ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Οι ανεργοι του Frappe



Αποχή απο τις εκλογές.
Μη συμμέτοχη σε διαδηλώσεις και απεργίες
Καμία διαμαρτυρία ουσιαστική
Άραγμα στον καναπέ και καυγάς με τις εικόνες της τηλεόρασης.
Αναμάσημα της προπαγάνδας των ΜΜΕ
Κοινωνικός αυτοματισμός "φταίνε οι ταξιτζήδες και οχι οι φορτηγατζήδες"
Σκυφτό κεφάλι και γκρίνια μονό στον κλειστό περίγυρο μας και αν.
Με λίγα λόγια μοιρολατρία.
ΓΙΑΤΙ ???

η απάντηση είναι απλή ....ο κόσμος θέλει αρχηγό ... αλλιώς δεν κουνιέται . είναι νόμος της φύσης αυτός και δεν μπορείς να τον αλλάξεις . 

Αυτό που γίνεται είναι το εξής.

1) Εκλογές και σχετικό αυτομαστιγωμα / απογοήτευση μετά το αποτέλεσμα.
2) Όλοι καταλαβαίνουν οτι και να κατέβουν δεν πρόκειται να γίνει τίποτα σε "φρέσκια" κυβέρνηση. Για να ασκηθεί μεγάλη πίεση θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει περάσει απ'την υποτιθέμενη περίοδο "χάριτος" ώστε η κοινωνική αγανάκτηση να είναι "δικαιολογημένη". 
 Οι άνεργοι του  Frappe
Η καφετέρια έχει κόστος 3-4-5 ευρώ. Άντε ο άλλος βγαίνει 5 μέρες το μήνα... 3x5 = 15 ευρό - άντε 25 ευρώ αν πάρει μπύρα το βράδυ... όταν το κόστος Ζωής + η αφαίμαξη απ'το κράτος είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ το μήνα, θα σωθεί απ'το να στερηθεί τα 15/25Ε - τα οποία σε τελική ανάλυση είναι η καλύτερη μορφή ψυχοθεραπειας εμπρός στην κατάθλιψη που βιώνει καθημερινά? Υπάρχει ένας αριθμός που δεν έχει ούτε αυτά τα 15-20-25 για να πάει και γιαυτό οι καφετέριες έχουν μείωση κίνησης.Οπότε.. κάθεται ο καθένας μόνος του σπίτι και βρίζει από καναπέ. 
Είναι μέχρι να κατασχεθεί και ο καναπές....υπάρχει πολύ "λίπος" ακόμα στην Ελληνική κοινωνία και δη στη μεσαία τάξη.... Τρώμε από τον μπαμπά και την μαμά και από τους συγγενείς με δανεικά και αγύριστα. Πουλάμε και κάποιο χρυσαφικό ή χωραφάκι για να την βγάλουμε προσωρινά. Πιστεύουμε ότι είναι κάτι το περαστικό και σε ένα δυο χρόνια θα "ανάκαμψη" η χώρα και ως δια μαγείας θα ξαναέρθουν οι καλύτερες μέρες.
καταρχήν η κρίση αν και έχει χτυπήσει πολλές ελληνικές οικογένειες λόγω του ότι η ελληνική οικογένεια δεν είναι ευρωπαϊκού τύπου που όταν περάσεις τα 18 "παίρνεις πόδι από την μαμά & τον μπαμπά δίνει την δυνατότητα σε πολλούς να ανταπεξέρχονται στις δυσκολίες έστω και με μονό μια Πηγή εσόδων. 
ευτυχώς δηλαδή !
οι περισσότερες οικογένειες δεν έχουν χάσει την επαφή τους με την γενέτειρα τους στην ελληνική επαρχία . λίγες έως πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις ατόμων από 25-40 που ξέρω οι οποίοι δεν έχουν ένα σπίτι στο χωριό όπου θα μπορέσουν να καταφύγουν όταν έρθουν τα πραγματικά "δύσκολα"
= τέλος του λίπους ! να έχω τα βασικά για να επιβιώσω με αξιοπρέπεια στη διαμορφωμένη (όχι απο τη δική μου ψήφο και θέληση) κοινωνία μας.Και μόλις φαγωθούν και τα τελευταία "έτοιμα" με βλέπω να πάω στο χωριό μου με το έτερων ήμισυ να φυτεύω ντομάτες για να τρώω και να κάνω κανα παιδί να τρέχει σα τη Λωρα στο μικρο σπίτι στο λιβάδι... τρώγοντας ντομάτα - σαλάτα από ολόφρεσκες ντοματούλες και μπόλικο ελαιόλαδο που μάζεψε ο παππούς απο το χωράφι κάνει και καλό στον πολεμώ κατά του καρκίνου που μαστίζει όλον τον κόσμο αλλά και ιδιαίτερα την Ευρωπη !!!

Υπάρχει έλλειψη ελπίδας στην κοινωνία. Μετά από τόσες κινητοποιήσεις πέρυσι και πρόπερσι, με μηδενικά αποτελέσματα αλλά κυρίως το αποτέλεσμα τον εκλογών (πόσες φορές έχω ακούσει από παιδιά που έδιναν το παρόν σε κάθε διαδήλωση - πήγαν και ξαναψήφισαν τους ίδιους δεν ξανακατεβαίνω σε πορεία γι'αυτούς τους **μπιπ**)
έχει γίνει πολύ κακό το κλίμα για διεκδικήσεις.

Τελικά η ρήση οτι "οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν  έχει πλήρη εφαρμογή στην χώρα μας.

ΑΝΕΜΟΣ


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured