ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Χριστούγεννα όπως τα θες..η Οχι ?



Χριστούγεννα 2012 στο χωριό του ..Αϊ Βασίλη Οχιιιιιι στο χωριό το δικό μου καμία σχέση.

Παρόλο που η παροιμία λέει Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, φέτος λόγω κρίσης πολλοί είναι αυτοί που θα προτιμήσουν να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες γιορτές στο χωριό, παρέα με τη γιαγιά και τον παππού την μαμά το μπαμπά .
ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΓΩ

 Μπορεί να ονειρευόσασταν Χριστούγεννα σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, όμως για φέτος τουλάχιστον το όνειρό σας αναβάλλεται, γιατί θα πρέπει να ανηφορίσετε για το όμορφο γραφικό χωριό σας. Άλλωστε τι Λωζάνη, τι Κοζάνη!


Φτιάχνουμε βαλίτσες με ζεστά ρούχα, αποχαιρετάμε την πρωτεύουσα –και τους ευσεβείς πόθους για γιορτές σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες- και παίρνουμε τον εορταστικό δρόμο προς το χωριό. 
Θυμόμαστε τα μέρη που μεγαλώσαμε, επιστρέφουμε στα παλιά μας λημέρια για όσους προτιμούν οικογενειακά Χριστούγεννα

*Επιστροφή στη φύση: Μπορεί να μην βρείτε στο χωριό σας το ψηλότερο στολισμένο έλατο της Ευρώπης, αλλά σίγουρα θα βρείτε πολλά έλατα να σας περιμένουν στο φυσικό τους περιβάλλον

*Εορταστικό κλίμα χωρίς υπερβολές: Περπατήστε στην όμορφα φωτισμένη πλατεία του χωριού, απολαύστε τις , μυρωδιές από τα γλυκά που ψήνονται σε κάθε σπίτι και τα εγκάρδια «χρόνια πολλά» όσων συναντάτε στον δρόμο.

*Χριστουγεννιάτικη οικονομία: Όχι μόνο θα γλιτώσετε τα χρήματα των εισιτηρίων, αλλά θα διαπιστώσετε πως στα ελληνικά χωριά, η οικονομία ακολουθεί πιο συνετούς ρυθμούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Ο καφές δεν έχει 4 ευρώ, το ποτό δεν στοιχίζει όσο οκτώ κιλά ψωμί και η χωριάτικη δεν παίρνει «καπέλο» επιπλέον 3 ευρώ «επειδή έχει κάππαρη, κάτι που την καθιστά γκουρμέ». 

*Αποτοξίνωση από την τεχνολογία: Όχι, στο χωριό σας δεν χρειάζεστε Google maps για να κυκλοφορήσετε, επειδή ξέρετε τα δρομάκια σαν την παλάμη του χεριού σας. Δεν χρειάζεστε τα applications του iPhone πάντα σε ετοιμότητα, γιατί ο περιπτεράς του χωριού γνωρίζει όλα όσα θέλετε να μάθετε. Δεν είναι απαραίτητο το Facebook chat και το Skype γιατί όσοι αγαπάτε περισσότερο μπορούν να είναι κοντά σας. 

*Στηρίζετε την τοπική οικονομία. Οι ελληνικοί ορεινοί ξενώνες περιμένουν αυτή την περίοδο για να επιβιώσουν, το ίδιο και οι τοπικές επιχειρήσεις, τα μικρά καφενεία, τα παραδοσιακά μαγειρεία και τα μικρά μαγαζάκια στα χωριά. Επιλέγοντας «χωριάτικα» Χριστούγεννα, δίνετε μια ανάσα στην τοπική αγορά και τα χρήματά σας… μένουν Ελλάδα. 

Καλά χριστούγεννα .

Να ζήσετε ευχάριστα τις γιορτές κοντά στα αγαπημένα σας πρόσωπα , και μακριά από την ρουτίνα της καθημερινότητας .

Yγεία και ευτυχία σε όλο το κόσμο.

ΑΝΕΜΟΣ χρονια πολλα

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured