ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

"Όνειρο απατηλό".... Οικουμενική κυβέρνηση


"Όνειρο απατηλό" η συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα αύριο να ξεκινά νέος κύκλος διαβουλεύσεων. Συγκεκριμένα στο Προεδρικό ο Κ. Παπούλιας θα ξανασυναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς στις 19:30. σ' ένα δεύτερο και τελευταίο κύκλο διαβουλεύσεων. Στη νέα διαβούλευση όμως ο Α. Τσίπρας αρνείται να προσέλθει και σύμφωνα με τον ίδιο τα κόμματα προσπαθούν να εκβιάσουν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η Οικουμενική Κυβέρνηση πρέπει να εκφράζεται από όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη και στο ευρώ και ταυτόχρονα να κινηθεί η διαδικασία για να έχουμε την αποδέσμευση της χώρας από τις ρυθμίσεις του μνημονίου.
ο κ. Μιχαλολιάκος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το περιστατικό με το "εγέρθητι" δε σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους, ενώ άλλοι κάθονταν στο πάτωμα.

 Η συνομιλία με τον Κ. Παπούλια διήρκησε περίπου 20 λεπτά ενώ αμέσως μετά ο κ . Μιχαλολιάκος δήλωσε 
πως δε σκοπεύει να συναινέσει στην εξαθλίωση της χώρας, ενώ αναφέρθηκε
 στο ζήτημα των λαθρομεταναστών λέγοντας πως η ΕΕ πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. 

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε το λαό να αναδείξει ισχυρό το ΚΚΕ. Επίσης είπε πως με σχέδιο νόμου θα καταργήσει το μνημόνιο. Χαρακτήρισε τις διερευνητικές εντολές ως σόου κοροϊδίας του λαού και σημείωσε "η αγανάκτηση του λαού να μη γίνει απογοήτευση"
Ο Π. Καμμένος ουσιαστικά φαίνεται να τηρεί την αρχική του στάση ενω κατά τη δίαρκεια της συνάντησής του με τον Κ. Παπούλια συμφώνησε στην ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, ωστόσο επέμεινε στην απεμπλοκή της τρόικας προκειμένου να συμφωνήσει σε μία κυβέρνηση συμμαχίας. Υπάρχει ανάγκη για διακυβέρνηση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Καμμένος διατύπωσε δέσμη επτά προτάσεων για τη συμμετοχή του κόμματός του σε οικουμενική κυβέρνηση ειδικού σκοπού.
Τι λέει η ΝΔ
ο Α.Σαμαράς δήλωνε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχεται ούτε οικουμενική ούτε δίνει ψήφο ανοχής σε μία νέα κυβέρνηση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, καταλήγοντας ''Δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ''.
Αντ. Σαμαράς: Μπορείς να δώσεις ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση που θα σχηματιστεί με το να μην συμμετέχεις στην ψηφοφορία.
Αλ. Τσίπρας: Κάτι τέτοιο είναι αμφίβολης νομιμότητας, δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα
Ευ. Βενιζέλος: Προβλέπεται από το άρθρο 84 του Συντάγματος που προβλέπει ακόμη και σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας εφόσον έχει το ελάχιστο των 120 βουλευτών στην συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.
Ο κ. Σαμαράς του είπε ακόμη ότι πέρα από το καθαρά τυπικό υπάρχει το συμβολικό στην διαδικασία αυτή, ότι χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα έχει και ψήφο εμπιστοσύνης αλλά σε κάθε περίπτωση ουσιαστική συναίνεση από όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου για να αποσπάσει ό,τι καλύτερο για την χώρα στην αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Καθώς ο κ. Τσίπρας τηρούσε άκαμπτη στάση, ο κ. Σαμαράς του είπε: "στην αρχή ζητούσες το ανέφικτο, δηλαδή να σχηματίσεις κυβέρνηση με το ΚΚΕ και τώρα κλωτσάς το εφικτό, μία κυβέρνηση με ευρύτερη στήριξη και ανοχή".
Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς ζήτησε την ανοχή των άλλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας, απαντώντας, είπε ότι είναι φανερό ότι υπάρχει συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι αφού υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα, μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση . Αντίστοιχη ήταν και η θέση του κ. Βενιζέλου.

«Ζητάτε από εμάς συμφωνία στο λάθος», είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο ότι όλο το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις του κόμματός του, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του ανέδειξε την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής των Μνημονίων, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, σε άλλες παρεμβάσεις του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ζητούν αδιανόητα πράγματα, τονίζοντας ότι με τη στάση τους ζητούν ουσιαστικά να καταργηθεί η αντιπολίτευση.

«Θέλετε μια νομιμοποίηση που δεν έχετε και δεν θα σας την δώσουμε», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε επίσης τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς ότι επιδιώκουν μια εκβιασμένη συναίνεση.

Απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αριστερή κυβέρνηση, κάτι που είναι ανέφικτο.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι για λίγες χιλιάδες ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε την πρώτη θέση, αλλά κατηγόρησε στην συνέχεια τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι ανέφικτη είναι η δική του στάση, όλο αυτό το διάστημα, καθώς ζητούσε αυτοδυναμία και δήλωνε ότι θα ζητήσει νέες εκλογές σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας και τώρα ζητά κυβέρνηση συνεργασίας.
Τι λέει το ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, στη σύσκεψη “έπεσε” το θέμα απο πλευράς Βενιζέλου για την πληρωμή του ομολόγου σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος πρότεινε να μην πληρωθεί, λέγοντας οτι σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει default του ομολόγου και όχι της χώρας.

Επι του θέματος αυτού Σαμαράς και Τσίπρας είπαν οτι θα τοποθετηθούν μόλις μιλήσει επισήμως και πάρει αποφάσεις ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Κατα τους ίδους κύκλους, όλοι επέμειναν στις θέσεις τους και πιο πολύ ο Αλέξης Τσίπρας που είπε στους αρχηγούς: γιατί δεν κάνετε κυβέρνηση εσείς οι τρεις που συμφωνείτε και έχετε 168 βουλευτές” Σε αυτό το σημείο, σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος απάντησε οτι δεν είναι αριθμητικό το θέμα, αλλά θέμα πολιτικό και συναίνεσης.

Για την επιστολή Τσίπρα στον Μπαρόζο ο Ευ. Βενιζέλος τη χαρακτήρισε “χλωμή και αδύναμη”

Τέλος οι ίδιοι κύκλο σχολίαζαν λέγοντας χαρακτηριστικά: είναι ώρες κρίσιμες και ευθύνης, ο χαβαλές τελείωσε.
ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
Έχουνε λυσσάξει όλοι...φερέφωνα παπαγαλάκια των μέσων μαζικής εξαπάτησης σε διατεταγμένη υπηρεσία...πολιτικοί μαριονέτες δοσίλογοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με ενέσεις ΔΗΜΑΡ που ξεπουλάνε την Ελλάδα έναντι πινακίου φακής την οποία παρουσιάζουν ως ευλογία για τον τόπο...δήθεν Ευρωπαίοι εταίροι υπηρέτες των τραπεζικών και πολυεθνικών καρτέλ της νέας τάξης με αποικιοκρατικές αξιώσεις εναντίον της Ελλάδας και όχι μόνο.......εναντίον του Τσίπρα...γιατί άραγε;;;;.

Μήπως να αναρωτηθούμε όλοι μας τι τους καίει βλέποντας την άνοδο μίας παράταξης που απειλεί να γκρεμίσει τους δούρειους ίππους του δικομματισμού και των συμφερόντων έναντι τρίτων που υποστηρίζουν...και βλέπουν να χάνουν την κουτάλα μέσα από τα χέρια τους;;;.
Ο Αλέξης όμως δεν είναι κορόιδο να πέσει στην παγίδα τους...και να μπει σε μια συγκυβέρνηση ξεπουλήματος...μένει να αποδειχθεί το ίδιο και από τον Ελληνικό Λαό στην κάλπη!
Κράτα γερά Αλέξη...το μόνο που θα καταφέρουν όλοι αυτοί είναι να μας εξοργίσουν ακόμα περισσότερο και να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση γύρω σου!
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΖΑΚΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΣ!

..''Σαμαράς Βενιζέλος δείχνουν ως υπεύθυνο των νέων εκλογών τον Τσίπρα''. Ναι, και ποιος είναι υπεύθυνος για το ξεπούλημα του Κράτους, των 1.000 αυτοκτονιών, των 1.000.000 ανέργων, των λουκέτων στις επιχειρήσεις, την μείωση μισθών, τις διακοπές ρεύματος σε άρρωστους ανθρώπους και των χιλιάδων ανθρώπων που κατέληξαν στους δρόμους και τα συσσίτια?
Μήπως ο Τσιπρας θα σας κόψει τη μαγική σκόνη της Ευτυχίας που σας δίνει στα κρυφά η Μερκελ? 
Ουστ απο δω, Λαμόγια του κερατά, φτάνει πια, φτάνει η κοροϊδία...

ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured