ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μύρισε Greek coffee στο ΗΚ…


Με μια κούπα αχνιστό ελληνικό καφέ και με το άρωμα του να πλανάται στον 
αέρα ξυπνάνε μνήμες από Ελλάδα που τώρα συνειδητοποιώ ποσό εξαρτημένοι είμαστε από μικρές συνήθειες τις καθημερινότητας μας που έχουν γίνει μέρος της ζωής μας και τις θεωρούμε δεδομένες παγιωμένες χρόνια συνήθειες που όταν μας λείψουν συνειδητοποιούμε ότι δεν μπορούμε χωρίς αυτές η έστω μπορούμε αλλά ζοριζόμαστε και μας λείπουν …..γυρίσαμε όλο το Hong Kong για ελληνικό καφέ η έστω τουρκικό καφέ και τελικά μας κέρασε φίλος που το έφερε από Τουρκία τόσο μικρά και τόσο ασήμαντα  απλά πράγματα που  όμως σε φέρνουν πιο κοντά στη πατρίδα ..…και τι είναι πατρίδα τελικά για αυτούς που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό ?
 Όσοι τολμούν, ξέρουν ότι πατρίδα δεν είναι η στενή λωρίδα γης που μας περιβάλει αλλά ο κόσμος όλος λένε ακόμα ότι ο πλανήτης είναι το δέντρο και η Ελλάδα οι ρίζες τους και όχι δεν τα λένε γιατί δεν τους λείπει η πατρίδα το λένε για να περνούν δύναμη να αντέξουν την ξενιτιά.. Θέλει μεγάλα κότσια να σηκωθείς και να φύγεις από τη χώρα σου...και ας είναι τα λεφτά καλύτερα σε κάποιες δουλειές όχι σε όλες, και πάλι πληρώνεις με άλλο τρόπο το βαρύ τίμημα!!! οικογένεια, φιλία μοναξιά ανταγωνισμό επιβίωση .....δεν είναι τόσο εύκολο να μπεις στη νοοτροπία του άλλου ..πως να το κάνουμε οι Έλληνες είμαστε έξω καρδιά και έχουμε χιούμορ και άλλωστε αυτό μας έχει σώσει από τα διάφορα τρελά που συμβαίνουν στην Ελλάδα !!διακωμωδούμε την καθημερινότητα μας και επιβιώνουμε μες την τρέλα! Πράγματι η Ελλάδα έχει σούπερ καιρό και είναι όμορφη χώρα με βουνά και θάλασσα. Έχει όμως ένα πρόβλημα:
 κατοικείται από νέο-Έλληνες...Δυστυχώς !!!
 Εδώ στο εξωτερικό δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράματα!! αυτοί οι Έλληνες του εξωτερικού δεν μπορούν να επιστρέψουν και να ενταθούν πάλι στην ελληνική κοινωνία όταν αμείβονται αξιοκρατικά όταν δεν έχουν μάθει να ζητάνε ρουσφέτια όταν δεν λαδώνουν να αποκτήσουν τα αυτονόητα που δικαία τους ανήκουν .. Ναι η χώρα μας δεν τους χωράει… δεν μπορεί να ικανοποιήσει ούτε τις ανάγκες τους, ούτε τις φιλοδοξίες τους αλλά κυρίως ούτε τις προσδοκίες τους....Γιατί όλοι έχουν αφήσει πίσω ένα μέλος της οικογενείας τους που μόλις έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο έχοντας κάνει κάποιες σπουδές, το εξάμηνο του Erasmus στο εξωτερικό, κάποιο μεταπτυχιακό, με γνώση ξένων γλωσσών και να βάζει γνωστούς στο Ellada να τηλεφωνούν για να σε πάρουν σε μια οποιαδήποτε δουλεία κάπου με 700 ευρώ? Αν είσαι τυχερός και βρεις Πωλητή η Courier και τα γνωστά.. Η Ελλάδα δυστυχώς αυτοκαταστρέφεται. Εν είδη νέου παιδομαζώματος χάνει νέους ανθρώπους, χάνει γερά μυαλά, χάνει επιστήμονες που έχουν κοστίσει για να σπουδάσουν και θα μπορούσαν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία. Και με τι τους αντικαθιστά? Με Αλβανούς Πακιστανούς και κάθε άλλης ράτσας μετανάστες αμόρφωτους, ανειδίκευτους που ρίχνουν ακόμη περισσότερο το χαμηλό επίπεδο της χώρας Και ο αριθμός τους μεγαλώνει …Ας μην παραπονιόμαστε λοιπόν … 
Τα αίτια είναι πολλά και ποικίλα και η κατάσταση δεν είναι άμεσα αναστρέψιμη. Οι νέοι αυτοί σταδιοδρομούν ,εδώ στο εξωτερικό ερωτεύονται, παντρεύονται και τελικά παραμένουν σε μια άλλη χώρα. Είναι αρνητικό αυτό; 
Απαντώ όχι οπωσδήποτε!
 Γιατί και στον ξένο τόπο μεταφέρουν ένα μέρος της Ελλάδας και αν τύχει και ανέβουν ψηλά,πράγμα όχι απίθανο με την καπατσοσύνη  που μας διακρίνει σαν λαός, η Ελλάδα έχει πάλι να ωφεληθεί. Και τη γλώσσα μας την μεταφέρουμε σε νέες Βακτριανής (Bactrians)που λέει ο ποιητής, που δεν είναι άλλες από τα κέντρα του σύγχρονου κόσμου…και όπως σωστά μου είπε κάποιος φίλος... Ελλάδα μόνο για διακοπές. Τέλος!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured