ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Για Άνδρες Μονο : Ferrari F12berlinetta


 


Έκθεση Γενεύης 2012
Ferrari τράβηξε το κόκκινο σεντόνι της F12berlinetta σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη, το αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την 599. Πρόκειται για την ταχύτερη Ferrari παραγωγής που έχει βγει ποτέ από το Maranello και είναι βαμμένη σε ένα νέο κόκκινο χρώμα Rosso Berlinetta τριπλής επίστρωσης. Η Ferrari δηλώνει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικών επιδόσεων supercar δρόμου το οποίο συνδυάζει την προηγμένη αεροδυναμική, την αρχιτεκτονική, τα κατασκευαστικά στοιχεία και τα ηλεκτρονικά, εγγυώντας έτσι μια αξεπέραστη εμπειρία οδήγησης τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Το μεταξόνιο της έχει μειωθεί με τον κινητήρα, τα καθίσματα και το ταμπλό να έχουν τοποθετηθεί χαμηλότερα στο σασί, ενώ η νέα διάταξη της πίσω ανάρτησης και του κιβωτίου ταχυτήτων, επέτρεψε στους μηχανικούς της Ferrari να μειώσουν τον πίσω όγκο του αυτοκινήτου, βελτιώνοντας την αεροδυναμική του. Το τελικό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός συμπαγούς αυτοκινήτου με χαμηλότερο κέντρο βάρους. Ζυγίζει 1.525 κιλά με αναλογία βάρους 46% μπροστά και 54% πίσω με αναλογία 2.1 κιλά/ίππο. Έχει διαστάσεις 4.618 mm μήκος, 1.942 mm πλάτος. 1.273 mm ύψος.



Το αλουμινένιο σασί της είναι δημιουργία της Scaglietti και είναι κατασκευασμένο από 12 διαφορετικά κράματα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά από αυτοκινητοβιομηχανία. Η στρεπτική ακαμψία της F12berlinetta έχει αυξηθεί κατά 20% σε σχέση με την 599 ενώ ζυγίζει και 70 κιλά λιγότερα από την προκάτοχο της.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας της FF 6.3-λίτρων (6.262 κ.εκ) με περιεχόμενη γωνία 65°. Αποδίδει 740 άλογα στις 8.500 σ.α.λ με 690 Nm ροπής με 118 άλογα/λίτρο. Το 80% της ροπής είναι διαθέσιμη από τις 2.500 σ.α.λ προσφέροντας έτσι μια αδιάκοπη επιτάχυνση έως τις 8.700 σ.α.λ όπου στροφάρει ο V12. Συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο διπλοδισκό F1 κιβώτιο με κοντές σχέσεις μετάδοσης το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για την F12berlinetta.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3.1 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8.5 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα. Έχει μέση κατανάλωση 30% μικρότερη από αυτή της 599 εκπέμποντας 350 γρ/χλμ CO2. Στο Fioranο γυρίζει σε 1:23, ταχύτερα από κάθε άλλη Ferrari.

Ο σχεδιασμός της έχει γίνει σε συνεργασία του Ferrari Styling Centre αλλά και του Pininfarina και μεγάλο κεφάλαιο του αυτοκινήτου είναι η αεροδυναμική του, αφού η Ferrari ξόδεψε άπειρες ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα ώστε να κάνει το αυτοκίνητο να έχει αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0.299 Cd. Η κάθετη παραγόμενη δύναμη έχει αυξηθεί κατά 76% σε σχέση με την 599, αφού στα 200 χλμ/ώρα παράγει 123 κιλά κάθετης δύναμης. Σημαντικό ρόλο στην αεροδυναμική του αυτοκίνητου παίζουν δύο πράγματα. Το Aero Bridge το οποίο χρησιμοποιεί το καπό ώστε να δημιουργήσει αεροδυναμική πίεση διοχετεύοντας τον αέρα μακριά από το πάνω μέρος του αυτοκίνητου, στα πλάγια, όπου συνεργάζεται με τον αέρα που εξέρχεται από τα μπροστά φτερά μειώνοντας έτσι την αεροδυναμική αντίσταση.



Το δεύτερο είναι το Active Brake Cooling το οποίο είναι ένα σύστημα όπου ανοίγει τα πτερύγια στον μπροστά προφυλακτήρα ώστε να ψύξει τα φρένα μόνο σε περίπτωση υψηλής θερμοκρασίας λειτουργίας, μειώνοντας πάλι την αεροδυναμική αντίσταση. Τα φρένα της είναι carbon κεραμικά (CCM3) ενώ φορά μια μαγνητική ανάρτηση SCM-E. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου E-Diff, ESP Premium, F1-Trac και ένα προηγμένο ABS.

Το εσωτερικό της κινείται στην σχεδιαστική φιλοσοφία των 458 Italia και FF και διαθέτει δερμάτινο σαλόνι. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον οδηγό με την κεντρική κονσόλα να είναι κατασκευασμένη από carbon, διαθέτει αλουμινένια διακοσμητικά και έχει εμπνευστεί από την αεροναυπηγική. Πάνω από ντουλαπάκι του συνοδηγού υπάρχει μια οθόνη όπου ενημερώνει τον συνοδηγό με διάφορες ψηφιακές ενδείξεις όπως είναι η ταχύτητα, τις στροφές του κινητήρα κτλ. Πίσω από τις δύο θέσεις, υπάρχει χώρος για μεταφορά αποσκευών

Η τιμή της φημολογείται ότι θα ξεκινά από τις 260.000 ευρώ και αν σου φαίνονται πολλά, μπορείς με 285 ευρώ να αγοράσεις την μινιατούρα της
Επίσης η Ferrari έδωσε και το πρώτο promo video της.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured