Τι χρειαζόμαστε:απλά υλικά εύκολη συνταγή που σίγουρα θα τα λατρέψετε !
Υλικά..
2 ½ κούπες αλεύρι
½ κούπα βούτυρο
½ κούπα μαργαρίνη
½ ζάχαρη κανονική
2 αυγά
1 κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ κουταλάκι βανίλια (2 βανίλιες)
2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown)
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
½ κούπα μαργαρίνη
½ ζάχαρη κανονική
2 αυγά
1 κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
1 ½ κουταλάκι βανίλια (2 βανίλιες)
2 κούπες κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κούπα καστανή ζάχαρη (light brown)
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε αλεύρι, σόδα και αλάτι. Σε άλλο μπώλ χτυπάμε βούτυρο και μαργαρίνη για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τα 2 είδη ζάχαρης και χτυπάμε να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το ανακατεμένο αλεύρι και τέλος τη σοκολάτα και τα καρύδια ανακατεύοντας με το χέρι. Με ένα κουταλάκι παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε αβουτύρωτο ταψί σε απόσταση 2 ½ με 3 πόντους και τα ψήνουμε στους 180ο για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο ψήσιμο να μην ψηθούν υπερβολικά. Είναι έτοιμα όταν ροδίσουν ελαφρά και είναι ακόμα μαλακά οπότε τα βγάζουμε με σπάτουλα. Διατηρούνται άψογα για πολλές μέρες σε σιδερένιο κουτί για μπισκότα