ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Βάλε κι εσύ μια Μάσκα μπορείς !!!



ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ
Βάλε τη μάσκα της Χαράς καρδιά και προσποιήσου
ότι γελάς, ενώ πονάς και ρήμαξε η Ζωή σου
Τι κρύβετε πίσω από μια μάσκα
Πίσω από τη μάσκα χάνεται το εγώ, πίσω από ένα ρόλο που δίνει άλλοθι αφού δεν θα αναγνωριστείς και δεν θα κριθείς για τις πράξεις σου. Μπορείς να αφήσεις το εγώ σου ελεύθερο να διασκεδάσει με την ψυχή του.Οι μάσκες μπαίνουν ή βγαίνουν, ανάλογα.. Γιατί τώρα τελευταία φοριούνται πολύ.
 Ο σημερινός άνθρωπος έχει μάθει να προσποιείται για το οτιδήποτε. Προσπαθεί να κρυφτεί από κάτι που τρομάζει τον ίδιο ή από κάτι που δε θέλει να δείξει στους άλλους.
Πολλοί ειδικοί ερευνητές πιστεύουν ότι η επιλογή της αποκριάτικης στολής δεν γίνεται τυχαία, όπως συνήθως νομίζουμε. Και, ενώ έχουμε την εντύπωση ότι κρυβόμαστε πίσω από την αποκριάτικη μάσκα μας, στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όταν επιλέγουμε μια αποκριάτικη στολή, στην ουσία, βιώνουμε ένα κομμάτι της φαντασίας μας και φανερώνουμε στους άλλους καλά κρυμμένες πτυχές του εσωτερικού μας κόσμου/εαυτού. Κατά μια έννοια, εκφράζουμε μια πλευρά του εαυτού μας, συνήθως πιο δημιουργική και απελευθερωμένη, η οποία έχει την ανάγκη να εκδηλωθεί.
Και φυσικά το τι επιλέγεις να ντυθείς από μόνο του αποτελεί μια δήλωση. Έτσι αν επιλέξεις τη μάσκα της Κοκκινοσκουφίτσας επιθυμείς φυγή από την πραγματικότητα σ ένα παιδικό, αγνό κόσμο. Με τη στολή καμαριέρας προβάλλεις τη σεξουαλική πλευρά που πιθανότατα καταπιέζεις τον υπόλοιπο χρόνο και τώρα θέλεις τα βλέμματα και την προσοχή πάνω σου. Αν επιλέγεις μια άσχημη μάσκα π.χ. το τέρας δεν έχεις καθόλου θέμα με το να τσαλακωθείς. Τα δημιουργικά και εύστροφα άτομα προτιμούν να δημιουργούν πρωτότυπες ενδυμασίες, δεν ακολουθούν την πεπατημένη. Συχνά αναρωτιόμαστε γιατί πολλοί άνδρες τις Αποκριές ντύνονται γυναίκες…και μάλιστα με πολύ τολμηρές εμφανίσεις, μα για να εκφράσουν την καταπιεσμένη όλη τη χρονιά θηλυκή πλευρά τους !
Σκεφτείτε… αν θέλετε, τι μάσκες φοράτε στην καθημερινή σας ζωή; Αν νιώθετε καλά και βολικά πίσω από αυτές δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως σας πέφτουν λίγο ‘βαριές’, ‘δύσκολες’ και ‘πληγώνουν’ από κάτω το αληθινό πρόσωπό σας ίσως να επείγει η αντικατάστασή τους… και φυσικά η απόφαση για την αλλαγή είναι μόνο δική σας...
Γι' αυτό δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από μάσκες-προσωπεία. Γιατί είναι ντροπή να κρύβουμε ό,τι αισθανόμαστε...
Πάψαμε να δείχνουμε την ανθρωπιά μας, τον ίδιο μας τον εαυτό, τα "θέλω" και τα "πιστεύω" μας για να μη μας κατακρίνει ο απέναντι ή ο παραδιπλανός. ..Αν συνεχίσουμε μ' αυτό το ρυθμό τελικά που θα πάμε; Μήπως ν' αρχίσουμε να φοβόμαστε ότι θα μείνουμε μόνοι;
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΡΙΜΕΡΟ !!!

“Τάσου Λειβαδίτη: Απάνθισμα”:
ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΡ. 1 (1957):


…και σμίγουν και χωρίζουν οι άνθρωποι
και δεν παίρνει τίποτα ο ένας απ’ τον άλλον. Γιατί ο έρωτας
είναι ο πιο δύσκολος δρόμος να γνωριστούν.
Γιατί οι άνθρωποι, σύντροφε, ζουν απ’ τη στιγμή που βρίσκουν μια θέση
στη ζωή των άλλων.
   

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured