ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ ΣΤΑ ΣΙΣΙΤΙΑ


Το «μαμά πεινάω» επέστρεψε στην Ελλάδα



Έκκληση αλληλεγγύης για δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ακόμη και ειδη διατροφής, έκαναν σήμερα οι Γιατροί του κόσμου (ΓτΚ
 «Φέτος αλλάζουμε προσανατολισμό και ενώ πέρσι είχαμε στείλει 5-6 κοντέινερ με τρόφιμα στην Ουγκάντα, φέτος τα θέλουμε για την Ελλάδα.
 Αυτό που ζούμε εμείς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, διαπιστώνουμε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και θα αυξάνονται συνεχώς»
«Ζητάμε βασικά τρόφιμα για να φτιάξουμε οικογενειακά πακέτα ώστε διακριτικά να μπορούν να τα παίρνουν οι άνθρωποι στα σπίτια τους διατηρώντας την αξιοπρέπειά τους χωρίς σισίτια», τόνισε ο διευθυντής των ΓτΚ Νικήτας Κανάκης σε συνέντευξη τύπου στην έδρα της ανθρωπιστικής οργάνωσης.
Η έκκληση αφορά κυρίως τρόφιμα όπως ρύζι, όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα σε κουτί και κυρίως παιδικά γάλατα.

Η ανάγκη για τρόφιμα προέκυψε στα τέσσερα πολυατρεία της οργάνωσης -Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη και Χανιά- όταν με έκπληξη οι εθελοντές γιατροί είδαν αφενός να αλλάζει η ανθρωπογεωγραφία στα ιατρεία τους και αφετέρου να γίνεται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης τροφίμων.

εδώ και μήνες, σιτίζονται στα προγράμματα των αστέγων !Κατάντια
 χωρίς προηγούμενο ... !
 Πνίγονται στα χρέη χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και οι εργαζόμενοι  απλήρωτοι εδώ και μήνες, σιτίζονται στα προγράμματα των αστέγων !
Με τα κρούσματα ασιτίας μαθητών να αυξάνονται, μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά 
στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά παιδιών από αδύναμα οικονοµικά στρώµατα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Το Βήμα", οι λεπτοµέρειες του προγράµµατος σχεδιάζονται αυτές τις ηµέρες, ωστόσο σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας θα δίνει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων.
Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.
Οι “Νεόφτωχοι” της Ελληνικής μέσης τάξης πληθαίνουν
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5598577198127833965#editor/target=post;postID=5241256078356771298
Mετάφραση από το spiegel online Οι εθελοντές και τα σισίτια στην Αθήνα δυσκολεύονται να παρέχουν φροντίδα σε όλους τους “νεόφτωχους” της πόλης. Από την αρχή της κρίσης, η φτώχεια έχει χτυπήσει την Ελληνική μέση τάξη.

Eλλάς Ελλήνων!! Μετά το γνωστό σε όλους κύμα νεόπλουτων που άνθισε στην δεκαετία 90 μέχρι και σήμερα, έφτασε σφοδρότατο το κύμα των νεόπτωχων...

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured