ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μα γιατι "βιάζονται" να μεγαλώσουν? -Τα παιδιά ?

Δεν υπάρχει πιο τρομακτική εικόνα από ένα κορίτσι 10 ή 12 χρόνων, με ρουζ στα μάγουλα, τονισμένα μάτια και κραγιόν στα χείλη. 
Δεν μιλάμε για τα ξανθά μοντέλα με τις μπούκλες που περιφέρονται με τη μαμά από κάστινγκ σε κάστινγκ για να διαφημίσουν από φρουτόκρεμες και καλσόν μέχρι παπούτσια και γούνες...

Αλλά τις σύγχρονες Λολίτες, τα κορίτσια που μας κάνουν να σαστίζουμε κάθε φορά στην παρέλαση, με τις μίνι φούστες, το διχτυωτό καλσόν και τα στιλέτο, τις κοπέλες που πηγαίνουν στο σχολείο με τσάντα Χάνα Μοντάνα, γκλίτερ στα βλέφαρα και ανταύγειες, τα πρότυπα ζωής που μέχρι τώρα βλέπαμε στο σινεμά, σαν εξαιρέσεις, σαν παραδείγματα προς αποφυγή, σαν σενάρια επιστημονικής... ενηλικίωσης και τώρα όχι μόνο τα βιώνουμε. Δεν το καταλαβαίνουμε καν... Χαμένη νεότητα.

Ασχολούνται πολύ με τα αγόρια φοράν σουτιεν και θελουν να φαίνονται Δήθεν , γενικώς βλέπω συμπεριφορές εφηβικές σε παιδακια 1ης και 2ας δημοτικου. Μόνο εγώ το βλέπω? έχουν αλλάξει οι εποχές? ή δεν πάμε καλά???
Η βιομηχανία παιχνιδιού και οι διαφημιστές κάνουν τη ζημιά τους....αλλά να μου πεις με την πλύση που τους κάνουν από τα γεννοφάσκια τους μέσω σήριαλ, διαφημίσεων (βλέπε αποκριάτικη Jumbo) κλπ, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσικό πια για ένα κοριτσάκι..β δημοτικού να φοράει σουτιέν και να σκέφτεται όλη μέρα αγόρια
(και πες ότι αυτό είναι και θέμα ενστίκτου)!!!!
Μα, καλά, Τί βάζουν μέσα??? θα τρελλαθώ!!! 



Αχ, πες μου ότι θέλει και στριγκ, να αποτρελλαθώ...εγώ θυμάμαι σουτιέν αγόρασα στο γυμνάσιο, όχι ότι το πολυχρειαζόμουνα, και μάλιστα αθλητικό, σαν μπουστάκι, και ντρεπόμουνα κιόλας που διαγραφόταν μέσα από τη μπλούζα,Αν κάνεις μια βόλτα στους φίλους σου στο facebook θα πέσεις σε πλημμύρα από φωτογραφίες παιδιών: παιδιά που παίζουν, που τρώνε, που κλαίνε, μόλις γεννηθούν, όταν θηλάζουν, το πρώτο δόντι, με το πρώτο γιο-γιο, πασαλειμμένα με φαί, χτυπημένα, γυμνά, στην παραλία, με ποδήλατα, στο σχολείο, με το iPad κ.ο.κ. Τα παιδιά σας όπως και τα σκυλιά με τα γατιά είναι σταρ στο Facebook πριν γεννηθούν. Τα accounts είναι δικά σας και εννοείται πως τα χρησιμοποιείτε όπως εσείς θέλετε. 

Έχετε όμως σκεφτεί (ποτέ) ποιος τα κοιτάει και με τι βλέμμα ????

Η δημοφιλής ζωή των παιδιών από 0 χρονών στο Facebook,Οι ίδιοι οι γονείς μεταμορφώνουν τα παιδιά από υποκείμενα σε αντικείμενα και με δημοφιλή ζωή στο facebook από μόλις ΜΗΔΕΝ χρονών
Τα σημερινά παιδιά, βιάζονται να μεγαλώσουν.
 Υιοθετούν ένα ίδιο, μαζικοποιημένο χωρίς προσωπικό στοιχείο, ύφος και στυλ.... Μία μικρομέγαλη συμπεριφορά... Χάνουν τα καλύτερα τους χρόνια, ζώντας τα πρόωρα κατά μία τριετία. Αν το σκεφτείς είναι κουτό.

Και για τους γονείς, βασανιστικό.

Ποια είναι η φράση που ακούνε συχνότερα τα παιδιά; Το «γρήγορα!», που όπως φαίνεται πήρε τα πρωτεία από το «φρόνιμα!». «Τους ζητούμε να κάνουν γρήγορα όλη τη μέρα, από την ώρα του πρωινού, αλλά και σιωπηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας»,βιάζονται να μεγαλώσουν.

Πιστεύουν πως και οι μεγάλοι είναι το ίδιο ευτυχισμένοι σαν τα παιδιά. ΛΑΘΟΣ

Βιάζονται. πολύ ...ΓΟΝΕΙΣ...Αφήστε τα παιδιά να παίξουν

Με λίγα λόγια, τα παιδιά της χαράς και της ζωής καταλήγουν παιδιά του καθήκοντος. Η γκρίνια αντικαθιστά την απόλαυση και η κούραση τη ζωντάνια.
 Ο προσωπικός ελεύθερος χρόνος αποτελεί πολυτέλεια για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν μαθαίνουν να σχετίζονται μεταξύ τους, να ερωτεύονται τη μάθηση, τη γνώση, τη φύση, δεν αγαπούν το σχολείο και το βιβλίο......
 'ΑΓΓΑΡΕΊΑ  ΚΆΝΟΥΝ'

Νομίζω δεν είναι τα παιδιά που βιάζονται να μεγαλώσουν, αλλά το λέω  για όλους εκείνους τους μεγάλους που μεγάλωσαν κάπως βιαστικά και άφησαν πίσω τους την παιδικότητα τους πολύ πίσω , σχεδόν ξέχασαν, τα βασικά υλικά της ζωής. 
Αυτά τα γράφω με αγάπη και γνήσιο ενδιαφέρον, σα μια βοήθεια προς τους γονείς να επαναπροσδιορίσουν τα σημαντικά, σε μια κουβέντα προς όλους εκείνους που στέκουν μπερδεμένοι, με τι εφόδια και ποιον τρόπο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. 
Ειδική δεν ειμαι πτυχία δεν εχω...μια απλή μάνα είμαι....
. Η δημιουργικότητα και η φαντασία εξαφανίστηκαν των παιδιών πίσω από τη στεγνή διεκπεραίωση καθημερινών υποχρεώσεων, σχολειό- φροντιστήριο- χορό -αθλητικές εκδηλώσεις- αγγλικά - γαλλικά -γερμανικά οι οποίες όλες αποσκοπούν σε κάποιο συγκεκριμένο «ενήλικο» στόχο.

ΓΟΝΕΙΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΤΕ

«Κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι να παραμείνεις ένας καλλιτέχνης, όταν μεγαλώσεις»

Pablo Picasso

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured