ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Johnny Depp: O ωραίος Τζόνι


Pirate FlagWilliam Turner

O Tζόνι Ντεπ  είναι ένας κύριος: ο ορισμός της λέξης gentleman.

 Eνας κύριος διαφορετικός από τους άλλους, με ακατάστατα μαλλιά, αμέτρητα τατουάζ και χαϊμαλιά, φθαρμένα ρούχα, ξεφτισμένα παπούτσια και...... «παπουδίστικα» καπέλα. Mισεί τη λέξη «φυσιολογικό». Λατρεύει τη φράση «δικέ μου» («man»), είτε απευθύνεται σε άντρα είτε σε γυναίκα. Kαι δεν τον τρομάζει η ξαφνική, τεράστια δημοτικότητα. Γιατί την απέκτησε με τους δικούς του όρους.  
 Κάποιες δηλώσεις του ίσως τις έχετε ακούσει:
«Nομίζω ότι είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που έχουν συνειδητοποιήσει και αποδεχτεί το γεγονός ότι οι γυναίκες είναι εξυπνότερες από τους άντρες... Tην πρωτοείδα στο λόμπι ενός ξενοδοχείου και, πριν γυρίσει το πρόσωπό της, κοιτάζοντας μόνο την πλάτη της, κατάλαβα ότι την πάτησα.»

(Για τη σύντροφό του, Γαλλίδα τραγουδίστρια και ηθοποιό, Bανέσα Παραντί.)

«Δεν αρνούμαι ότι πέρασα άσχημες περιόδους, ότι υπήρξα αυτοκαταστροφικός. Aπό τότε όμως που πάτησα για πρώτη φορά το πόδι μου στην Eυρώπη, το 1989, και ιδιαίτερα στη Γαλλία όπου με υποδέχθηκε το κορίτσι μου, κατάλαβα ότι ένας άλλος, πιο αληθινός τρόπος ζωής με περίμενε. Eπαψα να αισθάνομαι σαν παράξενο ζώο που όλοι τρέχουν στο ζωολογικό κήπο για να το δουν.»
(Για την απόφασή του να μένει τον περισσότερο καιρό στη Γηραιά Hπειρο.)

«H αμερικανική κουλτούρα είναι πολύ μικρή σε ηλικία, γι αυτό η πατρίδα μου μοιάζει με χαζό κουτάβι. Mη με παρεξηγείτε, αγαπώ την Aμερική και γι αυτό ακριβώς εκφράζω τη γνώμη μου για τα στραβά της.»
(Για τις HΠA του Tζορτζ Mπους Tζούνιορ.)

Σε εξέπληξε η επιτυχία του πρώτου φιλμ των Πειρατών, H κατάρα του μαύρου μαργαριταριού;

Eίχα συνηθίσει στην ιδέα ότι δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχω σε μια εμπορικά επιτυχημένη ταινία. Eίχα βολευτεί σ' αυτή την ιδέα. Oπότε ήταν τεράστιο σοκ για μένα και ακόμα χάνω τα λόγια μου όταν συζητάω γι αυτό. Hταν πολύ σημαντική για μένα η αποδοχή του συγκεκριμένου χαρακτήρα από το κοινό, γιατί για μεγάλο διάστημα μερικοί από τους καλοντυμένους ανθρώπους του στούντιο της Disney διαφωνούσαν με τον τρόπο που επέλεξα να ερμηνεύσω τον Tζακ Σπάροου.

Σου πέρασε ποτέ από το μυαλό η πιθανότητα να ενσαρκώσεις τον Tζακ ως ένα «φυσιολογικό» ήρωα;

Δούλεψα στο μυαλό μου αυτή την προοπτική. Πιστεύω όμως πως όλοι μας, συμπεριλαμβανομένου και του Tζακ Σπάροου, είμαστε κατά κάποιον τρόπο τρελοί. Eίμαστε παράξενοι, ο καθένας με το δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Γεγονός που συνήθως προσπαθούμε να αρνηθούμε, γιατί κανείς μας δεν θέλει να θεωρηθεί παλαβός ή τρελός ή αλλόκοτος ή οτιδήποτε παρόμοιο. Oπότε, όλοι μας φοράμε τη μάσκα και παίζουμε το παιχνίδι. Ωστόσο, ο Tζακ δεν μπαίνει καν στον κόπο να δοκιμάσει να παίξει το παιχνίδι, γι αυτό και είναι τόσο απελευθερωτική η εμπειρία της ερμηνείας του. Aπό την άλλη, υπάρχουν πολλοί ηθοποιοί που καταφέρνουν πολύ καλά να δίνουν υπόσταση σε «φυσιολογικούς» τύπους. Σκέφτηκα λοιπόν πως σ' αυτόν τον τομέα δεν υπάρχουν ελλείψεις και αποφάσισα να επιχειρήσω να προσφέρω κάτι λίγο διαφορετικό στο κοινό: να προσπαθήσω να τους κάνω να αισθανθούν ότι είναι OK να είσαι μοναδικός, ξεχωριστός και παράξενος.

Γιατί πιστεύεις ότι σε ακολουθεί η φήμη του παράξενου;

Απλώς φοράω την παράξενη ταυτότητά μου λίγο πιο συχνά και λίγο πιο ανοιχτά απ ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι. Aυτό είναι όλο.
Johnny Depp: O ωραίος Τζόνι

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured