ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΡΑΠΈ






















Freddo Capuccino

Φυσικά είναι πλέον της μόδας ο καφές σε πλαστικό, κάτι που το ξεκίνησε το Chocolat - Mikel αλλά σήμερα μέχρι και το «Καφέ της Χαράς», εάν υπήρχε στη Λάρισα, θα πουλούσε καφέ σε πλαστικό και θα έκανε και delivery !!

Καταρχήν, επειδή οι περισσότερες καφετέριες είναι γεμάτες σχεδόν όλη τη μέρα αυτό υποδηλώνει πως υπάρχει πολύ μεγάλο ποσοστό ανεργίας καθώς μόνο οι άνεργοι  έχουν τόσο ελεύθερο χρόνο για να πίνουν τόσους καφέδες καθημερινά και μάλιστα με τις ώρες...

Επιπλέον, είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε νεύρα καθ όλη τη διάρκεια της μέρας καθώς οι περισσότεροι πίνουμε τουλάχιστον 2 καφέδες την ημέρα.

Cappuccino

Επίσης, ο καφές έχει γίνει εξάρτηση την οποία την πληρώνουμε πολύ ακριβά καθώς η τιμή του έχει φτάσει σχεδόν στα 4€ και πολύ εύκολα υπολογίζουμε πως κάποιος που πίνει 2 καφέδες την ημέρα ξοδεύει πάνω από 200€ μηνιαία...

Τέλος, σύμφωνα με έρευνες ο καφές όταν συνδυάζεται με γάλα προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στο στομάχι μας και είμαι σίγουρος πως συμβαίνει σε πολλούς από εμάς να πηγαίνουμε τουαλέτα σε λίγα λεπτά από την κατανάλωση καφέ και ιδιαίτερα του διάσημου πλέον « φρέντο καπουτσίνο ».


Και επειδή δε μου αρέσει να γράφω ΜΟΝΟ τα αρνητικά, υπάρχει και ένα θετικό στην όλη υπόθεση με τις άπειρες καφετέριες καθώς δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και ειδικά για τα νέα παιδιά που τους πλήττει ιδιαίτερα η ανεργία...


ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Ελληνικός καφές

«Και δεν μου λέτε, πόσους εσπρέσο βγάζει ένα κιλό καφέ;» «Σιμά κοντά καμιά ογδονταριά», μου απάντησε. Αν υπολογίσει, λοιπόν, κανείς ότι το κιλό του καλού καφέ πωλείται λιανική γύρω στα 15 ευρώ, αντιλαμβάνεται εύκολα ότι το φλιτζανάκι δεν κοστίζει πάνω από 20 λεπτά ούτε στον πιο ευσυνείδητο μαγαζάτορα που σέβεται τον πελάτη του και του σερβίρει πρώτο πράγμα αντί για κιχώρι.





ΘΕΤΙΚΑ

Fredoccino


Και ειδικευμένους υπαλλήλους πληρώνει, και τη μηχανή του την καθαρίζει τακτικά (έως καντήλες έβγαλα μια φορά από κακοσυντηρημένο μηχάνημα εσπρέσο...), και από την άλλη το ενοίκιο ματώνει κάθε μήνα.
 Το τελευταίο ιδίως δεν είναι απλώς χαρακτηριστικό παράδειγμα αισχροκέρδειας, είναι ληστεία μετά φόνου. Τον καταλαβαίνω τον ευσυνείδητο επαγγελματία που αγανακτεί όταν σκέφτεται πως τέσσερα  ευρώ τον πουλάει αυτός τον καπουτσίνο στο Κολωνάκι και δυόμιση  η τρία ευρώ  τον χρεώνει ένας τύπος με κατάστημα στην άκρη του πουθενά...

Δίκιο έχει. ο καφές είναι μεράκι ο  σωστός επαγγελματίας δεν σερβίρει καφέ αν δεν είναι αντάξιος της τρελλας του....Δίκιο όμως έχω κι εγώ όταν επισημαίνω ότι το περιθώριο κέρδους του καφέ είναι επιεικώς υπερβολικό. 

Εν τέλει, βέβαια, δεν έχει μεγάλη σημασία τι λέει ο ένας και τι λέει ο άλλος. Οσοι είναι της δουλειάς όχι μόνο θα επιβιώσουν, αλλά θα τα πάνε και καλά. Οι υπόλοιποι, οι περαστικοί και οι κομήτες που είδαν φως και μπήκαν, θα φάνε τις σφαλιάρες τους και θα μάθουν ότι μαζί με τον Τζάμπα πέθανε και ο Ραχάτης.

Στην υγειά μας λοιπόν  ! !

Φραπέ..... 


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured