ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τουρισμός... Κρίση...η Ύφεση ???


Μεγάλη αύξηση των κρατήσεων στην Ελλάδα εάν η χώρα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, προβλέπει ο βρετανικός τουριστικός όμιλος Thomas Cook.
Σύμφωνα με το Reuters, o προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Sam Weihagen τονίζει ότι, αν η Ελλάδα βγει εκτός ευρώ, η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα γίνει εξαιρετικά κερδοφόρα.
«Οι διακοπές στην Ελλάδα θα γίνουν πιθανότητα πιο συμφέρουσες για τους τουρίστες και οι χώρες όπως η Ισπανία θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους», δήλωσε σε δημοσιογράφους.
Ο τουριστικός όμιλος ανακοίνωσε ότι οι καλοκαιρινές κρατήσεις Γερμανών προς την Ελλάδα μειώθηκαν κατά 20%.
Σημειώνεται ότι, η βρετανική εταιρεία σημείωσε το πρώτο εξάμηνο ζημιές προ φόρων ύψους £328 εκατ., ενώ τα έσοδα για το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 2,4%
Ειδικά για την Ελλάδα, έτσι όπως είναι σήμερα τα πράγματα, και όλοι διαπιστώνουν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος, ή τα χρέη που έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, ο τουρισμός αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι ένας τομέας που μπορεί να αναπτυχθεί και να παρασύρει μαζί του σε αναπτυξιακή πορεία και άλλους τομείς.
 
Δεν είμαι της σχολής όλοι μαζί τα φάγαμε, αλλά είμαι της σχολής ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα φτιάξουμε. Έτυχε στη δική μας γενιά, σε όλους εμάς που σήμερα αποτελούμε το δυναμικό αυτής της χώρας να πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Να πούμε όχι στο πελατειακό σύστημα, στο οποίο έχει βασιστεί από αρχής ύπαρξης το ελληνικό κράτος μετά την τουρκοκρατία. Χτίστηκε πάνω σε ένα πελατειακό σύστημα δούνε και λαβείν με τις άλλες κυρίαρχες οικονομικά χώρες, ως πελάτης, ως αγοραστής των προϊόντων τους ή και των υπηρεσιών τους. Η σημερινή και αυριανή Ελλάδα θα πρέπει να ξεχάσει όλη αυτή την άρρωστη κατάσταση διαφθοράς που δεν έχει μέλλον και όλοι μαζί να κοιτάξουμε τη συνολική εικόνα, να δούμε το αύριο που θέλουμε και να πράξουμε ανάλογα σήμερα. 

Ένα είναι βέβαιο και πρέπει να μας ενδιαφέρει, το αύριο και όχι το χτες».
Ο τουρισμός είναι το καλύτερο δώρο που η φύση έχει προσφέρει στη χώρα μας και μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα αισιόδοξο μέλλον.

Ο Τουρισμός συνδέεται έτσι και αλλιώς με την καταπολέμηση της φτώχειας γιατί όπου αναπτύσσεται δημιουργούνται θέσεις εργασίας, ανάγκες παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών. Συγχρόνως βελτιώνεται το επίπεδο ζωής των μόνιμων κατοίκων της περιοχής από όλα τα έργα που θα πραγματοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των τουριστών – επισκεπτών και θα ωφελήσουν και τους μόνιμους κατοίκους (δρόμοι, αεροδρόμια, λιμάνια, κέντρα, εστιατόρια, βιολογικοί καθαρισμοί, εναλλακτικές πηγές ενέργειας κ.λπ.)

.Ένα είναι το συμπέρασμα: πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε αύριο να χαρακτηριζόμαστε ως χώρα ανθρώπων ικανών και αποτελεσματικών ή γραφικών, δήθεν και ψιλό-απατεώνων. Ας φτιάξουμε τη χώρα και τον τουρισμό που αποφασίσαμε ότι θέλουμε. Αρκεί να το έχουμε αποφασίσει.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured