ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Αχ αυτοί οι ανεκπλήρωτοι έρωτες !!!


Ανεκπλήρωτος έρωτας = απωθημένο, ανικανοποίητο, πλατωνικός έρωτας. 
‘Έτσι αναφέρεται στο λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας ο ανεκπλήρωτος έρωτας...Όλοι μας μπορεί να μιλήσουμε για τον Έρωτα αλλά τον ανεκπλήρωτο έρωτα δεν τον εξομολογείται κανείς . Σε κάποια φάση της ζωής μας όλοι έχουμε ζήσει κάποιον ανεκπλήρωτο έρωτα.
Τι είναι όμως ο ανεκπλήρωτος έρωτας;
Είναι ανεκπλήρωτοι πόθοι και συναισθήματα που ζητούν λύτρωση;
Είναι μια εξαπάτηση του μυαλού μας και του εαυτού μας εξιδανικεύοντας και τελειοποιώντας ένα ΜΥΘΟ;
Είναι μια τάση εθισμού σε κάποιο πρόσωπο που συνοδεύεται από βασανιστικές σκέψεις;
Είναι παγίδα που βρίσκεσαι εγκλωβισμένος με πολλά συναισθηματικά αδιέξοδα;
Είναι απωθημένο που δεν το εξομολογείται κανείς… Όμως υπάρχει, είναι εκεί, και σε σιγοκαίει.
Είναι κάποιοι έρωτες που τέλειωσαν πριν καν αρχίσουν;
Ένα ερωτηματικό , ένα γιατί, σου καίει την ψυχή….Για μήνες, χρόνια…μπορεί και για πάντα. Γι΄αυτό ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι τόσο ηχηρός και τόσο σιωπηλός ταυτόχρονα, αφήνοντας σημάδια στην καρδιά…. .και αρκετή φαντασία.
Όταν έχουμε πληγωθεί στην ζωή προσπαθούμε να κλειστούμε πίσω από φανταστικούς κόσμους, σε σχέσεις μη ρεαλιστικές γιατί τρομάζουμε στην ιδέα ότι μπορεί να πληγωθούμε. Όλοι αυτοί οι έρωτες έχουν το στοιχείο του ρομαντισμού. Πίσω από αυτόν όμως κάποιοι άνθρωποι κρύβουν την φοβία τους για τις πραγματικές σχέσεις.

Συνεχώς κάτι θα λείπει
Κι ανεκπλήρωτο θα μείνει
Δεν μπορώ να σ' έχω
Δεν μπορώ να χαρώ
Τόσες μάταιες συζητήσεις
Κι άλλα τόσα να ρωτήσεις
Πάλι πουθενά δεν βγάζει
Συνεχώς κάτι θα φταίει
Και το αύριο θα καίει….
…. Καλύτερα να γνωρίσεις τον έρωτα και να τον χάσεις παρά να μην τον γνωρίσεις ποτέ…’Εστω κι έτσι εκπληρώνεται, λένε….
Λένε ότι ο απόλυτος, ο μεγαλύτερος έρωτας στη ζωή είναι ο ανεκπλήρωτος και δεν έχουν άδικο. Γιατί αυτόν που αγαπάς τον έχεις δημιουργήσει, τον έχεις πλάσει στο μυαλό σου εσύ όπως θα ήθελες να είναι,δίνοντάς του τα χαρακτηριστικά που εσύ θέλεις και έτσι τον φέρνουμε στα μέτρα σου.
Το σίγουρο είναι ότι πονάει σαν …έγκαυμα.
Τι μας προσφέρει ένας τέτοιος έρωτας ;
Δεν σπαταλάμε ενέργεια….
Δεν έχουμε καθημερινές συναλλαγές….
Δεν έχουμε κοινά σχέδια για την ζωή…..
Δεν έχουμε συγκρούσεις και διαφωνίες….
Δεν έχει ημερομηνία λήξης…..
Δεν ρουτινιάζει η σχέση….
Μένει αιώνια μέσα στη ΣΙΩΠΗ…
. Μα ΠΑΝΤΑ σιγοκαίει μέσα μας ….
Ποιοι ζουν έναν τέτοιο έρωτα; Όσοι φοβούνται να κάνουν πραγματικές σχέσεις, όσοι έχουν εισπράξει πολλά ‘’όχι’’ στην ζωή τους και φοβούνται την απόρριψη, όσοι έχουν πληγωθεί από παλιές αγάπες και όσοι δε έχουν το θάρρος να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν….
Τελικά είναι κακό να εγκλωβιστείς κάποια στιγμή της ζωής σου σ΄έναν τέτοιο έρωτα ή μήπως …δεν είναι;
Ο Γούντι Άλεν κάποια στιγμή είπε πως "οι πιο δυνατοί έρωτες είναι αυτοί που μένουν ανεκπλήρωτοι
Ο έρωτας θεμελιώνεται στον πόθο και την επιθυμία. Δεν μπορώ να ποθώ αυτό που ήδη έχω. Όταν σταθεροποιηθεί η σχέση συμβαίνει αναπόφευκτα η απομυθοποίηση. Όταν βεβαιωθούμε ότι ο άλλος μας ανήκει τότε ο έρωτας δίνει τη θέση ή στην αγάπη ή στην αδιαφορία.
Όταν εκδηλωθεί αυτή η άτιμη η αδιαφορία έρχεται το αγαπημένο μας απωθημένο για να συμπληρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί. Το απωθημένο αναδύεται στην επιφάνεια και προσπαθεί να σώσει το τέλειο και ιδανικό που υπάρχει στους μύθους. Βλέπετε ο φανταστικός έρωτας δεν έχει ημερομηνία λήξης είναι άφθαρτος. Είναι για πάντα εκεί να μας ‘’προστατεύει’’ από την οδύνη του χωρισμού και τον φόβο της εγκατάλειψης. Ο φανταστικός έρωτας βρίσκεται εκεί για μας μόνο όταν τον έχουμε ανάγκη για να μας δίνει χωρίς να μας ζητάει τίποτα(ούτε συγκρούσεις , ούτε άγχη, ούτε την καθημερινή ρουτίνα).. Στις σχέσεις μας τις ερωτικές έλκουμε αυτό που φοβόμαστε πιο πολύ. Κι εκείνο που φοβόμαστε πιο πολύ είναι τα απωθημένα μας κομμάτια, τα κομμάτια μας εκείνα τα οποία δεν συνειδητοποιούμε ότι τα έχουμε και τα οποία δεν θα θέλαμε να τα είχαμε με αποτέλεσμα να αναπτύσσουμε μηχανισμούς άμυνας σε αυτά. Αυτοί που θα συναντήσουμε λοιπόν στην πορεία της ζωής μας λειτουργούν σαν καθρέφτες και αργά ή γρήγορα μας φέρνουν αντιμέτωπους με τα κομμάτια μας αυτά.
Τι γίνεται όμως όταν για διάφορους λόγους κολλάμε και δεν μπορούμε να εκφράσουμε τον έρωτα μας;;;
Τι γίνεται όταν οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες για να ευδοκιμήσει ο Έρωτας μας; Τι γίνεται όταν εκούσια πιστεύουμε πως όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να μην είμαστε ,τοτε wellcome . στο club του Ανεκπλήρωτου Έρωτα… Όλα τα Μέλη του club … επιλέγουν να αφοσιωθούν σε ένα φαντασιακό έρωτα, που τον γεύτηκαν ελάχιστα ή απλά τον ορέχτηκαν πάρα πολύ, ο οποίος είναι ΤΕΛΕΙΟΣ… Το απωθημένο αποτελεί το μοναδικό (άδικο) μέτρο σύγκρισης με οποιοδήποτε άτομο υπάρξει δίπλα μας…Τα απωθημένα μας τρέφονται από την ένταση μιας ανάμνησης που πήγε να δημιουργηθεί αλλά δεν γεννήθηκε ποτέ….Το αντικείμενο του πόθου τους είναι το ΙΔΑΝΙΚΟ ταίρι, είναι ένας εθισμός..
Το άτομο που κατακλύζεται από εμμονικές σκέψεις, εθίζεται στην τέλεια εικόνα που έχει πλάσει για κάποιο άλλο πρόσωπο και βιώνει συναισθηματικά αδιέξοδα και εγκλωβισμούς. Το άτομο αναρωτιέται συνεχώς ΓΙΑΤΙ δεν είναι με τον τέλειο σύντροφο και πως θα ήταν ΑΝ ήταν μαζί..
Κλείνοντας θα σας πω πως θεωρώ πως δεν είναι κακό σε ορισμένες φάσεις της ζωής του ένας άνθρωπος να παραδίνεται στις αδυναμίες του αρκεί να μην δυναστεύουν την καθημερινότητα του και γίνεται έρμαιο τους. Είναι καλό να γνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, να τις αγκαλιάζουμε τρυφερά και να προσπαθούμε να τις διαχειριστούμε και κάποια στιγμή με πραγματική φροντίδα να τις ξεπεράσουμε.
Και να θυμάσται αυτό που είπε ο Καζαντζάκης:
‘’Μην εξαρτάσαι από κανέναν κι από τίποτα. Από εμπειρία ή ανάμνηση.
Η εξάρτηση από το παρελθόν όσο ευχάριστη κι αν είναι, το μόνο που κάνει είναι να κομματιάζει το παρόν....’’
Η δική σας Ζωούλα!!!!!
Η Ζωούλα ταξιδεύει σε όλα τα μαγικά μέρη αυτού του κόσμου, ψάχνοντας τον ΕΡΩΤΑ και τα μυστικά του...
Mια στήλη αποχαιρετισμου για ξανθούς, φύλακες - αγγέλους!
Εσυ δεν ζεις πουθενά μόνο στα όνειρά μου !!!!
ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured