ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Sex talks: Μιλώντας στα παιδιά για το... σεξ!


«Τι είναι το σεξ;»
«Σεξ είναι… άθλημα».
 «Όχι, έτσι γεννιούνται τα μωρά!» 
«Η μαμά μου είπε ότι έμεινα σε ένα σάκο για εννιά μήνες και μετά που μεγάλωσα αρκετά με έβγαλαν από εκεί και με πήρε σπίτι». 
«Ψέματα σου είπε η μαμά σου. Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός!» 
«Όχι, μεγαλώνουμε μέσα στην κοιλιά της μαμάς. Ένα σποράκι κάτι σαν γύρη μπαίνει στην κοιλίτσα της καθώς μυρίζει τον κρίνο… Έτσι γεννιούνται τα μωρά, ανόητοι!» Αυτές είναι μερικές από τις ..Συζητήσεις ανηλίκων!!!
θυμάμαι όταν η μικρή μου κόρη ήταν 6,5 ετών και έχει αρχίζει να αναρωτιέται για το τί είναι έρωτας και σεξ...θυμάμαι τότε είδα  φευγαλέα την αντίδραση της στην τηλεόραση σε μία σκηνή σεξ και γύρισε το κεφάλι της από την άλλη. "Ξέρω τι κάνουν" μου λέει αηδιασμένη Μπλιαχ!! Την ρώτησα τι και μου απαντάει "αυτή τη λέξη, δεν μπορώ να την πω". Τότε της απάντησα ότι κάνουν αγκαλιές και χάδια και αυτή η έκφραση λέγεται έρωτας ή sex στα αγγλικά. ..
Το αντιμετώπισε με απέχθεια και ντροπή !!!
Εκεί αποφάσισα οτι ήρθε η ώρα να της μιλήσω ..
Πραγματικά, την αλήθεια και μόνο την αλήθεια χρειάζεται να πούμε στα παιδιά μας και να μην αποφεύγουμε να απαντήσουμε. Με απλά και τρυφερά λογάκια πάντα, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τον έρωτα και την δημιουργία μιας ζωής. 
Προτιμήστε πάντοτε την αλήθεια. Πείτε τα πράγματα με το όνομά τους. Εξάλλου δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις… μόνο πονηρά μυαλά. ''

Η σεξουαλική «αγωγή» πρέπει να ξεκινάει από τότε που το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του και δεν είναι μια συζήτηση για την οποία πρέπει να περιμένουμε την εφηβεία. Oι γονείς χρειάζεται να μιλήσουν στα παιδιά με ειλικρίνεια, στην αρχή με πολύ απλά μηνύματα (τι είναι το κάθε μέρος του σώματος, γιατί οι άνθρωποι κάνουν σεξ, πώς γεννιούνται τα παιδιά κλπ.), τα οποία, όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, θα γίνονται πιο σύνθετα. 
Εάν νιώθετε αμηχανία, κάποιο από τα ακόλουθα βιβλία μπορεί να σας βοηθήσει και να κάνει την συζήτηση σας ακόμη και διασκεδαστική ή ευχάριστη. Οι εικόνες των βιβλίων σίγουρα θα υποστηρίξουν σε μεγάλο βαθμό αυτά που θέλετε να πείτε…

  

Πως γεννιούνται τα παιδιά;
Φίλιππος Μανδηλαράς
εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού
Εκδόσεις Πατάκη, 2009
64 σελ.
ISBN 978-960-16-2627-7, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 6,62




ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΡΓΟΣ
ΧΑΡΡΙΣ ΡΟΜΠΙ

10,53 €
Εκδότης: ΠΑΤΑΚΗΣΕικονογράφος: ΕΜΠΕΡΛΥ ΜΑΙΚΛΜεταφραστής: ΜΑΥΡΙΚΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ




Κύριος Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδοτικός Οίκος: Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης: 2010
Σελίδες: 105
ISBN: 960-03-4592-9
ISBN 13:
Διαθεσιμότητα: Κυκλοφορεί
Λιανική Τιμή: 20.24€
Τιμή Psarasbooks: 18.22 €


Ένα βιβλίο για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών 6 ως 10 χρόνων...είναι αυτό Εδώ..
.Πως ήρθα στον Κόσμο...!!!
Σημαντικό είναι να ξέρουν οι γονείς ότι το σεξ δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται ως ταμπού, ως κάτι βρόμικο, ανήθικο ή επικίνδυνο. Χρειάζεται οι ίδιοι να ξεπεράσουν τα άγχη, τους φόβους και τη συστολή τους, ώστε να βοηθήσουν και τα παιδιά τους να αποκτήσουν μια υγιή σχέση με το σεξ.
Αν βέβαια οι γονείς δεν έχουν μιλήσει ποτέ στα παιδιά τους για όλα αυτά τα ζητήματα, θα πρέπει να ξεκινήσουν να το κάνουν -η μητέρα στο κορίτσι και ο πατέρας στο αγόρι- όταν παρατηρήσουν τα πρώτα σημάδια της εφηβείας και τότε πια θα πρέπει να πουν τα «πάντα», χωρίς περιστροφές.


,Ευτυχώς η Δυστυχώς το σεξ είναι ίσως το μόνο θέμα με το οποίο η ανθρωπότητα ασχολείται τόσο διαχρονικά και τόσο μετά μανίας: το κάνουμε, το συζητάμε, γράφουμε και διαβάζουμε γι’ αυτό, το ερευνούμε, κάνουμε ολόκληρες βιομηχανίες πορνό και διαφήμισης! Το πιο αστείο, όμως, σε σχέση με το σεξ είναι ότι όλοι τα ξέρουμε όλα με αποτέλεσμα να παγιώνονται μέσα στα χρόνια κάποιοι «σεξομύθοι», σχεδόν σαν...λαογραφική παράδοση! 

Μύθος 1ος: 
Οι άντρες προτιμούν να κάνουν σεξ από εδώ και από εκεί ενώ οι γυναίκες κάνουν σεξ όταν είναι σε μια σχέση επειδή εκείνοι είναι πολυγαμικά και εκείνες μονογαμικά όντα. αν και πιστεύω ότι δεν ισχύει πια αυτή η θεωρεία...
Αυτό ισχύει πάρα πολύ χοντρά αν μιλάμε για τα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων ή για την εποχή των σπηλαίων. Ναι, το πιθανότερο είναι η Σταχτοπούτα να αντιμετωπίζει το σεξ με το πριγκιπόπουλο ως την απόλυτη πράξη ρομαντισμού και αγάπης, αλλά η σύγχρονη γυναίκα το αντιμετωπίζει καμιά φορά σαν μια ακόμη βιολογική της ανάγκη, απλώς σαν μια σωματική και ψυχολογική εκτόνωση της στιγμής. Αν και απ ’ότι φαίνεται εξακολουθούμε να έχουμε μια μικρή διαφορά με τους άνδρες στο θέμα του one night stand! 


Μύθος 2ος:
Η κορύφωση της σεξουαλικής δραστηριότητας για τον άντρα είναι στην εφηβεία και στα πρώτα 20's ενώ για τη γυναίκα είναι μετά τα 30.
Εκτός από το να στοιχειοθετεί ένα ηλίθιο και άρα πανίσχυρο επιχείρημα για κάθε συντηρητικό πατέρα μιας άλλης εποχής που θέλει το γιο του, το καμάρι του, να είναι ερωτύλος και την κόρη του να παραμένει παρθένα μέχρι να παντρευτεί, ο μύθος αυτός δεν χρησιμεύει σε τίποτα άλλο από το να κάνει την επιστήμη και την κοινή λογική να τραβούν τα μαλλιά τους! Αν και η τεστοστερόνη όντως κορυφώνεται στα 18 στους άντρες και τα οιστρογόνα λίγο αργότερα στις γυναίκες, η ορμονική αυτή κορύφωση δεν έχει καμία σχέση με τη σεξουαλική όρεξη. ...........
Το πιο σημαντικό για αυτά τα στερεότυπα είναι να τα ξεπερνάμε, να γελάμε, να καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για θεωρητικά σχήματα που στερούνται σοβαρού νοήματος και μόνο λόγο ύπαρξης έχουν να μεγαλώσουν γενιές καταπιεσμένων και στερημένων ανθρώπων. 
 Πρόσεξε, λοιπόν, πολύ καλά τι λες εσύ η ίδια στα παιδιά σου και φρόντισε να ξεχάσεις και ό,τι λάθος μπορεί να σου είπε η δική σου μαμά για το σεξ!



ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured