ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Η φημολογία περί επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες, επιδεινώνει το κλίμα κρατήσεων για διακοπές στη χώρα μας. Ήδη υπάρχουν κρούσματα τουριστικών γραφείων που αναστέλλουν τις πληρωμές στα ελληνικά ξενοδοχεία, με πρόφαση τις φήμες περί δραχμής.

Στη Σλοβακία, μάλιστα, πριν λίγες ημέρες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης μας γύρισαν ήδη στη δραχμή, γράφοντας ότι οι Σλοβάκοι που θα επισκεφτούν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, θα πληρώνουν σε δραχμές τα προϊόντα και τις υπηρεσίες! Οι τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι όλη αυτή η φημολογία αξιοποιείται (αν δεν κατευθύνεται) από tour operators για να πέσουν κι άλλο οι τιμές στα τουριστικά πακέτα στην Ελλάδα. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι μετά το Μάιο κινδυνεύει να χαθεί και ο Ιούνιος, με αποτέλεσμα οι απώλειες της χρονιάς να είναι μεγάλες…
Σενάρια τρόμου για τους τουρίστες, που θα επισκεφτούν αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα, δημοσιεύει η τουριστική εφημερίδα της Νορβηγίας TTG Nordic. Επικαλούμενη δηλώσεις στελέχους της Barclays για το τι θα συμβεί στη χώρα μας σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι οι τουρίστες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τα τρόφιμα και τα καύσιμα, που θα έχουν έλλειψη, όπως και με την ανάληψη χρημάτων από τα ATM. Γενικά, όπως συνέβη στην Αργεντινή, αναφέρει το δημοσίευμα, θα είναι μια τραυματική εμπειρία για τον τουρίστα να βιώσει τέτοιες καταστάσεις με κοινωνικές αναταραχές, τους ανθρώπους να μη μπορούν να πάρουν χρήματα από την τράπεζα και την οικονομία να μη λειτουργεί. Το δημοσίευμα τέλος φιλοξενεί, πάντως, και πρόσφατο δελτίο τύπου του ΣΕΤΕ, που διαβεβαιώνει τους τουρίστες ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν επηρεάζει τις διακοπές των τουριστών.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured