ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ώρα για βόλτα



Mια βόλτα στην Επαρχία

Η ζωή στην επαρχία είναι όπως φαντάζεσαι: πολύ πιο εύκολη. Οι αποστάσεις είναι μικρές, δεν χρειάζεται να αλλάξεις δεκαπέντε μέσα μεταφοράς, ούτε να στριμωχτείς, να βρίσεις, να σπρώξεις, να μυρίσεις άπλυτες μασχάλες. ..
Για το χωριό δεν το συζητάμε καν.
Φύγουν οι τοξίνες της αυστηρής οργάνωσης και του προγράμματος. Θες να πας για καφέ με τους φίλους; Δεν το κανονίζεις 3 μέρες πριν. Περνάς και χτυπάς κουδούνια. Κατεβαίνεις κέντρο και τους βρίσκεις στα κλασικά στέκια. Όταν λέω «πάμε για καφέ;» στην παρέα, δεν προσδιορίζω καν το που. Ούτε το πότε. Είναι αυτονόητα.Γι αυτο υπαρχουν τα στεκια...
Η ζωή στην επαρχία, είναι… επαρχιώτικη. Το πιο δύσκολο δεν είναι το να αλλάξεις τις συνήθειες σου, ή να ζήσεις μακριά από τους φίλους σου, αλλά το να προσαρμοστείς στην διαφορετική νοοτροπία. Να προσπεράσεις τον πουριτανισμό, τη δυσανεξία στο «διαφορετικό», το κυρίαρχο βλαχομπαρόκ. Γιατί αν η πρωτεύουσα «υποφέρει» από τους δήθεν εναλλακτικούς, η επαρχία υποφέρει από τα νεόπλουτα ψώνια.
Έπειτα, πρέπει να ξεχάσεις την ανωνυμία. Ακόμα κι οι μεγάλες επαρχιακές πόλεις δεν είναι παρά μεγάλα χωριά. Είναι θέμα χρόνου καθώς περπατάς στο δρόμο, ή περνάς από τα στάνταρ στέκια όλοι να ξέρουν ποιος είσαι, τι κάνεις, με ποιους έχεις πάει, και ένα σωρό άλλες προσωπικές λεπτομέρειες που μαθαίνονται από στόμα σε στόμα ανεξέλεγκτα. Παγίδα να μπεις στην διαδικασία να ασχοληθείς. Μη.....Μη
Ναι, χάνεις την ποικιλία της διασκέδασης. Θα ξεχάσεις τις πολλές συναυλίες, τα θέατρα, τα θεάματα. Την επαρχία την «θυμούνται» οι καλλιτέχνες μόνο το καλοκαίρι. Θα ξεχάσεις τα “hip” στέκια, τα νέα “trends” (όταν φτάνουν εδώ έχουν ήδη μπαγιατέψει), τις νέες τάσεις. Αλλά αν έχεις σκοπό να συνεχίσεις το αθηναϊκό lifestyle σου στην επαρχία, μην μπεις καν στον κόπο να ξεκινήσεις, κάτσε εκεί που είσαι.
Κι αν πιστεύετε πως το… εθνικό σπορ της επαρχίας έχει εκλείψει στις αρχές του 21ου αιώνα, θα σας διαψεύσω. «Το τι θα πει η γειτονιά είναι μάλλον η σημαντικότερη από τις καθημερινές δυσκολίες» «η νοοτροπία χωριού που επικρατεί και θα συνεχίσει να επικρατεί σημαίνει ότι κουτσομπολιό και μισαλλοδοξία είναι στην ημερήσια διάταξη. Εδώ ό,τι και να κάνεις έχεις ονοματεπώνυμο. Στις μεγαλουπόλεις χάνεσαι στην ανωνυμία».

Υ.Γ. Αν τελικά τα μαζέψεις τα μπογαλάκια σου, φρόντισε να πάρεις μαζί σου και το/τη σύντροφο σου. Στα χωριά, μεγάλα και μικρά, έχουν την τάση να παντρεύονται (ή να ζουν παντρεμένη ζωή) από νωρίς. Σκούρα τα πράγματα. ;-)

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured