ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Crazy Business Ideas 2012

       



Σας άγχωσαν οι δυσοίωνες προβλέψεις για τα αυξημένα ποσοστά της ανεργίας, και ψάχνετε απεγνωσμένα την ιδέα που θα σας απαλλάξει από την απειλή της απόλυσης, η οποία αιωρείται καθημερινά πάνω από το κεφάλι σας και δε σας αφήνει να κοιμηθείτε τα βράδια; Ονειρεύεστε εδώ και καιρό να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά σας αποθαρρύνει η κορεσμένη αγορά και η υπερπροσφορά αγαθών και υπηρεσιών; Εμείς είμαστε εδώ.

«Μια ιδέα μας έσωσε από την ανεργία»
Επιχειρηματίες που ξέφυγαν από το οικονομικό αδιέξοδο ανακαλύπτοντας νέου τύπου υπηρεσίες
«Όσο οι δουλειές δεν πήγαιναν καλά, έπρεπε να σκεφτώ κάτι με το οποίο θα μπορούσα να βγάζω τα προς το ζην. Σήμερα, γι΄ αυτή μου την απόφαση δικαιώνομαι. Είναι κουραστική δουλειά, αλλά όσο ο κόσμος με μαθαίνει, τόσο αυξάνεται η πελατεία».

"ΚΟΥΡΙΕΡ» ΓΙΑ ΟΛΑ"
Οι επιχειρήσεις άμεσης παράδοσης εξαπλώνονται και εκτός φαγητού
Το βγαλμένο από τη ζωή γνωμικό «πενία τέχνας κατεργάζεται», επανέρχεται στο προσκήνιο. Καταστηματάρχες, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και βιοπαλαιστές που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας και της ακρίβειας στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τα προς το ζην αναγκάζονται να κάνουν ακόμα και στην ηλικία των 50 ετών μια νέα αρχή, επιλέγοντας «έξυπνα»- πρωτότυπα επαγγέλματα, προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και των καταναλωτών.

Με φαντασία
Ιδιοκτήτες καταστημάτων οικοδομικών υλικών, ηλεκτρολογικού υλικού, καφετεριών, κομμωτηρίων και ιδιωτικοί υπάλληλοι επιχειρήσεων μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς δουλειά, με πολλή φαντασία και τόλμη αποφασίζουν να ρισκάρουν αλλάζοντας τα πάντα στη ζωή τους.

Κάποιοι από τους τολμηρούς που εγκαταλείπουν τα «προβληματικά» παραδοσιακά επαγγέλματα αναλαμβάνουν το σιδέρωμα ρούχων, άλλοι την εξόφληση λογαριασμών και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων πελατών τους σε τράπεζες και Εφορίες και ορισμένοι κάνουν χρυσές δουλειές με το «ντελίβερι» μπαταριών σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ή ακόμα οδηγώντας ταξί... σκύλων..

Ντελίβερι για σιδερωμένα ρούχα
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ της Νέας Ευκαρπίας, ο 29χρονος Νίκος Πέρπας άνοιξε και λειτουργεί επιχείρηση σιδερωτήριο- «ντελίβερι» και μέρα με την ημέρα βλέπει τους πελάτες του να αυξάνονται. Γυρίζει ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και πόρτα πόρτα παραλαμβάνει τα πλυμένα ρούχα από τους πελάτες του, τα μεταφέρει στο εργαστήριο με αυτοκίνητο, όπου σιδερώνονται σε πρέσες και στη συνέχεια τα παραδίδει τυλιγμένα σε σακούλες ή σε ειδικούς σάκους «κολλαριστά» την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επόμενη.

Τα πλυμένα ρούχα ζυγίζονται σε ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας παρουσία του πελάτη κατά την παραλαβή και στην παράδοση. Κάθε κιλό σιδερωμένων ρούχων στοιχίζει 2 ευρώ, και κάθε πουκάμισο 1,90 ευρώ. Στο σιδερωτήριο- «ντελίβερι» ο 29χρονος απασχολεί ήδη 3 υπαλλήλους, ενώ ο ίδιος παρά το γεγονός ότι διανύει καθημερινά εκατοντάδες χιλιόμετρα δεν το μετανιώνει και αισιοδοξεί ότι πολύ σύντομα θα επεκτείνει την πρωτότυπη επιχείρησή του.

Ταξί για κατοικίδια
Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗΣ, απόφοιτος της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού, δούλεψε στα καράβια, στη συνέχεια επέστρεψε στη στεριά και έγινε διευθυντής σε χρηματιστηριακή εταιρεία, αλλά πριν από περίπου τέσσερα χρόνια τον απέλυσαν και βρέθηκε στον δρόμο, σε ηλικία 40 ετών.

Τον έσωσε όμως η υπερβολική αγάπη που έχει για τα ζώα και το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο pet taxi για τη μεταφορά ζώων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Διέθεσε κάποιες οικονομίες που είχε και μαζί με τη σύζυγό του Ελένη κατάφεραν σήμερα να λειτουργούν μια πρότυπη οικογενειακή επιχείρηση. «Δεν υπήρχε περίπτωση να γυρίσω στη θάλασσα, ούτε να βρω κάποια άλλη δουλειά σ΄ αυτήν την ηλικία», λέει.

Με 13 ευρώ μεταφέρει τα κατοικίδια στους κτηνιάτρους, στα εξοχικά, στον σταθμό των ΚΤΕΛ και όπου αλλού χρειαστεί. Για τα δρομολόγια εκτός Θεσσαλονίκης πληρώνεται 1 ευρώ το χιλιόμετρο, ενώ αγόρασε και δεύτερο ταξί. Μέχρι στιγμής έχει περίπου 2.000 σταθερούς πελάτες και μαζί με τη σύζυγό του, που απασχολείται στο τηλεφωνικό κέντρο και την κορούλα τους μοιράζουν καθημερινά κάρτες.

Μεταφορές και διεκπεραιώσεις
ΠΡΙΝ ΑΠΟ περίπου τρία χρόνια ο 36χρονος Νίκος Πάρταλης αναγκάστηκε να κλείσει την κρεπερί που διατηρούσε, λόγω χρεών και βρέθηκε σε απόγνωση. Από τα λίγα περιουσιακά στοιχεία που του είχαν μείνει ήταν ένα μοτοποδήλατο και ένα μικρό αυτοκίνητο Smart.

Σκέφτηκε λοιπόν ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στην πόλη που πρέπει να πληρώσουν επειγόντως λογαριασμούς που λήγουν, κάποιοι άλλοι που μέσα σε μία ώρα πρέπει να παραδώσουν μια διαφημιστική μακέτα σε κάποια εταιρεία ή ακόμα και ανήμποροι ή πολυάσχολοι που αδυνατούν να κλείσουν κάποιο ραντεβού σε νοσοκομείο ή να στηθούν στις ουρές της Εφορίας.

«Έπρεπε όμως να εξυπηρετώ όλους αυτούς τους πελάτες πιο γρήγορα και πιο οικονομικά από τις εταιρείες κούριερ και υπήρχε μόνο ένας τρόπος. Το τρέξιμο», υπογραμμίζει. Οι παραδόσεις και οι εξυπηρετήσεις-εξπρές που αναλαμβάνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως λέει, πρέπει να γίνονται το πολύ μέσα σε 2 ώρες γιατί διαφορετικά δεν έχει νόημα.

Για κάθε αποστολή πληρώνεται από 10 μέχρι 15 ευρώ ανάλογα με το αντικείμενο και την απόσταση, αλλά όπως λέει χαριτολογώντας οι φίλοι και οι πελάτες τον αποκαλούν «ο άνθρωπος που τρέχει γρήγορα».

Αναλαμβάνει οποιαδήποτε μεταφορά (από φάκελο μέχρι έπιπλα), πληρώνει λογαριασμούς πελατών, αγοράζει και μεταφέρει στα σπίτια τρόφιμα και ποτά, φάρμακα, κλείνει ραντεβού σε ιατρεία. Αγόρασε ένα φορτηγό, ένα αυτοκίνητο και ένα ακόμα μοτοποδήλατο και απασχολεί τέσσερις υπαλλήλους, αφού η δουλειά πηγαίνει πολύ καλά.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured