ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Απολύσεις στον Δημο Ηλιδας δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012


Έτσι θα γίνουν οι απολύσεις 2.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2012
Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, οι μόνιμοι υπάλληλοι που καταργείται η οργανική τους θέση, τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο με μηνιαίες απολαβές 75% των αποδοχών τους. Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες θα πρέπει να βρεθεί οργανική θέση, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μετακινηθούν. Οι μετατάξεις θα γίνονται ανα την επικράτεια και όποιος αρνείται τη μετακίνηση, θα απολύεται.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατατάσσονται σε πίνακες βάσει των προσόντων, την προϋπηρεσίας και της οικογενειακής τους κατάστασης, προκειμένου να μετακινηθούν.
Αυτό είναι το σχέδιο που θέλει μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 2.000 μέχρι το τέλος του 2012: Μετακινήσεις, επανεκπαίδευση προσωπικού αλλά και απολύσεις
“Κλειδί” για την εφαρμογή του σχεδιασμού είναι η κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και υπηρεσιών στα νέα οργανογράμματα.
Στην τελική φάση βρίσκεται και η αξιολόγηση 1.500 φορέων του Δημοσίου, από τους οποίους θα επιλεγούν περισσότεροι απο 200 οργανισμοί οι οποίοι θα ενταχθούν σε νομοσχέδιο που θα αφορά το δεύτερο κύμα καταργήσεων και συγχωνεύσεων μέχρι το τέλος του '12.
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΛΙΔΑΣ
Στον δήμο Ήλιδας τίθενται σε διαθεσιμότητα 10 υπάλληλοι και όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Χρήστος Βούλγαρης οι αρμόδιοι υπάλληλοι δεν αποστέλλουν τις καταστάσεις που έχουν ζητηθεί από το υπουργείο, τους οποίους ωστόσο θα καλύψει ο σύλλογος για οποιαδήποτε πειθαρχική ευθύνη τους αποδοθεί.
Μπρός στις ραγδαίες εξελίξεις που αλλάζουν από την μια ημέρα στην άλλη τον εργασιακό βίο τους, οι υπάλληλοι της Π. Ε Ηλείας, καλούνται σήμερα στις 10 π.μ από το Δ.Σ του Συλλόγου τους (που συνεδρίασε χθες το πρωί), σε Γενική Συνέλευση.
Πρώτος ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης τόνισε όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων: «Το προσωπικού του δήμου Ήλιδας είναι λιγότερο από τον μέσο όρο. Έχουμε 213 υπαλλήλους όταν άλλοι αντίστοιχοι δήμοι, έχουν 750 άτομα προσωπικό. Να μας πουν λοιπόν οι αρμόδιοι πώς και με ποια λογική κόβονται από εμάς οι 10 εργαζόμενοι».

Αναρτήθηκε: 13.11.2012

Με ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου του δήμου Αθηναίων διαψεύδεται σημερινό δημοσίευσα εφημερίδας για το μέτρο της Διαθεσιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται: «Ο δήμος Αθηναίων δεν έχει αποστείλει σε κανέναν και καμία κατάσταση εργαζομένων προς Διαθεσιμότητα ή Αργία. Ως εκ τούτου το εν λόγω δημοσίευμα είναι παντελώς ανυπόστατο».
Την αληθεια μονο αυτοι την ξερουν ας μην παιζουν τα υπουργεια με τον πονο της καθε οικογενειας αυτες τις μερες των χριστουγενων ....


ΑΝΕΜΟΣ


 

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured