ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Online Απάτες στο '"Ιnternet"




Χιλιάδες είναι καθημερινά οι απάτες μέσω διαδικτύου, όπως του τύπου“ΕΠΕΙΓΟΝ 40 ΦΙΑΛΕΣ ΑΙΜΑ”… κτλ. Όλα αυτά τα απίστευτα “πιστευτά” αναπαράγονται καθημερινά από mail σε mail και στο facebook με την άγνοια που μας «δέρνει».


Ψεύτικα <emails και spams> τι να προσέχετε
Οι απάτες μέσω διαδικτύου όλο και αυξάνουν. Οι επιτήδειοι βρίσκουν εύκολα θύματα με διάφορους τρόπους, στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα. Μια νέα περίπτωση είναι τα μηνύματα περί δήθεν επιστροφής φόρου. Οι δράστες εμφανίζουν ως αποστολέα του απατηλού μηνύματος το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και επιχειρούν με τη μέθοδο «phishing» να «αλιεύσουν» προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ. Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όλες οι πληροφορίες για περίεργα εμαιλς που λαμβάνεται, κακόβουλα εμαιλς που μπορείτε 
να πέσετε εύκολα θύματα και να σας πάρουνε τα λεφτά σας!

Εργασία από το σπίτι: χρήματα μέσω internet ή απάτη;
Έυκολα χρήματα μέσω internet; Πώς να αποκτήσεις εργασία από το σπίτι, εισόδημα μέσω διαδικτύου και γρήγορο χρήμα χωρίς δουλειά; ...
Ζητά ένα μικρό ποσό για να εγγραφείτε, ή για να λάβετε το starter kit, το οποίο φυσικά μετά θα σας επιστραφεί: Το μαντέψατε –φυσικά και δε θα σας επιστραφεί. Σκεφτείτε το λογικά: ποιος εργοδότης θα σας ζητούσε χρήματα για να σας προσλάβει; Η «χρηματική συμμετοχή» ή το “value for money starter kit” σε αυτήν την περίπτωση ισοδυναμεί με μεγάλη φωτεινή επιγραφή που αναβοσβήνει «απάτη».
Υπόσχεται υπερβολικά πολλά λεφτά: Κι εδώ είναι που η παροιμία για τα κεράσια και τα καλάθια βρίσκει την τέλεια εφαρμογή της. Όχι, δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να βγάλετε πέντε χιλιάδες ευρώ σε ένα μήνα δουλεύοντας δύο ώρες την ημέρα. Αν υπήρχε, ο κόσμος θα είχε γεμίσει εκατομμυριούχους που θα δούλευαν από τα σπίτια τους και όλα τα γραφεία θα είχαν κλείσει.


Είστε θύμα ερωτικής απάτης στο ίντερνετ;
 «Συνήθως επιλέγουν τα θύματα τους που ζουν σε άλλη χώρα. Στη συνέχεια αφού προκαλέσουν αισθήματα στο θύμα τους σκαρφίζονται μία ιστορία που έχει να κάνει σχέση με επείγον ιατρική βοήθεια ή ότι κινδυνεύουν αν δεν πληρώσουν άμεσα κάποια χρήματα. Άλλα σενάρια είναι πως χρειάζονταν να βγάλουν βίζα ή αεροπορικό εισιτήριο για να φύγουν από εκεί που είναι».
- Γνωρίσατε κάποιον/α στο ίντερνετ που προσπαθεί να σας κάνει να τον/την λυπηθείτε.
- Σας ζητά να στείλετε χρήματα για να πληρώσει αεροπορικό εισιτήριο.
- Σας λέει πως έχει προσωπικά ή/και οικογενειακά προβλήματα.
- Σας λέει πως πρέπει να πληρώσει επείγον ιατρικά έξοδα.
- Σας λέει πως οι γονείς του χρειάζονται άμεση ιατρική βοήθεια.
- Σας λέει πως χρειάζεται χρήματα για να ολοκληρώσει τις σπουδές.

ΠΡΟΣΟΧΗ   ΠΡΟΣΟΧΗ   ΠΡΟΣΟΧΗ   ΠΡΟΣΟΧΗ    ΠΡΟΣΟΧΗ   ΠΡΟΣΟΧΗ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured