ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΦΡΑΠΕΔΙΑ..ΠΑΡΑΚΑΛΩ


Ο τουρισμός είναι βιομηχανία. Και η βιομηχανία παράγει προϊόντα. Καλά, κακά, φτηνά, ακριβά, πάντος παράγει. Αν πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα σταματήσει να πηγαίνει διακοπές κάνουμε λάθος. Το αντίθετο μάλιστα. Ο ανταγωνισμός θα μεγαλώνει και θα πουλάει ο καλύτερος.

 Το dubai επενδύει στο τουριστικό προίον του για τα επόμενα 50 χρόνια. Έχουν στόχο να αντικαταστήσουν έσοδα από μαύρο χρυσό με τουρισμό και ναυτιλία. Αλλά μάλλον αυτοί είναι μαλάκες. Εμείς είμαστε οι έξυπνοι. Χώρες που ποτέ δεν είχαν τουρισμό, δημιουργούν υποδομές. Και άλλοι ανεγκέφαλοι. Ε αφού αυτοκίνητα δεν μπορούμε να φτιάξουμε, ας φτιάχνουμε καλό φραπέ. Το χρήμα να μπαίνει μέσα, και ας μπαίνει όπως θέλει. ,
Ακριβώς! Στην Ελλάδα υπάρχει έμφαση στην κατηγορία των προϊόντων που αφορούν τις υπηρεσίες και η βασικότερη εξ' αυτών είναι ο τουρισμός του οποίου μεγάλο ποσοστό των κερδών πρόκειται να απωλέσουμε από ανταγωνιστικές χώρες όπως η Τουρκία και χώρες τις Μέσης Ανατολής. Η άραβες έχουν φτάσει στο σημείο να χτίζουν κλειστά χιονοδρομικά κέντρα (!) στη μέση της ερημού για να δελεάσουν τουρίστες όταν εμείς τους χρεώνουμε τον φραπέ 5 ευρώ στα νησιά μας ενώ οι Τούρκοι είναι απλώς πιο φθηνοί σχεδόν σε όλα τα αντίστοιχα προϊόντα. Αλλά, τι λέμε τώρα, δείτε τι συμβαίνει στον Άγιο Στέφανο της Αλβανίας (!): Διαμονή σε ξενοδοχείο 4 και 5 αστέρων για 4μελή οικογένεια 30/40 ευρώ την ημέρα με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Προφανώς δεν είναι λύση οι διακοπές στην Αλβανία για τον μέσο Έλληνα αλλά το ζήτημα είναι ότι ένα γειτονικό - σχεδόν τρικοσμικό κράτος προσφέρει αντίστοιχες και φθηνότερες υπηρεσίες του βασικού μας προϊόντος.

Η Ελλάδα ως τουριστικό προϊόν έχει εδώ και χρόνια πολύ κακό value for money.

Μια φραπεδιά παρακαλώ! ώρα για καφέ ANEMOS

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured