ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Νοίκιασε κι εσύ ενα Εργαζόμενο μπορείς !!!




Η τελευταία πατέντα της κυβέρνησης για δήθεν στήριξη των ανέργων ακούει στο όνομα «Κοινωφελής εργασία» ή αλλιώς “ενοικίαση εργαζομενου” είναι οι διάφορες ΜΚΟ που μετατρέπονται σε γραφεία ενοικίασης εργαζομένων, εισπράττοντας για τη μεσολάβηση τους ποσό που αντιστοιχεί στο 5% της μισθολογικής εισφοράς!! 
Ποιος εγκέφαλος εκεί στου Μαξίμου σκέφτεται αυτές τις πατέντες έτσι νομίζουν ότι θα εξαλείψουν την ανεργία???γιατί να υπάρχει επιδοτούμενη εργασία? 
Γιατί να επιδοτούν τον ..Carrefour τον Σκλαβενίτη τον Μετρό κλπ
μήπως θυμάται κανένας τους επιδοτούμενος σε Supermarket επιδοτούμενοι 4ωροι που εργάζονταν ως 8ωροι με ένσημα 4ωρου και ο εργοδότης απορροφούσε  το 50% απο τον ΟΑΕΔ. είναι διατεθειμένοι να μπούνε μέσα σε ένα Supermarket  και να πουν το αυτονόητο? στα 1000 τμ θα έχεις 300 υπάλληλους ανα βάρδια γιατί τόσοι είναι αναγκαίοι τέλος!! όχι δεν το κάνουν μπαίνεις στο Carrefour  στη Μαραθώνος κι έχουν καταργήσει και τα ταμεία γιατί?
Γιατί δεν τους αγγίζουν αυτούς?
Άλλη πληγή σε λίγο αρχίζει η σαιζόν τουριστικής περιόδου ξέρετε πόσες ρωσσίδες Ρομάνες  Βουλγάρες θα έρθουν αεροπορικός και θα πάνε κατευθείαν στα ξενοδοχεία καμαριέρες για 500 ευρώ το μήνα? και με το ικα να κάνει τα στραβά μάτια γιατί κάποιοι μεγαλοξενοδόχοι έχουν  δύναμη δεν θα πω ονόματα αλλά σε μεγάλο ξενοδοχείο 5 αστέρων στις Κυκλάδες που εργαζόταν πριν 2 χρόνια μια φίλη όλες οι καθαρίστριες καμαριέρες και λαντζέρες ήταν ξένες που δεν ζούσαν στην Ελλάδα ερχόντουσαν σαιζόν φαί και ύπνος τσάμπα και όλος ο μισθός έξω γιατί? δεν υπάρχουν Ελληνίδες άνεργες ...Μήπως!!!
Έχουμε και αυτή την τάση του νεοέλληνα να θέλει το παιδί του ντε και καλά να σπουδάσει κάτι που δημιούργησε τις γενιές που προτιμούν μισθούς 500 ευρώ σε κάποιο γραφείο (και ειδικά του δημοσίου) απ το να κάνουν κάποια χειρωνακτική εργασία με μεγαλύτερες απολαβές. Η ίδια νοοτροπία είναι που δημιούργησε και τις κοινωνικές ανισότητες, γιατί μην μου πει κάποιος ότι το ίδιο κύρος έχει ένας θυρωρός στο δημόσιο με έναν υδραυλικό ; Έχουν την ίδια κοινωνική καταξίωση  Έχουμε τεράστιο κομμάτι ευθύνης σαν κοινωνία και εμείς....και δεν είναι ότι δεν 
μπορούμε είναι ότι δεν έχουμε σχέδιο για την ανεργία, για την επιχειρηματικότητα δεν έχουμε σχέδιο όχι σαν κράτος αλλά ούτε σαν πολίτες. ναι αν αύριο συμβεί κάτι άσχημο έχουμε σχέδιο για την οικογένεια μας? αυτοί είμαστε χαβαλέδες  καφενόβιοι και όταν εμείς δεν παίρνουμε σοβαρά τον εαυτό μας πως να μας πάρουν αυτοί που μας κυβερνάνε? αν ήξεραν οτι είχαν σοβαρούς πολίτες απέναντι τους θα είχαν φύγει ήδη από φόβο 
Αλλά χλεχλεδες είμαστε και σαν τέτοιους μας αντιμετωπίζουν!!!
Το κράτος οργανώνει τους πολίτες κι όχι το αντίστροφο. 
Εκεί είναι η ουσία. ***************

Εδώ΄το κράτος λειτουργώντας ως παραμάγαζο των κομμάτων και για να ευχαριστεί τους πελάτες – πολίτες αντί να σχεδιάσει πολιτικές για όλα αυτά τα θέματα, διόριζε και μοίραζε επιχορηγήσεις με δανεικά που τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε. Βέβαια για να μην παρεξηγηθώ, αυτά τα έκαναν για να παραμένουν στην εξουσία που ήταν το χοντρό το φαγοπότι.

Κοκαλάκι στον λαό, φιλέτα στους ημέτερους και το βόδι στους κυβερνώντες.

ΑΝΕΜΟΣ

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured