ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



    Ζητάμε  βοήθεια από τον Πάπα για την κρίση στην Ελλάδα!


Να λείπει το βύσσινο...

Να μεσολαβήσει υπέρ των Ελλήνων, οι οποίοι βρίσκονται "σε τραγική κοινωνική κατάσταση" καλεί τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος, σεβασμιότατος Φραγκίσκος Παπαμανώλης, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Il Messaggero, ζητώντας επίσης τη βοήθεια των καθολικών εκκλησιών των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και του Βατικανού. 
Ελπίζω ότι η έκκληση μου θα μπορέσει να φτάσει στον Πάπα. Χρειαζόμαστε βοήθεια για να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους. Η κοινωνική κατάσταση είναι τραγική"
Θα διαβάσετε παντού σήμερα την έκκληση βοήθειας που κάνουμε στον πάπα.
Ο επίσκοπος Σύρου διευκρινίζει ότι το τοπικό νοσοκομείο δεν έχει θέρμανση, την ώρα που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν φάρμακα, ότι τα ταμεία της εκκλησίας είναι σχεδόν άδεια και ότι αναγκάστηκαν να πουλήσουν ακίνητη περιουσία για να απαλλαγούν από τους νέους φόρους.
Αλήθεια ?....δε Νομίζω
Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, αρμόδιος για τις σχέσεις του κράτους με τις εκτός Ελλάδος εκκλησίες, με τον καρδινάλιο που είναι επιφορτισμένος για τις πολιτιστικές υποθέσεις. Αντικείμενό της; Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις της καθολικής Εκκλησίας με το ελληνικό κράτος και κυρίως το αίτημα των καθολικών να αποκτήσουν νομικά δικαιώματα ίσα με αυτά της ορθόδοξης Εκκλησίας με την υπογραφή συμφωνίας που θα έχει τη μορφή κονκορδάτου.
(το κονκορδάτο είναι μια συμφωνία ενός κράτους με την Αγία Έδρα που ρυθμίζει ζητήματα λειτουργίας της καθολικής Εκκλησίας μιας χώρας σε σχέση με το κράτος αυτό). Στο ζήτημα αυτό υπάρχει αντίδραση της ορθόδοξης Εκλησίας που επισημαίνει ότι συμφωνεί να υπάρχει ίδιο καθεστώς και για τις δυο Εκλησίες, όχι όμως και να υπογραφεί κονκορδάτο που συνήθως υπογράφει το Βατικανό με χώρες που έχουν πληθυσμό κατά πλειοψηφίαν ρωμαιοκαθολικό. Με το κονκορδάτο λένε ουσιαστικά ότι θα αναγνωρίζεται η λειτουργία ενός κράτους μέσα σε ένα άλλο κράτος..
Αθήνα – Αγία Έδρα: μια δύσκολη σχέση 
Μπορεί αρκετά κράτη να περνούν βαθιά ύφεση ωστόσο από ότι φαίνεται το Βατικανό είναι κερδοφόρο
Κέρδη για το Βατικανό ύψους 245,2 εκατ. ευρώ!
Τα κέρδη του Βατικανού οφείλονται κατά κύριο λόγο στις υψηλές πωλήσεις εισιτηρίων στα μουσεία του Βατικανού
Είναι τόσο ανεπαρκής η αρμόδια Ελληνική υπηρεσία να ανταποκριθεί στο ρόλο της; ή θέλη η καθολική εκκλησία να παίξει το δικό της ρόλο;? Τι ρόλος είναι αυτός τον οποίο θέλει να διαδραματίσει η Καθολική Εκκλησία στην πατρίδα μας;?

<ΣΑΝ  ΚΡΑΤΟΣ  ΔΕΝ  ΑΝΤΈΧΟΥΜΕ  ΑΛΛΟΥΣ  ΑΦΕΝΤΕΣ>

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured