ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Sushi VS Ντολμαδάκια ??


Ωμό ψάρι θα μου πεις....WRONG!

Σήμερα θέλω να βάλω τα πράγματα στη θέση τους οκ Το σούσι είναι ιαπωνικό παραδοσιακό φαγητό το οποίο έχει ως βάση το ρύζι, ωραία χρώματα και φαγητά μπουκίτσες το οποίο συνδυάζεται με άλλα υλικά ανάλογα Περί ορέξεως...σουσοπιτα anyway Αλλά αυτό το θέμα με την ασιατική κουζίνα, δεν το έχω καθόλου! Όλα τους τα φαγητά μου φαίνονται εντελώς ανάλατα, με πολλά - πολλά μπαχαρικά και μου τη σπάει που δεν έχουν ωμές σαλάτες. Αφήστε που μου μυρίζουν πολύ άσχημα. δοκίμασα sushi, για να έχω την εμπειρία. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε άσε ,που δεν χορταίνεις  όλοι νηστικοί είναι μετά…ενώ αν φας ένα πιτογυρω είσαι οκ ,τι είναι τελικά το Sushi τυλίγουν το ρύζι μέσα στο λεγόμενο sushi wrapper, που είναι ένα μαύρο πράμα που δεν έχω ιδέα τι να είναι, μπορεί να είναι φύκια η φύλλο κάποιου δέντρου... Χου νοους. . όταν βρεθείτε Ασία γιατί εδώ Ελλάδα κινεζικό-γιαπωνέζικο, δεν έχει και πολύ σχέση με το πραγματικό Sushi  αν δοκιμάσετε πρώτη φορά να προμηθευτείτε χαρτοπετσέτες μαζί σας να φτύσετε ,.Μπορείτε να φάτε Sushi είτε με τα χέρια είτε με τσοπ στικς (το σασίμι όμως, οπωσδήποτε με τσοπ στικς) Κοίτα πώς τρώνε με δαύτα...να κάνετε προπόνηση εμένα πάντως πολύ με παίδεψαν ..

.How-to-Use-Chopsticks-Sushi-Lessons~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~...
Sushi (すし, 寿司, 鮨?) is a Japanese food consisting of cooked vinegared rice (鮨飯 sushi-meshi?) combined with other ingredients (ネタ neta?), seafood, vegetables and sometimes tropical fruits. Ingredients and forms of sushi presentation vary widely, but the ingredient which all sushi have in common is rice (also referred to as shari (しゃり?) or sumeshi (酢飯?)).
Τα ντολμαδάκια για μένα είναι το ελληνικό Sushi
 με γεύση,μια υπέροχη, παραδοσιακή συνταγή  με Φύλλα λάχανου, μαρουλιού, κρεμμύδι, σέσκουλα, λάπατα ,και αγαπημένα αμπελόφυλλα τυλιγμένα με ρύζι (γιαλαντζί) ή ρύζι  με Κιμά, Αυγολέμονο, πιστεύω οτι τα ντολμαδάκια έχουν καλύτερο τύλιγμα απο το σούσι ever Δες εύκολη συνταγή Εδώ...
Υλικά: 
500 γρ. ρύζι γλασσέ
500 γρ. ρύζι μπονέτ
10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
άνιθο και δυόσμο κατά βούληση
2 ξερά κρεμμύδια σε πολτό
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι 
χυμό από 1 λεμόνι
αμπελόφυλλα 
2 λεμόνια σε χοντρές ροδέλες
Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι σε πολτό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ρύζι μας και τα τσιγαρίζουμε.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, το αλάτι , το πιπέρι και το χυμό λεμονιού.
-Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση μας για περίπου 30 λεπτά της ώρας.
-Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, γεμίζουμε τα φύλλα μας ένα- ένα
-Στον πάτο της κατσαρόλα μας, τοποθετούμε είτε ροδέλες λεμονιού, είτε τα σχισμένα φύλλα που μας έμειναν και δεν μπορούμε να τυλίξουμε.
-Περιμετρικά, στρώνουμε τα ντολμαδάκια μας, χωρίς να αφήνουμε κενά.
-Αφού τελειώσουμε όλες τις στρώσεις, τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από τα ντολμαδάκια.-Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.-Αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας, και τα αφήνουμε να κρυώσουν...και εδω  το μάθημα τελειώνει πάντα με τον καλύτερο τρόπο: τρώμε αυτά που φτιάξαμε!...Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!  !!!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured