ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Εδω παπάς,εκει παπάς...που ειναι ο παπάς?



Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο με θέμα το «Ζήτημα κατάργησης της μισθοδοσίας του Κλήρου με τα μέτρα του Ιουνίου».

Κατόπιν αυτών καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει «άμεσα, δεσμευτικά και με απόλυτη σαφήνεια» όπως σημειώνει, 
«εάν κατά την προηγούμενη περίοδο η Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, αλλά και πρόσφατα, η Κυβέρνηση των δύο κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συζήτησαν με την τρόικα το θέμα της μείωσης, ακόμα και της κατάργησης, των μισθών των κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας και της Εκκλησίας της Κρήτης».


 Και εγώ είμαι εναντίον του έμμισθου κλήρου. 
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι καθαρά έλλειψη κοινής λογικής. Το προβλημα συσωρεύεται με το λιγο απο εδώ λίγο απο εκεί. Λίγο οι παπάδες, λίγο η φοροδιαφυγή, λίγο οι μερικώς υπερβολικοί μισθοί σε δημόσιο μεχρι πριν λίγα χρόνια, λίγο τα πολιτικά κονδύλια, λίγο η φοροδιαφυγή, λίγο το μαυρο χρήμα σε φακελάκια γρηγορόσυμα κτλ και να πως γίνονται πολλά.
Προσωπικά μου αρέσει κάπως το Γερμανικό σύστημα. Όσοι δηλώνουν Καθολικοί, Προτεστάντες ή Ορθόδοξοι πληρώνουν μέσω της φορολογίας και την εκκλησία της επιλογής τους. Πολύ θα ήθελα να το δω στην "Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών". 


Διότι ως γνωστόν money talks and bullshit walks. Όλοι οι λεβεντομαλάκες ψευτοπατριώτες που ξεσπαθώνουν για εθνομηδενιστές άθεους που προσπαθούν να "καταστρέψουν την εθνική ταυτότητα" θα δήλωναν άθεοι για να μην πληρώσουν την εκκλησία στην φορολογική τους δήλωση.


Έως πότε θα πληρώνουμε τους μισθούς των παπάδων;
ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΑΝ ΚΟΠΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ, ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"!

Την διεκδίκηση της περιουσίας που έχει δημευθεί από το δημόσιο προαναγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε περίπτωση που η Πολιτεία διακόψει τη μισθοδοσία του κλήρου. [ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ]


Η ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Επί χρόνια λοιπόν η μισθοδοσία των Ιερέων κάθε άλλο παρά γίνονταν από το κράτος. Διότι το «βάρος» αυτό το είχαν αναλάβει οι πιστοί της κάθε ενορίας, οι οποίοι έριχναν τον οβολόν τους για τον Ιερέα όταν προσέρχονταν στην Θεία Λειτουργία ή κανόνιζαν κάποια τιμή με τον Ιερέα όταν επρόκειτο να τελεστεί κάποιο μυστήριο Γάμος, Βάπτιση κ.λ.π. Υπήρχαν βέβαια και Ιερείς – συνήθως σε αγροτικές περιοχές – οι οποίοι αμείβονταν σε είδος δηλαδή από τα προϊόντα που τους έφερναν οι πιστοί. Κατάλοιπο λοιπόν του παραπάνω τρόπου αμοιβής των Ιερέων είναι να δίνεται και σήμερα από το πιστό ένα Χ ποσό στον Ιερέα όταν τελεί κάποια ιεροπραξία π.χ. τρισάγιο στους τάφους των κοιμητηρίων.

Είναι δυνατόν να δίνουν φακελάκι στους κληρικούς για την τελετή του γάμου, 
ή για τα βαφτίσια ή για να «διαβάσει» μια «ευχή» στη μνήμη του πεθαμένου, 


όταν ΗΔΗ πληρώνουν τον μισθό των κληρικών αυτών από το κράτος δηλαδή ΕΜΕΙΣ.; Μα πότε, τέλος πάντων, θα σκεφτούμε τη νέα γενιά και θα απαιτήσουμε μια δίκαιη αντιμετώπιση;
Θλίβομαι βαθειά και αρχίζω να απογοητεύομαι ότι δεν μπορούμε να πείσουμε κανέναν: η ελληνική κοινωνία χρειάζεται βαθιές αλλαγές σε προοδευτική κατεύθυνση που θέλουν, όμως, αργά και σταθερά βήματα.


ΟΧΙ ΠΙΑ παντρεύομαι  πληρώνω 


ΟΧΙ ΠΙΑ  βαφτίζω πληρώνω


ΟΧΙ ΠΙΑ τρισάγιο πληρώνω


ΟΧΙ ΠΙΑ πεθαίνω  πληρώνω

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured