ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Πτώχευση αλά ιταλικά για τον ελληνικό τουρισμό


Μας κήρυξαν τον «πόλεμο» οι Ιταλοί!

Σταμάτησε να πληρώνει Ελληνες ξενοδόχους, επικαλούμενος τον φόβο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ιταλικός tour operator.

«Η μεγαλύτερη ιταλική Εταιρεία Τουρισμού VERATOUR, η οποία συνεργάζεται κατ’ αποκλειστικότητα με 6-7 ξενοδοχεία στη χώρα μας, έστειλε έγγραφο, με το οποίο κοινοποιεί την αναστολή πληρωμών στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, επικαλούμενη σύντομη έξοδο της χώρας μας από την Ευρωζώνη, τις αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδο των G8, την κυβερνητική αστάθεια, τις ελληνικές εκλογές κ.λπ.

το Vera δεν είναι το μεγαλύτερο ιταλικό και δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστο.Η απόφασή τους είναι μεμονωμένη και ύποπτη (μπορεί και να βαρέσει κανόνι)
Από την πλευρά τους, τόσο ο ΗΑΤΤΑ (ταξιδιωτικά γραφεία) όσο και οι ενώσεις ξενοδόχων και τουριστικών επιχειρήσεων κάνουν λόγο για «πόλεμο συμφερόντων» και ότι οι ξένοι tour operators εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να πετύχουν ακόμα χαμηλότερες τιμές, μεγεθύνοντας προβλήματα που δεν υπάρχουν. 

Οπως λένε, με τον τρόπο αυτόν επιβαρύνεται περισσότερο το άσχημο κλίμα για την Ελλάδα. Και χαρακτηρίζουν τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Vera Tour «ως λανθασμένη κίνηση» που λειτουργεί εις βάρος της χώρας και προς όφελος των ξένων tour operators.
.Η απόφαση είναι παράλογη και δόλια. Αν η χώρα πτωχεύσει (“κλασσικά”, που είναι πιθανόν) και βγεί και από το ευρώ (που δεν το βλέπω τόσο πιθανόν, όσο το πρώτο) η λειτυργία των ξενοδοχείων μας δεν θα ανασταλεί. Αντιθέτως, θα γίνουν ανταγωνιστικότερα στην παροχή υπηρεσιών τους, που εξαρτώνται πολύ από τις πραγματικές αμοιβές. Άρα οι Ιταλοί operators μάλλον θα κερδίσουν, κατά το ποσοστό των υπηρεσιών, που έχουν συμφωνημένη από τώρα αμοιβή, αλλά θα παραγγελθούν, επί μέτρω, τότε.

Συνεπώς, οι Έλληνες ξενοδόχοι πρέπει να απαντήσουν με ΑΜΕΣΟ εξώδικο αστικών μέτρων.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured