιμή χωρίς απόδειξη την έχει σκεφτεί κανένας φωστήρας ή ζείτε  όλοι σε παράλληλο σύμπαν? κύριοι νομοθέτες?

Το κράτος αντί να θεσπίζει νόμους  παρωδίες,που μεταθέτουν βάρη και αρμοδιότητες απο τις πλάτες του στις πλάτες των πολιτών καλά θα έκανε να έχει την βούληση και τα όργανα να πατάξει ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ τη φοροδιαφυγή ...

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured