ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

cocktails ..Αnemos

… και τα cocktails 
Zombie
 

Το όνομά του τα λέει όλα. Αρκετά δυνατό κοκτέιλ, το οποίο λέγεται πως ανακαλύφθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 από τον Don Beach. 


Υλικά 
* 1 μεζούρα σκούρο ρούμι 
* ½ μεζούρα ξανθό ρούμι 
* 1 μεζούρα λευκό ρούμι 
* ½ μεζούρα brandy βερίκοκο 
* 1 μεζούρα χυμό lime 
* 1 κουταλάκι του γλυκού γρεναδίνη 
* ½ μεζούρα σιρόπι ζάχαρης 
* 2 μεζούρες χυμός ανανά 
Εκτέλεση Χτυπάτε καλά τα παραπάνω υλικά στο shaker και στραγγίζετε σε highball ποτήρι. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο πάγο. Γαρνίρετε με μία φέτα ανανά και κεράσι.

 
Caipiroskα


Η γνωστή αυτή παραλλαγή της βραζιλιάνικης Caipirinha, έρχεται από την μακρινή Ρωσία με… αγάπη. Έγινε γνωστή την δεκαετία του ’90 και αντί για cachaca έχει σουηδική βότκα. 



Υλικά 
* 2 μεζούρες βότκα 
* ½ lime κομμένο στα τέσσερα 
* 2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη 
* Θρυμματισμένο πάγο 

Εκτέλεση Βάλτε σε ένα χαμηλό ποτήρι το κομμένο lime και δύο κουταλιές μαύρη ζάχαρη. Λιώστε τα με ένα γουδοχέρι και προσθέστε θρυμματισμένο πάγο. Στο τέλος προσθέστε την βότκα και ανακατέψτε καλά. Ενδιαφέρουσα παραλλαγή: Λιώστε μαζί με το lime και ένα λευκό ροδάκινο σε φέτες για μια δροσερή Caipiroska ροδάκινο. 


Σανγκρία 



All time classic επιλογή με… ισπανικό άρωμα και εύκολη στη παρασκευή της. Ετοιμάστε την τρεις με τέσσερεις ώρες πριν καταναλωθεί έτσι ώστε να «δέσουν» καλά τα υλικά και να βγάλουν όλο το άρωμά τους. 



Υλικά 
* 1½ λίτρο κόκκινο κρασί 
* 1/2 μπουκάλι μπράντι 
* 1 ποτήρι ζάχαρη 
* 1/2 λίτρο χυμό πορτοκάλι 
* 2 κουτάκια σόδα 
* 4 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια * 
* 2 πορτοκάλια κομμένα σε φετάκια 

Εκτέλεση Διαλύετε τη ζάχαρη σε λίγο ζεστό νερό και τη βάζετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με όλα τα υλικά της συνταγής, εκτός από τη σόδα, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε 3-4 ώρες. Λίγο προτού σερβίρετε, προσθέτετε και τη σόδα. 


Long Island με Green Tea 
Υλικά 
* 60ml βότκα με πράσινο τσάι 
*15ml φρεκοστυμμένο χυμό λεμόνι 
* 30ml λικέρ πορτοκάλι (κατά προτίμηση Cointreau) 
* 10ml χρυσό ρούμι 
* 2 με 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι 



Εκτέλεση Γεμίστε το shaker με πάγο. Προσθέστε τη βότκα με πράσινο τσάι, το χυμό λεμόνι, το λικέρ πορτοκάλι και το σιρόπι. Χτυπήστε το καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και να παγώσει το shaker, για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Το ποτό είναι έτοιμο. Σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι. 

Για τη βότκα με πράσινο τσάι:

 
*1 κούπα βότκα 
*2 φακελάκια πράσινο τσάι ή δύο κουταλιές της σούπας χύμα πράσινο τσάι 
Βάλτε τα δύο σακουλάκια μέσα στη βότκα, σε ένα shaker. Ανακινήστε καλά και αφήστε τα να μουλιάσουν για 2 ώρες. Όταν θα είναι έτοιμο αφαιρέστε και πετάξτε τα σακουλάκια του τσαγιού. 

Kir Royal 

Ίσως το καλύτερο κοκτέιλ με σαμπάνια. Εξαιρετικά απλό στην παρασκευή του, με εκλεπτυσμένη γεύση. 

Υλικά 
* 9 μεζούρες σαμπάνια 
* 1 μεζούρα Creme de cassis (λικέρ με βάση το φραγκοστάφυλο) 

Εκτέλεση Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ρίχνετε την Creme de cassis , προσθέτετε την σαμπάνια και ανακατεύετε αργά με ένα κουταλάκι. 


ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured