ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

. Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά.


Ποια είναι η σωστή διαφορά ηλικίας;

Πόσο χρονών πρέπει να είναι το επόμενο κορίτσι σου;
 Μπορεί μια αριθμητική πράξη να σου το υποδείξει; Ποιες ηλικιακές ομάδες να αποφύγεις και ποια να προτιμήσεις; Ανοίγουμε τον καυτό φάκελο "ηλικία" για να βρεις το target group σου.Ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά" λέει η γνωστή λαϊκή ρήση, αλλά οι γνωστές λαϊκές ρήσεις συχνά λένε ψέματα και γενικούρες. Η αλήθεια είναι πως η σωστή διαφορά ηλικίας παίζει καταλυτικό ρόλο τόσο στην πρώτη προσέγγιση που θα κάνεις σε μια γυναίκα, όσο και στην πορεία και έκβαση μιας πιθανής σχέσης σας. Τι αλλάζει όμως όσο και οι δύο μεγαλώνουν; Το κάθε φύλο αντιλαμβάνεται τα χρόνια που περνάνε διαφορετικά. Ο άντρας μεγαλώνοντας αναζητά το στιλ του και την οικονομική ασφάλεια. Η γυναίκα θέλει απλώς να μην μεγαλώσει. Για τον άντρα, τα γηρατειά είναι σε 20 χρόνια από τώρα, για την γυναίκα αύριο το πρωί. Το ποιας ηλικίας γυναίκες σου ταιριάζουν όμως δεν εξαρτάται μόνο από την ομορφιά και την φρεσκάδα τους (διαφορετικά όλοι θα τα έφτιαχναν με 18χρονες) αλλά και από το να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες σου τη δεδομένη στιγμή και εσύ τις δικές τους. Με αυτά τα δεδομένα, πάμε να ανακαλύψουμε πόσο χρονών πρέπει να είναι η γυναίκα που έχεις δίπλα σου.
Υπάρχει σωστή ηλικία γάμου;
H Mila Kunis είναι 29


































Σε θέματα σαν το γάμο ισχύει ότι, «όσα φέρνει η στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος» και φυσικά δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε κανόνες.
Άλλωστε το πότε θα παντρευτεί μια γυναίκα εξαρτάται από το πότε θα γνωρίσει εκείνον που θα της κάνει κλικ ή που θα αποδειχθεί άξιος των προσδοκιών της και κατάλληλος να γίνει όχι μόνο σύζυγος αλλά και πατέρας των παιδιών της. Το μεγαλύτερο εμπόδιο στο γάμο δεν είναι να μην έχετε σύντροφο αλλά να περιμένετε το πριγκιπόπουλο του παραμυθιού, απορρίπτοντας τον ένα μετά τον άλλο όλους όσους σας προσεγγίζουν με ερωτική και συντροφική διάθεση. Στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιθανό να μείνετε αληθινά στο ράφι αφού πριγκοπόπουλα με αυτή την έννοια δεν υπάρχουν πια και όσα υπάρχουν είθισται να παντρεύονται γαλαζοαίματες ή top-models ή σταρ του σινεμά ή κόρες μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλοεφοπλιστών κλπ.
Αν από την άλλη έχετε βρει τον κατάλληλο τότε μη χάνετε πολύ χρόνο. Καλή η συμβίωση και απαραίτητη για να δείτε αν εκτός από εραστές μπορείτε να είστε και σύντροφοι και να ανοίξετε σπιτικό, αλλά μην την παρατείνετε επ’ αόριστον γιατί αν τα ζήσετε όλα στην περίοδο της συμβίωσης, ποιος ο λόγος τελικά να παντρευτείτε; Αν πάλι έχετε μόλις συνάψει μια σχέση και αναρωτιέστε αν είναι ο κατάλληλος δώστε στη σχέση ένα χρονικό περιθώριο να αποδείξει την αξία της ανάλογα με τη δική σας ηλικία. Αν για παράδειγμα είστε 25 ετών μπορείτε να περιμένετε και δύο και τρία χρόνια. Αν όμως είστε 35, μέσα σε ένα χρόνο για μην πω ένα 6άμηνο πρέπει να νιώθετε σίγουρη με το σύντροφό σας και έτοιμοι -αμφότεροι- για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα..
Υπάρχει σωστή διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων;
Η Jennifer Aniston είναι 43
































Και σε αυτό το ερώτημα η απάντηση είναι πως δεν υπάρχουν χρυσές συνταγές. Αν και κάποτε οι παππούδες μας ή ακόμα και οι γονείς μας πίστευαν ότι ο άνδρας πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη γυναίκα κατά 5 έως 7 χρόνια, ακόμα και 9 ή 10 χρόνια κατά μερικούς, προκειμένου να πετύχει ο γάμος, η αντίληψη αυτή θεωρείται σήμερα ξεπερασμένη. Τόσο μάλιστα που σε πολλά ζευγάρια η γυναίκα είναι αρκετά μεγαλύτερη και ο άνδρας νεότερος. Άλλωστε, η πρόοδος της κοσμετολογίας που προσφέρει σήμερα τη δυνατότητα στις κοκέτες 40άρες να φαίνονται κάτω από τριάντα ετών βοηθά να πέσουν τα στερεότυπα σχετικά με τη σωστή ή τη λάθος διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων. 
Ισχύει πάντως ότι δύο σύντροφοι ζουν συνήθως πιο αρμονικά όταν δεν έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, ,και έχουν τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια γούστα και τις ίδιες προτεραιότητες. 
Αν έχουν τεράστια διαφορά ηλικίας, κάτι που συχνά βλέπουμε σε πολιτικούς, κινηματογραφικούς σταρ ή πνευματικούς ανθρώπους, με τον άνδρα συνήθως να περνά κατά 15 έως και 20 χρόνια τη σύζυγό του, είναι μάλλον απίθανο αυτοί οι δύο άνθρωποι να ταυτιστούν σε ότι αφορά τις ανάγκες τους, οπότε τέτοιου είδους σχέσεις στηρίζονται σε άλλους «πυλώνες» και όχι στη συντροφικότητα ή το μοίρασμα των καθημερινών δραστηριοτήτων.
Ο κανόνας του Πλάτωνα

Πιθανόν να έχεις ήδη ακούσει τον κανόνα για τη διαφορά ηλικίας που άλλοτε αποδίδεται στον Πλάτωνα και άλλοτε σε κινέζουν φιλόσοφους. Εμείς θα πούμε ότι είναι του Πλάτωνα γιατί μας συμφέρει. Ο κανόνας αυτός λοιπόν, λέει πως η ιδανική ηλικία της γυναίκας είναι η μισή ηλικία του άντρα συν 7. Δηλαδή, για κάποιον που είναι 30 χρονών η γυναίκα που έχει δίπλα του πρέπει να είναι 30:2=15+7= 22, για κάποιον που είναι 40 το κορίτσι πρέπει να είναι 40:2=20+7=27 και πάει λέγοντας. Ο Αριστοτέλης, από την άλλη, έλεγε πως η ιδανική ηλικία γάμου για τον άντρα είναι τα 37 και για την γυναίκα τα 18, ενώ ο Χιού Χέφνερ, ας πούμε, θα διαφωνούσε και θα έλεγε πως το σωστό είναι να διαιρούμε την ηλικία του άντρα με το 3. Όμως οι κανόνες αυτοί από κάπου μπάζουν (no offence, Μεγάλοι Αρχαίοι Φιλόσοφοι). Καμία γυναίκα γύρω στα 30 δεν βρίσκει ελκυστική την ιδέα να τα φτιάξει με έναν 46άρη, για να μη συζητήσουμε το γεγονός πως η θεωρία αλλάζει με τον κάθε χρόνο που περνάει, οπότε αν ήταν να την ακολουθούσαμε θα έπρεπε να αλλάζουμε συντρόφους όσο συχνά πληρώνουμε το σήμα κυκλοφορίας. Οπότε είναι προτιμότερο να μην ακολουθήσεις τυφλά έναν κανόνα που γράφτηκε μερικές χιλιετίες πριν, αλλά να διαλέξεις μόνος σου, προσεκτικά, το ηλικιακό group στο οποίο θα χτυπήσεις.
Διάσημα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας

Τζόαν Κόλινς – Πέρσι Γκίμπσον (32 χρόνια)
Η 79χρονη σήμερα βρετανίδα ηθοποιός, γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Δυναστεία», ύστερα από τέσσερις αποτυχημένους γάμους κατέληξε στην αγκαλιά του κατά 32 χρόνια νεότερού της Πέρσι Γκίμπσον. Ο γάμος τους έγινε το 2002.

Μάικλ Ντάγκλας – Κάθριν Ζέτα Τζόουνς (25 χρόνια)
Από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους της εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ο πατέρας των παιδιών της. Εκείνη, που ανέκαθεν είχε αδυναμία στους μεγαλύτερους άνδρες, τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και απέκτησε μαζί του δύο γιους. Η δημοσιότητα, αλλά και η περιπέτεια της υγείας του διάσημου ηθοποιού, δεν φάνηκε να επηρεάζουν ούτε στιγμή την προσωπική τους ζωή.

Νίκολας Κέιτζ – Άλις Κιμ (20 χρόνια)
Από τα βέλη του «τυφλού» έρωτα χτυπήθηκε και ο 48χρονος Νίκολας Κέιτζ. Το 2004 παντρεύτηκε την κατά 20 χρόνια νεότερή του Άλις, πρώην σερβιτόρα σε εστιατόριο του Λος Άντζελες, η οποία του χάρισε ένα πανέμορφο αγοράκι.

Γούντι Άλεν – Σουν Γι Πρεβίν (35 χρόνια)
Ο γνωστός σκηνοθέτης έσπασε τα ταμπού και κάθε ρεκόρ. Περνά 35 ολόκληρα χρόνια τη σύζυγό του, η οποία μάλιστα ήταν υιοθετημένη κόρη της πρώην γυναίκας του. Η σχέση τους ξεκίνησε το 1991, όταν εκείνη ήταν 21 χρονών και εκείνος 56. Το 1997 παντρεύτηκαν στη Βενετία, έχοντας ήδη υιοθετήσει δύο κοριτσάκια.

Χάρισον Φορντ – Καλίστα Φλόκχαρτ (23 χρόνια)
Τους χωρίζουν 23 χρόνια, αλλά ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαφορά της ηλικίας. Το ζευγάρι, που ανέκαθεν κρατούσε χαμηλούς τους τόνους, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ύστερα από 8 χρόνια σχέσης.

Κλιντ Ίστγουντ – Ντίνα Ρουίζ (35 χρόνια)
Δεν έχουν ακουστεί προβλήματα για τον δεύτερο γάμο του 82χρονου αμερικανού σκηνοθέτη και ηθοποιού με τη δημοσιογράφο Ντίνα Ρουίζ, η οποία είναι κατά 35 χρόνια νεότερή του. Ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου το 1996 και λίγο αργότερα απέκτησαν παιδί, το έβδομο για εκείνον.
 ANEMOΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured