Ο φραπές είναι ο αγαπημένος καφές των περισσοτέρων Ελλήνων.
Συνδυάζει την τόνωση που προσφέρει η καφεΐνη με την απόλαυση ενός δροσιστικού ροφήματος. Συνοδεύει το ξύπνημα, το διάβασμα, τη δουλειά, τη χαλάρωση, την παρέα. Η συνταγή του φραπέ είναι εύκολη και προσαρμόζεται στα γούστα του καθενός.Όλη η τέχνη του φραπέ είναι στην παρασκευή πυκνού και ανθεκτικού αφρού με κρεμώδη υφή και εξαρτάται από την ποσότητα του νερού και το χτύπημα. Αν το νερό που χρησιμοποιείτε στο χτύπημα είναι λιγότερο απ' όσο χρειάζεται, δε θα σχηματιστεί πλούσιος και παχύς αφρός, ενώ αν είναι περισσότερο, ο αφρός θα γίνει αδύναμος με χοντρές φουσκάλες και θα θυμίζει σαπουνάδα.ΕΔΩ θα βρείτε βρείτε τις ιδανικές αναλογίες για τον φραπέ που ταιριάζει στα γούστα σας
Υλικα
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ κατά προτίμηση (νες καφε)
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
Υλικα
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ κατά προτίμηση (νες καφε)
2 κουταλάκια ζάχαρη (για μέτριο) ή 3-4 κουταλάκια ζάχαρη (για γλυκό)
γάλα εβαπορέ (προαιρετικά)
1 ποτήρι
1 σέϊκερ ή μίξερ φραπέ
κρύο νερό
5-10 παγάκια
1 καλαμάκι
Οδηγίες
Βήμα 1Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.
Βήμα 2Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το Σέϊκερ χτυπήστε τον αλύπητα μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.
Βήμα 3Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.
Χρήσιμα
Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη μπορείτε να μειώσετε τη δόση του καφέ και της ζάχαρης ή να χρησιμοποιήσετε καφέ χωρίς καφεΐνη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση το φραπέ όπως φραπέ με παγωτό.
Βήμα 1Βάλτε στο σέϊκερ ή το ποτήρι 2-3 εκατοστά νερό. Προσθέστε τον καφέ και τη ζάχαρη με την αναλογία που προτιμάτε.
Βήμα 2Χτυπήστε τον καφέ για 15-20 δευτερόλεπτα με το μίξερ ή για μισό με ένα λεπτό με το Σέϊκερ χτυπήστε τον αλύπητα μέχρι να αυξηθεί ο όγκος του και να σχηματιστεί πλούσιος, πυκνός αφρός. Η εμφάνιση και ο ήχος του πυκνού αφρού είναι χαρακτηριστικά.
Βήμα 3Βάλτε στο ποτήρι τα παγάκια (και τον καφέ αν χρησιμοποιείτε σέϊκερ) και συμπληρώστε με κρύο νερό μέχρι να φτάσει ο αφρός στο χείλος του ποτηριού. Προσθέστε λίγο γάλα αν προτιμάτε. Βάλτε στο ποτήρι το καλαμάκι και απολαύστε τον.
Χρήσιμα
Αν σας ενοχλεί η καφεΐνη μπορείτε να μειώσετε τη δόση του καφέ και της ζάχαρης ή να χρησιμοποιήσετε καφέ χωρίς καφεΐνη.
Μπορείτε να δοκιμάσετε περισσότερους γευστικούς συνδυασμούς με βάση το φραπέ όπως φραπέ με παγωτό.
FRAPEDIA ! !
KERNAO FRAPE ..