ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

To Tattoo δεν είναι μόδα, αλλά ιδέα


Λίγο πριν την παραλία, είναι η εποχή που όλο και περισσότεροι Ελληνες επισκέπτονται τους καλλιτέχνες των τατού .
Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μόδα που θα περνούσε. Με το που άνοιξε όμως πάλι ο καιρός και βγήκαν τα κοντομάνικα και οι βερμούδες, κατάλαβα ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που «χτυπούν» από ένα –ή από δέκα- και ανυπομονούν να το επιδείξουν.

Για ορισμένους το τατουάζ είναι σύμβολο ταυτότητας, για αρκετούς τέχνη και για άλλους μόδα. Κάποιος μπορεί να θέλει να κουβαλάει κάτι που τον σημάδεψε στο παρελθόν και άλλος να περάσει ένα μήνυμα, ενώ αρκετά διαδεδομένο είναι και το σκεπτικό –κρίση πανικού στο άκουσμά του- «ας χτυπήσω κι εγώ μια πεταλούδα το καλοκαιράκι, μιας και έχει ίδια και η κολλητή μου».

Ο tattoo artist Ozone δουλεύει στο γνωστό τατού στούντιο Nico στην Πλάκα (www.tattoo.gr). Επιμένει ότι κάθε χρόνο, με το που πλησιάζουν οι μέρες της ηλιοθεραπείας, πολλοί τρέχουν να αποτυπώσουν το αγαπημένο τους σχέδιο στο σώμα τους με μελάνι. «Είναι το κακό που έχουν οι Έλληνες. Κοιτούν πως θα βγουν στην παραλία και δεν σκέφτονται ότι το τατουάζ δεν είναι παίξε- γέλασε και ότι θα το κουβαλάνε πάνω τους για μια ζωή».





Από ιατρικής άποψης

Μια απόφαση για ένα τατουάζ μπορεί να ληφθεί το βράδυ και το πρωί να πραγματοποιηθεί από έναν γνωστό που έχει κάνει και σ’ όλη την παρέα… Εδώ όμως υπάρχει σοβαρό θέμα!! !



Πέρα από την τοπική μόλυνση και τις αλλεργικές αντιδράσεις υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από μολυσμένα εργαλεία όπως η μετάδοση ηπατίτιδας και AIDS καθώς επίσης και οι ουλές διαφόρου βάθους.
Το τατουάζ πρέπει λοιπόν να γίνεται πάντοτε από επαγγελματίες.
Να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής όσον αφορά την απολύμανση των εργαλείων.

Παρόλα αυτά όμως κάποιες χρωστικές που χρησιμοποιηθήκαν μερικά χρόνια πριν ενοχοποιήθηκαν… ότι προκαλούν καρκινογένεση



Πολλά άτομα αμέσως μετά την δημιουργία του τατουάζ παρουσιάζουν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις και μικρές ή μεγαλύτερες μολύνσεις στο δέρμα αλλά και αντιδράσεις από την ηλιακή ακτινοβολία .
Γι’ αυτόν τον λόγο η τοπική βοήθεια και μια θεραπευτική συμβουλή από τον Δερματολόγο θα ήταν απαραίτητη.
Με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει να προσέξει κανείς τις σοβαρές ανεπιθύμητες αντιδράσεις από την έκθεση στον ήλιο.
Η παρατεταμένη έκθεση και χωρίς αντηλιακή προστασία μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα ,στα τατουάζ με μαύρη χρωστική, από ένα απλό έγκαυμα έως καρκίνο του δέρματος.

Η γνώμη του δερματολόγου για το κατάλληλο αντηλιακό και τα αλλά μέτρα προστασίας είναι και εδώ κάτι περισσότερο από απαραίτητη.

Αφαίρεση του τατουάζ
H αφαίρεση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται σήμερα είναι η χρήση ειδικών laser και η δερμοαπόξεση.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured