ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τά μικρά μυστικά της κουζίνας



Υπάρχουν ένα σωρό μικρά κολπάκια που κάνουν την ζωή μας μέσα στην κουζίνα πιο εύκολη. Εκανα λοιπόν μια γύρα και μάζεψα μερικά,

Τα βρήκα, τα συλλέξαμε και ορίστε λοιπόν…..

Το ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Το συχνό ανακάτεμα σπάει τους κόκκους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να μαλακώνει, να κολλά και λασπίζει.

Πριν ξεκινήσετε να καθαρίζετε ψάρια ή κρεμμύδια περάστε τα δάχτυλά σας με αλάτι. Δεν θα κολλάνε μετά το καθάρισμα και δεν θα μυρίζουν δυσάρεστα

Λίγες σταγόνες ξύδι στο σφουγγαράκι για τα πιάτα θα σας απαλλάξουν από τυχόν μυρωδιές στα πιάτα και στα ποτήρια.

Επίσης νερό και ξύδι αναμεμειγμένο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καθαριστικό για τα άλατα σε βρύσες και ανοξείδωτα δοσολογία είναι 3 μέρη νερό και ένα ξύδι.

Ένα μυστικό για να κρατήσετε αρκετές μέρες τα μυρωδικά που συνοδεύουν τα φαγητά σας-σέλινο, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο κ.α. είναι να τα βάλετε σε ένα ποτήρι με νερό μέσα στο ψυγείο. Η διάρκεια ζωής τους θα είναι τουλάχιστον διπλάσια.

Για να βράσουμε τα λαχανικά στον ατμό τα βάζουμε στο ειδικό συρμάτινο καλαθάκι της κατσαρόλας. Βάζουμε τόσο νερό ώστε η επιφάνεια του (όταν κοχλάζει) να είναι μόλις 3 εκατοστά περίπου κάτω από τον πάτο του καλαθιού. Το καπάκι της κατσαρόλας πρέπει να είναι κλειστό. Στον ατμό τα λαχανικά διατηρούν περισσότερο τη «ζωντάνια» τους.

Όταν αλατίζουμε τις ντομάτες το αλάτι σιγά σιγά τραβάει το νερό τους, με αποτέλεσμα να μαραζώνουν και να νερώνει η ντοματοσαλάτα. Γι αυτό καλό είναι να την αλατίζουμε μόλις τη σερβίρουμε στο τραπέζι και όχι πιο πριν
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσει ελαφρά, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.

Αν η σάλτσα ντομάτας μας βγήκε λιγάκι ξινή υπάρχει λύση. Λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού) και καλό ανακάτεμα την ώρα που τη βράζουμε.

Καθαρίσατε σκόρδο και μύρισαν τα χέρια σας. Κόψτε μια ντομάτα και τρίψετε τα χέρια σας με αυτήν. Αμέσως μετά πλύνετέ τα.

Αν κόψετε κρεμμύδια και μυρίζουν τα χέρια σας, τρίψτε καλά τα χέρια σας με λίγο ελληνικό καφέ. Ακόμα μπορείτε να βάλετε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας.

Αν θέλουμε οι πατάτες φούρνου να γίνουν τραγανές, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά προσθέτουμε από πάνω και λίγη φρυγανιά τριμμένη.

Δοκιμάστε στα κάθε είδους κοκκινιστά αλλά και στη φασολάδα να προσθέσετε κατά το μαγείρεμα λίγη ξεραμένη πορτοκαλόφλουδα.

Τα αυγά σπάζουν με το βράσιμο όταν τα έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο. Γι αυτό πρέπει να τα βγάλουμε περίπου 20 λεπτά πιο πριν για να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου. Επίσης στο βράσιμο ρίχνουμε στο νερό λίγο αλάτι.

Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία – δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν. Όλος ο αφρός θα εξαφανιστεί

Αν μας πέσει πολύ αλάτι κατά λάθος, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μία ξεφλουδισμένη πατάτα. Θα τραβήξει αρκετή από την αλμύρα

Όταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη ή οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες, βάζουμε ανάμεσά τους ένα μήλο. Θα καθυστερήσει για μεγάλο διάστημα το φύτρωμα των ριζών.
Την ώρα που το βράζουμε βάζουμε μια φέτα ψωμιού μέσα στην κατσαρόλα


Κατ` αρχήν τα υλικά που θα τηγανίσουμε πρέπει να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αξίζει να περιμένουμε λίγο. Φυσικά μπορούμε να σκεπάσουμε το τηγάνι με την ειδική πυκνή σήτα. Τι γίνεται όμως αν δεν την έχουμε πρόχειρη; Λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνουμε το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά

Φυσικά ανοίγουμε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, μπορούμε να κάψουμε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά από πολλά αποσμητικά χώρου !

Για να αποφύγουμε το δάκρυσμα μόλις βγάλουμε το πρώτο φλούδι από το κρεμμύδι, το ραντίζουμε με ξύδι.

Για να ξεφλουδίσουμε εύκολα τις ντομάτες τις βάζουμε για λίγο σε βραστό ή πολύ ζεστό νερό, μόλις τις βγάλουμε τις ρίχνουμε σε κρύο τρεχάμενο νερό. Με τον τρόπο αυτό αποφλοιώνονται εύκολα.

Αν το φαΐ άρπαξε λίγο στο μαγείρεμα ρίχνουμε εξωτερικά στην κατσαρόλα κρύο νερό, να χαμηλώσει η θερμοκρασία του πάτου της. Μετά αλλάζουμε κατσαρόλα, μεταφέροντας μόνο το μη καμένο φαγητό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα απαραίτητα υγρά. Με τον τρόπο αυτό δεν μυρίζει καμένο το φαΐ. Την κατσαρόλα που κάηκε την καθαρίζουμε εύκολα αν την αφήσουμε λίγες ώρες με νερό ζεστό όπου έχουμε ρίξει λίγο σαπούνι πλυντηρίου πιάτων.

Με τιμή.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured