ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ !! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.


Σπας το κεφάλι σου να καταλάβεις γιατί ο μισθός σου τελειώνει σε χρόνο μηδέν (και πάντα πολύ πριν έρθει ο επόμενος); 
Μπορεί εδώ να βρεις την απάντηση.
Πολύ συχνά για την καταστροφή στα οικονομικά σου φταίνε οι μικροσπατάλες, που κάθε μήνα ροκανίζουν το μισθό σου χωρίς να το παίρνεις χαμπάρι. Εντόπισέ τες και πάρε τα μέτρα σου, για να τους κόψεις τη φόρα.
Χρηματοπαγίδα 1..Συνδρομή γυμναστηρίου
Αν κάνεις απόσβεση πηγαίνοντας στο γυμναστήριο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, μπορείς να περάσεις κατευθείαν στο επόμενο tip. Σε κάθε άλλη περίπτωση μην ανανεώσεις τη συνδρομή σου όταν λήξει, αλλά προτίμησε να γυμναστείς πηγαίνοντας για τρέξιμο, περπάτημα ή ποδήλατο στο κοντινό πάρκο ή κατεβάζοντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής από το vita.gr για να το κάνεις με την ησυχία σου στο σπίτι.
Χρηματοπαγίδα 2..Έξοδοι για φαγητό
Μπορεί να μην πηγαίνεις σε ακριβά μαγαζιά, αλλά και πάλι ο λογαριασμός έρχεται πιο ακριβά απ’ ό,τι αν μαγείρευες στο σπίτι. Για να απολαύσεις το φαγητό και την παρέα χωρίς να σου καθίσουν οι ενοχές στο στομάχι, πρότεινε στις φίλες σου να βγείτε μεσημέρι αντί για βράδυ, να φάτε στο μπαρ και όχι σε τραπέζι (αν έχετε πάει σε bar -restaurant) ή να παραγγείλετε ορεκτικά αντί για κυρίως πιάτο.
Χρηματοπαγίδα 3...Κινητό
Κάθε μήνα υπόσχεσαι ότι θα μειώσεις το λογαριασμό, αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνεις; Κατ’ αρχάς τσέκαρε αν το πρόγραμμα που έχεις ανταποκρίνεται πραγματικά στις ανάγκες σου (αν το μόνο που κάνεις είναι να στέλνεις sms στην κολλητή σου, δεν έχει νόημα να πληρώνεις για 200 δωρεάν λεπτά ομιλίας). 
Στη συνέχεια κάνε μια καλή έρευνα αγοράς και αν ανακαλύψεις μια πιο συμφέρουσα προσφορά σε άλλη εταιρεία, ζήτα από τη δική σου να σου δώσει την αντίστοιχη. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το δεχτούν, για να μη σε χάσουν από πελάτη.
Χρηματοπαγίδα 4...Αυτοκίνητο
Ίσως είσαι από τους οδηγούς που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα πόδια, το ποδήλατο ή τα μέσα συγκοινωνίας, προκειμένου να κάνουν οικονομία στα καύσιμα και τη συντήρηση του αυτοκινήτου. Έχεις σκεφτεί όμως πόσο σου στοιχίζει ο τρόπος που οδηγείς όταν τελικά κάθεσαι μπροστά στο τιμόνι; Για μέγιστη οικονομία απόφυγε να επιταχύνεις άσκοπα, κράτα χαμηλά τις στροφές του κινητήρα και φρόντισε να μένεις πάντα εντός των ορίων ταχύτητας.
Χρηματοπαγίδα 5...Μανικιούρ
Με μια μέση τιμή η συντήρηση του μανικιούρ και του πεντικιούρ στο κομμωτήριο μπορεί να σου στοιχίζει πάνω από 60 ευρώ το μήνα. Για να μειώσεις το κόστος, προτίμησε να βάφεις τα νύχια με διαφανή ή παλ βερνίκια, που δεν χρειάζονται ανανέωση κάθε τρεις και λίγο. Μπορείς επίσης να τσεκάρεις αν υπάρχουν στην περιοχή σου σχολές αισθητικής, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε χαμηλές τιμές για να κάνουν εξάσκηση οι σπουδαστές,
Χρηματοπαγίδα 6...Τόκοι πιστωτικής
Μπορεί να καθυστερείς τη δόση της κάρτας επειδή το ξεχνάς ή επειδή την έχεις φορτώσει παραπάνω απ’ ό,τι αντέχεις. Γεγονός πάντως παραμένει ότι ενώ εσύ συνεχίζεις τις αγορές σου, η οφειλή σου τοκίζεται με επιτόκιο που θα σε τρόμαζε να το σκεφτόσουν. Γι’ αυτό μην αγοράζεις πράγματα που δεν μπορείς να αποπληρώσεις τον ίδιο μήνα και αν πρόκειται να βγάλεις καινούρια κάρτα, κάνε σχολαστικό έλεγχο για να διαλέξεις αυτή με το μικρότερο επιτόκιο.
Χρηματοπαγίδα 6....Προμήθειες από την τράπεζα
Αν πληρώνεις τους λογαριασμούς σου τελευταία στιγμή και σηκώνεις χρήματα από ΑΤΜ άλλων τραπεζών, μπορεί να μη συνειδητοποιείς πόσα ευρώ χάνεις σε προμήθειες και έξοδα συναλλαγής. Για να περιορίσεις το κόστος, δώσε πάγια εντολή στην τράπεζά σου για να εξοφλούνται κατευθείαν από εκεί οι λογαριασμοί και οργάνωσε τις αναλήψεις σου έτσι ώστε να μη χρειάζεται να καταφεύγεις πανικόβλητη σε άλλα ΑΤΜ.
Χρηματοπαγίδα 7...Βιβλία
Είμαι η τελευταία που θα σου πω ότι τα βιβλία είναι σπατάλη. 
Σε περιόδους όμως που τα οικονομικά σου δεν είναι ανθηρά, μπορείς να καταφύγεις σε εναλλακτικές, ώστε να διαβάζεις χωρίς να χρειάζεται να τα κάψεις μετά για να ζεσταθείς. Οι δημοτικές βιβλιοθήκες σού επιτρέπουν να διαβάζεις όσο θες, εντελώς δωρεάν. Για κάτι πιο τυχοδιωκτικό γίνε μέλος του δικτύου bookcrossing και άρχισε να ψάχνεις το βιβλίο που άφησε κάποιος για σένα στην πόλη. Αν ζηλεύεις τους καινούριους τίτλους, μοιράσου με τους φίλους σου το κόστος: Αγοράστε από ένα ο καθένας και μετά ανταλλάξτε το.
Χρηματοπαγίδα 8...Ντελίβερι
Γυρνάς πτώμα στο σπίτι και αμέσως παραγγέλνεις πίτσα; Μείωσε τα χρήματα που σου φεύγουν σε φαγητό (και την ένδειξη στη ζυγαριά σου) με καλύτερη οργάνωση: εξόπλισε την κουζίνα σου με στήθη κοτόπουλου, μπιφτέκια, μακαρόνια και ρύζι, που ετοιμάζονται σε λιγότερο χρόνο απ’ όσο κάνει να έρθει το παιδί με το μηχανάκι, και όταν μαγειρεύεις, φύλαξε τη μισή ποσότητα στην κατάψυξη για ένα σπιτικό γεύμα σε dt.
Χρηματοπαγίδα 9...Καφές
Κάθε μέρα παίρνεις φαγητό σε τάπερ, αλλά εξακολουθείς να πληρώνεις (χρυσούς) όλους τους καφέδες που πίνεις στη δουλειά; Αν σου ερχόταν στο τέλος του μήνα ο λογαριασμός, μπορεί και να ξεπερνούσε τα 100 ευρώ. Αν δεν έχετε ήδη καφετιέρα στο γραφείο, συνεννοήσου με τους συναδέλφους να αγοράσετε μία. Μπορείς ακόμη να φτιάχνεις καφέ στο σπίτι και να τον παίρνεις μαζί σε ένα ωραίο θερμός.
Χρηματοπαγίδα 10...Στεγνό καθάρισμα
Μπορεί το κόστος ανά ρούχο να φαίνεται μικρό, αν όμως το προσθέσεις, θα δεις ότι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο. Αγόρασε από το σουπερμάρκετ κάποιο από τα ειδικά σπρέι για στεγνό καθάρισμα και πήγαινε τα ρούχα σου στο καθαριστήριο μόνο μία φορά το χρόνο ή όταν έχουν κάποιο λεκέ που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς.
Τελευταίο έξοδο
Για να βρεις τι ακριβώς ισχύει στην περίπτωσή σου, ο καλύτερος τρόπος είναι να κρατήσεις για ένα μήνα ημερολόγιο εξόδων, σημειώνοντας τι πληρώνεις και γιατί.
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured