ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

"ΑΓΟΡΆΖΩ ΧΡΥΣΌ".....ΣΕ ΟΝΕΙΡΑ


                                          Σημάδι των καιρών


Σιχαίνομαι να το παραδεχτώ, αλλά η γιαγιά μου, που επέμενε να παραχώνει χρυσές λίρες μέσα στο στρώμα της, είχε περισσότερο μυαλό από εμένα. 
 Δυστυχώς εκείνες τις χρυσές λίρες, που μάζευε για να έχει να πληρώσει για την κηδεία της, της εξαργύρωσε μετά το θάνατο της ο πατέρας μου. Ακριβώς για να πληρώσει για την κηδεία της.
Από τότε ο χρυσός και εγώ δεν είχαμε πολλά πάρε δώσε. Ίσως γιατί ποτέ μου δεν κατάλαβα την μανία για αυτό το κιτς χρυσό ορυκτό, αυτό που κυνηγούσε ο Σκρουτζ Μακ Ντακ στο Κλοντάικ και που αργότερα –όταν το βρήκε- του άρεσε να βουτάει μέσα του στο προσωπικό του θησαυροφυλάκιο/ πισίνα με χρυσό .

Δυστυχώς στην Ελλάδα ο χρυσός δεν κρύβεται σε ποτάμια.
κρύβεται σε υπόγεια διαμερίσματα σε κομπόδεμα κάτω από τα στρώματα

Γριούλες που πουλάνε τις τελευταίες τους χρυσές οικονομίες, μανάδες που θέλουν να βγάλουν τα δίδακτρα του κανακάρη για το πανεπιστήμιο στην Αγγλία, καλοβαλμένα μεσοαστικά ζευγάρια που αναρωτιούνται τι στο διάολο κάνουν εκεί και κάποιοι τύποι που φαίνονται ψιλο-επαγγελματίες του αθλήματος.
Γίνεται Ο πανικός, , μαγαζιά με ταμπέλες "αγοράζεται χρυσός".
Από την άλλη μεγάλο είναι το προσωπικό δράμα των ανθρώπων που καταλήγουν στην πόρτα αυτών των ανταλλακτηρίων.
Οι περισσότεροι με βαριά καρδιά φτάνουν στο σημείο να αφήνουν τα κοσμήματα στο γκισέ ενώ αρκετές φορές κάποιοι το μετανιώνουν λίγο πριν την συναλλαγή. Ωστόσο πολλές φορές τα κοσμήματα που καταλήγουν εκεί δεν είναι καν εις γνώση των υπόλοιπων μελών της οικογένειας ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που φτάνουν στο σημείο να παραδώσουν ακόμα και τις βέρες του γάμου τους για λίγα μόνο ευρώ.

«Αγοράζεται χρυσός, ασήμι, δόντια, αντίκες, ρολόγια» ακόμα και στη  γειτονιά μου (μυρίστηκαν χρυσό τα κοράκια κι έπεσαν σύννεφο στην πόλη) κόσμος μπαινοβγαίνει κρατώντας σφικτά τα τιμαλφή τους… Κι έχουν πόνο κι ελπίδα στα μάτια… ελπίζουν πως με το τιμαλφές θα πάρουν αρκετά για την τροφή… για τη δόση στην τράπεζα… για τη πληρωμή της ΔΕΗ…
Και φεύγουν…  με τον πόνο μόνο… το αντίτιμο στη τσέπη ελάχιστο…  πολύς ο πόνος της ψυχής…να πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα ξεροκόμματο, τις αναμνήσεις του, τα κειμήλιά του, κάποιο μικρό κομπόδεμα που έφτιαξε 
τους παλιούς, καλούς καιρούς. 

Για χώρες του εξωτερικού ταξιδεύει ο χρυσός που ανταλλάσσουν για λίγα χρήματα, καθημερινά χιλιάδες Έλληνες. 
Τα συγκεκριμένα καταστήματα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε όλα τα σημεία και τις περιοχές της Αττικής και είναι έτοιμα να εκμεταλλευθούν τη δύσκολη θέση ή αλλιώς την «ανάγκη» στην οποία βρίσκονται καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι οδηγούνται στην πόρτα αυτών των καταστημάτων. 
Η οδός Ερμού, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Πειραιώς, η Κωνσταντινουπόλεως και πολλά στενά ανάμεσα τους βρίθουν από......τέτοιες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες οι υπεύθυνοι του ανταλλακτηρίου χρυσού θα έπρεπε να αγοράζουν χρυσό σε τιμή περίπου 38 με 40 ευρώ το γραμμάριο, ύστερα από γνήσια και ειλικρινή καταμέτρηση της περιεκτικότητας σε χρυσό των κοσμημάτων που τους φέρνουν οι πελάτες τους. Για την συναλλαγή θα πρέπει να κοπούν τιμολόγια και να εκδοθούν αποδείξεις με αντίστοιχη καταβολή του ΦΠΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ
Ποιος ελέγχει αυτούς τους σύγχρονους , μαυραγορίτες..???
Το ότι εφόσον όλοι αυτοί οι μαυραγορίτες πολλαπλασιάζονται, παρατήρησε ότι πολλαπλασιάστηκαν και οι κλοπές χρυσών και πολύτιμων αντικειμένων, από σπίτια μαγαζιά κλπ…  το νεορωμαϊκο κράτος συνεργάζεται με τους μαυραγορίτες και τους εγκληματίες ώστε να κυκλοφορεί μαύρο χρήμα στην αγορά. 
Τί είχες Γιάννη  τι είχα πάντα…  Πάλι οι μαυραγορίτες θα επιπλεύσουν όπως τα σκ@τά στο νερό.Τα ιδία έκαναν και στην κατοχή.

Η κυβέρνηση μας λοιπόν όπως σώπαινε και αδιαφορούσε ενώ έβλεπε εκατομμύρια μετανάστες να στοιβάζονται στη χώρα και τώρα αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε.... έτσι σωπαίνει και τώρα σφυρίζοντας αδιάφορα μπροστά στις εκατοντάδες εφήμερες επιχειρήσεις επιτήδειων που στραγγίζουν τους απελπισμένους...ΓΙΑ ΝΑ ΚΙΝΕΊΤΑΙ ΤΟ ΜΑΎΡΟ  ΧΡΉΜΑ


Επιχειρήσεις πλυντήριο με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πίσω από τη λειτουργία τους,και φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ




ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured