Τι θα Φάμε Σήμερα;
Ελα ντε? το αιωνιο προβημα σε ολες τις κουζινες ..αλλα σας εχω λυση ευκολη χωψρις πολλα πολλα αγαπω να μαγειρευω αλλα βαριεμαι τη κουζινα στο σπιτι λογω δουλειας ειμαι μεσα στη κουζινα ενα ολοκληρο καλοκαιρι εχω ταισει ολο τον κοσμο ανα την υδρογειο ..και ετσι οταν μπαινω στη κουζινα επιλεγω ευκολες νοστιμες πατ κιουτ συνταγες ...να μια απο αυτες...Κουνουπίδι και μπρόκολο ογκρατέν ...και ειναι χορταστικο πιστεψτε με δεν θα χρειαστει να συνοδεψετε με λουκανικακια κεφτεδακια και αλλα τετοιααθυγιεινα σκατουλακια ..Ουπς σορυ κιολας !!Υλικά συνταγής
750 γραμμ. κουνουπίδι 750 γραμμ. μπρόκολο 250γρμ βιταμ 2 κ.σ. αλεύρι ,1 φλ. τσαγιού γάλα 1 κρεμα γαλακτος με χαμηλά λιπαρά 1 φλ. τσαγιού κασέρι ή απλό κίτρινο τυρί αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο από τις ίνες (στα κοτσάνια) και τα κόβουμε σε φουντίτσες. Σε νερό αλατισμένο που βράζει βαζομε τα λαχανικα σε συρματινο σουρωτηρι να βρασουν στον ατμο για 5-7 λεπτα κατοπιν το βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός. Στραγγίζουμε τα ζεματισμένα λαχανικά σε σουρωτήρι.
2. Σε τετράγωνο ή στρογγυλό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε τα λαχανικά κοντά το ένα στο άλλο. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με χοντριμενο καρωτο
3. Σε ενα μικρο κατσαρολακι λυωνουμε το βιταμ την κρεμα γαλακτος και λιγο τριμενο κεφαλοτυρι κασερι οτι σας αρεσει.. αραιωνουμε το αλευρι μεσα στο γαλα και ριχνουμε ολα μαζι μεσα στο κατσαρολακι να βρασουν να ομογενοποιηθουν ανακατευοντας συνεχως με μια σπατουλα η ενα κουταλι ωσπου να γινει μια μπεσαμελ αφρατη και Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά. τοσο απλα !!