ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ζεράρ Ντεπαρντιέ "Русский"




"Русский" Жерар Депардье

"Δαντών", "Γιάννης Αγιάννης", "Οβελίξ", "Μπαλζάκ" κλπ λίγοι από τους ρόλους που υπεδύθη ο πολύ καλός αυτός ηθοποιός. Εμβληματικοί της Γαλλικής κουλτούρας όλοι τους. 
Πως όμως έξαφνα απο (Βέλγος) κοσμοπολίτης;
Έγινε «Ρώσος» δια χειρός Πούτιν Έλα  ντε !!!!!
Δεν ξέρω ειλικρινά ποιός θα έπρεπε να ντρέπεται περισσότερο. Εκείνος που ερμήνευσε κάποτε τον Δαντόν, εκείνος που παρίστανε κάποτε τον κομμουνιστή ως πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε ή όσοι θαυμάζουν τη "μαγκιά" αμφοτέρων;»
Ο Ντεπαρτιέ και οι άλλοι πλούσιοι που κάνοντας χρήση της εξουσίας τους αρνήθηκαν να πληρώσουν.

 O Πούτιν έσπευσε να δώσει διαβατήριο με χαμηλή φορολογία στον στάρ και τα λεφτά του κάνοντας μάλιστα ειδικό διάταγμα.
Για τα κωλο...Φράγκα ρε γαμώτο!
Οι πλούσιοι δεν γουστάρουν να πληρώνουν φόρους ...

Στο παρελθόν Λουδοβίκοι και Ρομανόφ και στο παρόν Ντεπαρτιέ και Βουιτόν είναι η γενεσιουργός αιτία των επαναστάσεων και του ξεσηκωμού των φτωχών ανά την υφήλιο, θέλουν να ζουν εις βάρος των πολλών και τα κράτη που τους δίνουν υπηκοότητα και άσυλο συμβάλλουν στην αγανάκτηση των πολλών.
Ε, λοιπόν το πρόβλημα, Ζεράρ, είναι ότι το 75% αφορά τους πολύ πλούσιους, Δεν ξέρω ακριβώς από ποιο εισόδημα και πάνω φορολογείσαι με 75% στη Γαλλία, αλλά νομίζω αφορά τους εκατομμυριούχους, όποιος γνωρίζει ας με διορθώσει. Έπειτα, όταν βγάζεις εκατομμύρια από τη δουλειά σου, ναι, πρέπει να πληρώνεις μεγάλο φόρο στο κράτος γιατί ζεις σε ένα κράτος. Αλλιώς ας πας στο βουνό στη βίλα σου, και να πληρώνεις ιδιωτικό στρατό για να μη σε κλέβουν ή να φτιάχνεις με δικά σου λεφτά τους δρόμους όπου θα οδηγείς τη φεράρι σου μεθυσμένος (όπως ο κος Ντεπαρντιέ). Και τέλος, επειδή αν πράγματι είσαι άνθρωπος, δεν θα άντεχες να ζεις σε μια χώρα όπου οι πολλοί θα ζουν στην αθλιότητα ενώ εσύ (που με την αξία σου βγάζεις εκατομμύρια) κολυμπάς στη χλιδή.


Πιστεύω ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και κάποιοι σίγουρα αξίζουν να βγάζουν εκατομμύρια. Όμως το κράτος οφείλει να έχει μια ανεκτή ποιότητα ζωής για όλους και αυτό πληρώνεται με φόρους. Αν αυτοί είναι δίκαιοι και ανάλογοι με το εισόδημα του καθενός (όπως πιστεύω είναι στη Γαλλία σε αντίθεση μ' εμάς) τότε, αν αρνείσαι να εκπληρώσεις το καθήκον σου απέναντι στον τόπο που μεγάλωσες, απέναντι στους συμπολίτες σου και τους γείτονές σου, είσαι το λιγότερο θλιβερός.. , η Ρωσία είναι μεγαλύτερος παράδεισος για τους φοροφυγάδες απ' την Ελλάδα;

 Γιατί δεν έρχεται στην Ελλάδα κε Ζεράρ ?;;;; 
Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ. Από την άλλη πλευρά βέβαια η Γαλλία έχει ένα σοβαρό κράτος με σωστό σύστημα υγείας και εκπαίδευσης το οποίο στοιχίζει μεν ακριβά αλλά υπάρχει και λειτουργεί. Εδώ πληρώνουμε και πάνε όλα σε άπατο βαρέλι
Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Ντεπαρτιέ, ο οποίος δεν αισθάνεται καμία απολύτως αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες του και τη χώρα του που βρίσκεται σε κρίση και σηκώνεται να φύγει. 

 Το πρόβλημα είναι ότι μπορεί να το κάνει
.
Από τη στιγμή όμως που επιλέξαμε μια οικονομική και νομισματική ένωση όπου το χρήμα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα αλλά να υπακούει σε διαφορετικούς κανόνες σε κάθε χώρα, εφόσον δεν υπάρχει και δημοσιονομική ένωση, πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι αυτά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να εμφανίζονται με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα δυστυχώς η παγκοσμιοποίηση έχει πολλές παραμέτρους και αφήνει και άλλα παραθυράκια ανοιχτά, κοινώς παίρνω τα φράγκα μου και τη κάνω για εκεί που θα έχω ασυλία, διότι το κεφάλαιο δεν αναγνωρίζει πατρίδα και σύνορα...
Το χρήμα δεν έχει πατρίδα.


ΆΝΕΜΟΣ



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured