ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Welcome to Greece !!!


Άραγε τι τουρισμό θέλουμε στην Ελλάδα;   Μαζικό ή πολυτελείας;

Γούρικο προμηνύεται το 2013 για τον ελληνικό τουρισμό. Τα πρώτα στοιχεία από τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι προβλέψεις των ειδικών του κλάδου οδηγούν στην εκτίμηση ότι η «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας θα έχει φέτος σημαντική ανάκαμψη, προσελκύοντας ένα εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι.
Τι είδους τουρίστες θέλουμε όμως; Γιατί για να προσελκύσουμε πελάτες υψηλού εισοδήματος, που είναι διακαής πόθος ετών, θα πρέπει να στραφούμε σε άλλο κοινό και να το προσεγγίσουμε βελτιώνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.
οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα "είναι τρέντυ"
γιατί είναι γνωστό ότι μια μερίδα τουριστών αναζητούν τέτοιου είδους διακοπές, ένα πακέτο για... «ξεσάλωμα». Πληρώνοντας ελάχιστα σε μεταφορά και διαμονή και περνώντας μια βδομάδα αναίσθητοι από νοθευμένα ποτά. Είναι γνωστό επίσης ότι αυτά συμβαίνουν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας (Μάλλια, Φαληράκι, Λαγανά Τα ίδια (και χειρότερα) συμβαίνουν στις Αγγλικές πόλεις κάθε Σάββατο βράδυ...καθώς και σε άλλες παραθεριστικές χώρες (Ισπανία) που υποδέχονται παρόμοιους τουρίστες. 
Δεν μπορεί όμως να είναι η πλειοψηφία.

Και τι είδους τουρισμό θέλουμε και τι υποδομές έχουμε....για να προστατεύσουμε τη "βαριά" βιομηχανία μας που είναι ο τουρισμός ???
Αν θέλεις να έχεις στη περιοχή σου "φτωχομπινεδες" Βρετανούς και πάσης φύσεως μπατίριδες που κάνουν διακοπές με μια χωριάτικη στα τέσσερα και ένα σουβλάκι στα δυο, και τριγυρνούν μεθυσμένοι σε αγέλες και προκαλούν επεισόδια , τότε λογικό και επόμενο να γίνει και φόνος και να λέμε και πάλι καλά που δεν είναι και χειρότερα!! Αν όμως "στοχεύεις" τα βαριά πορτοφόλια τότε, θα πρέπει να επενδύσεις και σε ξενοδοχεία,και σε κυριλέ εστιατόρια και σε κυριλέ μπαρ και σε φουλ αστυνόμευση και σε λοιπές... παροχές..  υποδομές (δρόμους,μαρίνες,λιμάνια,αεροδρόμια). 
Φίλος που πριν λίγα χρόνια πήγε Μαγιόρκα έλεγε και ξανάλεγε για τους δρόμους με τις 3 λωρίδες ανα κατεύθυνση, το μεγάλο αεροδρόμιο που κατεβάζει ένα σωρό πτήσεις τσάρτερ και την απίστευτη αστυνόμευση με όλων των ειδών τους αστυνομικούς (μηχανές,ποδήλατα,πατίνια,οχήματα)κλπ.

Ας δούμε τι τουρισμό θέλουμε. Την ίδια ώρα που προσφέρουμε Κάβο-Μάλλια-Φαληράκι-Λαγανά και έρχονται με το επίδομα ανεργίας της Αγγλίας, προσφέρουμε και Καλάμι-Κασσιόπη-Παλαιοκαστρίτσα (Κέρκυρα), Σκιάθο, Σάνη Χαλκιδική, Φισκάρδο Κεφαλλονιά{ Τήνο}σε πιο νορμάλ Άγγλους (μεσαιοομεγάλη τάξη) για τους οποίους δε μιλά κανείς. 
Ας κρατήσουμε τους δεύτερους (που πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί, χαλούν πολλά και δε φαίνονται γιατί δε φωνάζουν) κι ας στείλουμε τους πρώτος πίσω στις τρύπες τους...Γιατί για την μεσαιοομεγάλη τάξη  πρέπει να κάνεις επενδύσεις και να 'χεις υποδομές. 
Πολλά βάζεις, πολλά παίρνεις. Λίγα βάζεις, επίδομα ανεργίας παίρνεις.

Είναι καιρός λοιπόν να προσέξουμε τι μηνύματα στέλνουμε σαν χώρα διακοπών, εφ' όσον αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους δρόμους που θα μας βγάλει από την κρίση. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει το είδωλο.
 Πρέπει να αλλάξουμε εμείς. 
Τουρισμός σημαίνει υπηρεσίες, αναψυχή, κουλτούρα  ιστορία, διασκέδαση, πολιτισμός, ήθη και έθιμα, επικοινωνία, επαφή με τους ανθρώπους, ψυχολογία…
Στηρίζοντας τον τουρισμό στηρίζουμε την Ελλάδα
Δείτε το video..και πέστε μου...
Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε για τους τουρίστες;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ 
ANEMOS

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured