ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Γραββατωμενε νοικοκυρη...!!!



Ζούμε όλες οι γενιές μαζί, στα σπίτια που έφτιαξαν οι πατεράδες μας, πάνω στους δρόμους που χάραξαν οι παππούδες μας 
Η γενιά του παππού μου αποφάσισε να μη γίνουμε Βουλγαρία και Ρουμανία, τα δύσκολα χρόνια του 45-49.Ο παππούς μου δεν ήξερε. Οι πηγές πληροφόρησης του είναι περιορισμένες. Ζούσε στο μικρόκοσμο του. Εμείς όμως ?
Η γενιά του πατέρα μου αποφάσισε να είναι όλοι Έλληνες ίσοι και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες στην κοινωνία τη δύσκολη δεκαετία του 1970-1980.
Εκείνος, εκπρόσωπος της γενιάς που αντέδρασε και ύστερα σιώπησε.«φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου για τη σημερινή κρίση;»
Δυστυχώς, αυτό βλέπω. Η σημερινή γενιά, η γενιά του Πολυτεχνείου δηλαδή, ήταν αυτή που έφερε τα όνειρα και την καταστροφή. Ήταν μια πάρα πολύ δυναμική γενιά, αλλά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα επιτεύγματά της. 
Την απορρόφησε η αρχή, η εξουσία, ενώ ξεκίνησε τελείως διαφορετικά.  Είναι όμως αλήθεια ότι όσοι από αυτούς βγήκαν στην πολιτική και ανέλαβαν εξουσία πούλησαν τα όνειρα και τους αγώνες της γενιάς τους. Κοίταξαν μόνο το συμφέρον τους και οδήγησαν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα. Είναι μεγάλη η απογοήτευση γιατί από αυτούς δεν το περίμενε κανένας! 
Τι μυνήματα λοιπόν και ιδέες να περαστούν? 
Το ότι αγώνες και να κάνουμε σαν λαός μας πουλάνε οι δικοί μας?
 Είναι μια γενιά που φεύγει η γενιά του πατέρα μου ...
Σε μια κουβέντα που του έκανα τον ρώτησα «Ρε συ μπαμπά, στα τόσα χρόνια που ζεις και στα τόσα πολλά που έχει δει, ποιός ήταν ο καλύτερος που έχεις ζήσει;». Πολύ γρήγορα μου λέει ..
«Ο Παπαδόπουλος. Με τον Παπαδόπουλο κειμομασταν στα χωράφια φάγαμε ψωμι», θέλοντας έτσι να μου δείξει την αίσθηση της ασφάλειας και της ελευθερίας που είχε.
Μεγάλωσε μισώντας τους κομμουνιστές και για αυτόν η Γιάρος και η Μακρόνησος δεν σήμαιναν τίποτα από τη στιγμή που «η Χούντα μας έφτιαξε δρόμους».Δεν το κακίζω. Ως εκεί τον ενημέρωνε η κρατική τηλεόραση και αυτά του έλεγε και ο παπάς του χωριού κάθε Κυριακή στην εκκλησία τον άκουγα να βρίζει το μεσημέρι στο τραπέζι τους μετανάστες με τη Χριστοπαναγια στα χείλια., έβλεπα τη δασκάλα που άφηνε τα παιδιά να τραμπουκίζουν έναν μετανάστη μαθητή στο σχολείο και να σιωπά, τι να εξηγώ δεν θα καταλάβει ότι..
Από το αίμα και τον κόπο του Αλβανού εργάτη...!! ..Ντύθηκε, στολίστηκε..Σπούδασε..παΐδια ?
Μαζί με αυτη τη γενιά του πατέρα μου μεγάλωνα κι εγώ και έβλεπα ότι από τα χωράφια έγιναν.. Γραβατωμένοι  νοικοκύρηδες   που στα καφενεία πάνω από ένα φραπέ αναλύουν επικρίνουν στην εκλογική αντιπροσώπευσηΚαι κάθε δυο τρία χρόνια πας ..Και ξαναπάς...Και ξαναπάς...Και ψηφίζεις ΔΕΞΙΑ...!!
Για την Πατρίδα...Που ΠΟΤΕ σου δεν την λογάριασε που ποτέ σου δεν κατάλαβες ότι εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο σου ....Για την Θρησκεία...Που ΠΟΤΕ σου δεν την μελέτησες, και δεν την εμβαθύνες...Τώρα σε κατάντησαν... Ζήτουλας όλοι αυτοί που ψήφιζες τόσα χρόνια Ρε πατέρα..δούλεψες σκληρά ..
Εσύ ο"αυτοδημιούργητος" να "ψάχνεις τώρα να αγοράσεις" μερικά ένσημα...Να βγάλεις μια συνταξουλα...Για να τσονταρεις και για την...Οικογένεια..Σε βλέπω τελευταία σκεπτικό και απελπισμένο...Και μισεις όλον τον κόσμο...
Και είσαι και σε κάποια...μεγάλη πια ηλικία...
Αλλά...!!!..Πόρτο απόφαση..!! πατέρα Ο φασισμός έχει 2 πρόσωπα, το ένα πρόσωπο είναι αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση και δείχνουν ξυρισμένα κεφάλια με μαχαίρια στα χέρια… το άλλο πρόσωπο είσαι εσύ, που χτες γελούσες στα καφενεία  με τους φίλους σου και παίρνατε τις επιδοτήσεις και γελάγατε που την φέρατε στο κράτος και τα κονομησατε (προσωρινά)δεν ξερατε οτι θα σας τα παρουν πισω διπλα και τριπλα..Δεν φταίτε εσείς Έτσι σας έμαθαν..
 Μια και την.."ελεύθερη" την ψήφο σας, την ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ...Για μια θέση στον.."ευρύτερο δημόσιο Τομέα".
Το ερώτημα πατέρα είναι ποια γενιά πληρώνει τα σπασμένα της κρίσης.Μα οι Πολίτες....!!.!Τα παιδιά σας ..Και τα εγγόνια σας..Και τα δισέγγονα...Και παει λέγοντας...Αλλά συμπεριέλαβε και σένα...!!
Πατέρα τώρα που ωριμάζω συμβιβάζομαι...Θα πει βλέπω κι άλλες πλευρές των πραγμάτων; Για μένα, καθώς και για κάθε υιό και κόρη, ο πατέρας ήταν και θα είναι στην μνήμη μου ο άρχοντας και λεβέντης της οικογένειας δίνω άφεση αμαρτιών εκεί βρίσκεται η ελευθερία της συνειδήσεως και η αγάπη...γιατί εν άγνοια σας υπήρξατε θύματα μιας παγκόσμιας συνωμοσίας. ... Δεν έχω λύση να προτείνω, γιατί ανώδυνη λύση δεν υπάρχει.
Η δική μου γενιά αποφασίζει να είναι η Ελλάδα στην Ε.Ε. και η κοινωνία να είναι όρθια και δυνατή για να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με όλους τους Ευρωπαίους.
θέλουμε η επόμενη γενιά των παιδιά μας να είναι ελεύθερη να παραδώσει το περιβάλλον στη μεθεπόμενη, για μια ελεύθερη Ελλάδα, που να ανήκει στους Έλληνες και μόνο σ' αυτούς !
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured