ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ο εμίρης και ο κακομοίρης.


Ο Αντώνη Σαμαρά,συναντήθηκε με τον ομόλογό του, του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ μπιν Γιασίμ μπιν Τζαμπρ αλ Θάνι 
(Hamad bin Jassim bin Jabr Al Thani).
Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ηγετών, στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, έγινε λόγος για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών δηλαδη....Πάρ' ό.τι θέλεις Νταβατζή:
.....
Ενώ συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν τους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, του ηλεκτρισμού και των κατασκευών....Λοιπόν.....
Αγαπητέ κ. Αντώνη τα παπούτσια σου χαλάς άδικα.Χρειάζονται πρώτα άλλα πράγματα και μετά κυνήγι επενδύσεων.Πρέπει η χώρα να γίνει πρώτα ελκυστική για επενδύσεις.Και δεν εννοώ να κάνεις τον βασικό μισθό 300 ευρώ και καθάρισες.Εννοώ να έχεις μια οικονομία χωρίς γραφειοκρατία, με σταθερό φορολογικό περιβάλλον και χωρίς διαφθορά και τις τιμές σε ελεύθερη πτώση οι επενδυτές τότε είναι έξω από την πόρτα σου και δεν τους κυνηγάς έρχονται μόνοι τους.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, Ελάτε καλέ κύριοι καλέ κυρίες, περάστε για επενδύσεις, μη σπρώχνεστε όμως, όλοι θα πάρετε....ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ τόνισε ότι και εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις και αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές...Μας την λένε στη ψύχρα...  
Οι συζητήσεις στους παραπάνω τομείς θα προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα και με συνεργασίες μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών αλλά και μεταξύ των εταιρειών των δύο χωρών.
Αλλά έτσι είναι ..Όταν είσαι Ελλάδα, τρέχεις σε Αργεντινές, Βραζιλίες, Κίνες και Κατάρ να δώσεις τρελά ανταλλάγματα μπας και έρθει κανένας τυφλός.
Το Κατάρ ζήτησε επέκταση του χρόνου μίσθωσης, ειδικό φορολογικό καθεστώς, κατάργηση περιβαλλοντολογικών όρων και εξαίρεση από την όποια εργασιακή νομοθεσία. Του αρνήθηκαν κι έφυγε. {την προηγουμενη φορα] Τώρα τρέχουν να στηθούν στα τέσσερα και να παρακαλέσουν...
Για να γίνουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χρειάζονται πρώτα οι μεταρρυθμίσεις.κε Σαμαρα.. Και για να γίνουν μεταρρυθμίσεις χρειάζεται μεγάλη βούληση και ρίσκο. 
Σε μια κοινωνία εθισμένη στο χρησιμοθηρικό κρατιστικό μοντέλο, είναι τρομερά δύσκολο να δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να γίνει το κλίμα ευνοϊκό. Χρειάζεται σταθερό εργασιακό , φορολογικό και αντιγραφειοκρατικό καθεστώς Λίγο δύσκολο το βλέπω και ας είναι το αυτονόητο για να ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της αναπαραγωγής της οικονομικής κρίσης. Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που το αυτονόητο είναι το ζητούμενο. Έτσι χτίσαμε τα τείχη της φυλακής μας.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured