ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

USA "ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ"


Η "Φυγή προς το Όνειρο"  ξεκίνησαν για το μεγάλο ταξίδι στις Η.Π.Α. κυνηγώντας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής. Ήταν η εποχή του μεγάλου κύματος μετανάστευσης που από το 1890 μέχρι το 1917 οδήγησε στην ξενιτιά της Αμερικής πάνω από 400.000 Έλληνες. Μια ταραγμένη εποχή σημαδεμένη από συνεχείς πολέμους, αγροτικές καταστροφές, κακοδιοίκηση, ανασφάλεια, φτώχεια και εξαθλίωση. Οι συμπατριώτες μας επιβιβάστηκαν στην Πάτρα στο πλοίο Τζιόρτζια της αυστριακής εταιρίας ΑΥΣΤΡΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ , ένα παλιό (του !889), μικρού μεγέθους (2.811 τον.)ατμόπλοιο. 
Ταξίδεψαν όπως όλοι οι μετανάστες στην τρίτη θέση του πλοίου μαζί με άλλους 1.100 επιβάτες, ενώ οι λίγοι προνομιούχοι κατέλαβαν τις μόλις 25 της πρώτης θέσης.
 Το ταξίδι τους μέχρι την Ν. Υόρκη και την αποβίβαση στο ,(Ellis Island)
θα διαρκέσει είκοσι περίπου μέρες, είκοσι μέρες αφάνταστης ψυχικής και σωματικής ταλαιπωρίας.

Η Αμερική
Η Αμερική, μπορεί να μην είναι πλέον η Γη της Επαγγελίας, αφού η οικονομική κατάσταση στην χώρα είναι στο «κόκκινο». Εν τούτοις, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, υπάρχουν πόλεις της Ηπείρου, που έχουν ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα, το μακρινό Τέξας είναι μια από τις πόλεις των ΗΠΑ που αναπτύσσεται σταθερά, ενώ στην ίδια κατηγορία βρίσκεται η Νέα Ορλεάνη που μετά την καταστροφή που υπέστη κατόρθωσε να ανοικοδομηθεί και να αποκτήσει και πάλι τον τουρισμό της.

Η Νέα Ορλεάνη που είναι σε όλους μας γνωστή από τα εκπληκτικά μπαράκια με τζάζ μουσική αλλά και το τζάζ φέστιβαλ που γίνεται κάθε χρόνο, προς μεγάλη έκπληξη πολλών έχει σημαντικά σημάδια ανάκαμψης. Η πόλη έχασε το 11% του πληθυσμού της και σχεδόν 16% των θέσεων απασχόλησης κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Αλλά τώρα κατάφερε να δημιουργήσει και πάλι θέσεις εργασίας, ξανακέρδισε τον τουρισμό της, ενώ αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των Ισπανόφωνων μεταναστών, που σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού περιοδικού, κατά την τελευταία δεκαετία αυξήθηκε κατά 35.000.

Αλλά και η Ουάσιγκτον και η περιοχή Αλεξάνδρεια λίγο έξω από την πόλη, αναπτύσσονται κι αποτελούν μια καλή επιλογή μετανάστευσης. Η επέκταση του μετρό βοήθησε στην ανάπτυξη και της Βόρειας Βιρτζίνια.

Ακόμα μια πόλη των ΗΠΑ, που είναι γνωστή για τις αυτοβιομηχανίες της, το Ντιτρόιτ, είναι ανάμεσα στις αμερικάνικες πόλεις που δεν έχει αγγίξει η κρίση.

Μετά από το Τέξας πόλεις και το κέντρο της αυτοκρατορικής, οι περισσότερες από τις καλύτερες επιδόσεις μεγάλο μετρό βρίσκονται σε οικονομική και πανεπιστημιακά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων στη Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια , Πίτσμπουργκ.

Σύμφωνα άλλωστε με πρόσφατα στοιχεία 53.000 Ελληνες αναζητούν και πάλι το αμερικάνικο όνειρο

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured