ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Μη γίνεσαι θύμα κανενός.


" Να κινείς τα δικά σου νήματα"

Η Ζωή είναι πολύ όμορφη, αρκεί να κινείς εσύ τα νήματα..
...Ζύγισε όλες τις σχέσεις σου όχι σαν μόνιμες καταστάσεις, αλλά σαν συνεχώς αναθεωρούμενες αποφάσεις ανανέωσης αυτού που γίνεται μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια ξέχασε τη λέξη σχέσεις. Αναγνώρισε ότι δεν μπορείς να ζήσεις με ένα πρόσωπο παρά μόνο στο παρόν και επειδή θέλεις αυτό το παρόν να είναι απολαυστικό θα φροντίσεις να γίνει.¨Ολες σου οι κουβέντες περί μονιμότητας μπορεί να σβήσουν σ ένα λεπτό, με το θάνατο του συντρόφου σου ή με την απόφαση του να μη συνεχίσει  μαζί σου. Γιατί όμως να στενοχωριέσαι επειδή δεν υπάρχει "ιδανική" μονιμότητα όταν μπορείς να ζήσεις ευτυχισμένα τη συγκεκριμένη στιγμή.
Γουέην Ντυερ-

1. Αρνήσου την ταυτότητα του θύματος.
Ναι! Οι άνθρωποι θυματοποιούμε τον εαυτό μας με χίλιους τρόπους μέσα στην καθημερινότητά. Δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου αν δεν τολμάς να είσαι ο εαυτός σου ή αν αισθάνεσαι ότι κάποιος άλλος πιο έξυπνος ή πιο δυνατός από εσένα θα σου δώσει τη λύση. Βγες από αυτό το τρυπάκι! Διέγραψε από το λεξιλόγιό σου φράσεις όπως:
-«σίγουρα θα σκεφτούν ότι είμαι βλάκας» ή «τι θα πει ο κόσμος»
Εδώ τοποθετείς τους άλλους ψηλότερα από σένα. Αντικατέστησε τον τρόπο σκέψης σου με το εξής απλό. «Το σημαντικό δεν είναι τι γνώμη έχουν οι άλλοι για μένα, αλλά τι γνώμη έχω εγώ γι’ αυτούς.»
-«ο τάδε θα καταφέρει πάλι να με ταράξει» . Κανείς δε θα καταφέρει τίποτα, χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Μετέτρεψε αυτή τη φράση και πες «Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν να με ταράξει σήμερα.»

2. Κέρδισε το σεβασμό
Ας κάνουμε ένα.. «πείραμα»! Σκέψου έναν άνθρωπο που σέβεσαι πραγματικά, κι έπειτα ψάξε γύρω του για ανθρώπους να μην τρέφουν τον ίδιο σεβασμό για το πρόσωπο αυτό.. (πρόσεξε, μιλώ για σεβασμό, όχι συμπάθεια!) δε θα βρεις κανένα. Τώρα, σκέψου ένα άτομο αγαπημένο σου που είναι γλυκό και βολικό. Πόσο συχνά αλλάζει γνώμη όταν εσύ ή οι υπόλοιποι δε συμφωνούν μαζί του;

Θα συμπεράνεις ότι αυτό το άτομο, με την αυστηρή έννοια του όρου, δεν το σέβεται κανένας. Παρόλο που προσπαθεί και πολλές φορές καταπιέζεται προκειμένου να είναι αρεστός ή να μην πληγώσει τους ανθρώπους που αγαπά, καταλήγει να είναι, ένα χαλάκι στην πόρτα εισόδου, μια φιγούρα αόρατη. Εάν εντάσσεις τον εαυτό σου στην κατηγορία αυτή, η λύση είναι να διδάξεις τους άλλους πώς θέλεις να σου φέρονται. Πες μικρά και στη συνέχεια μεγαλύτερα όχι, ακόμη και επίτηδες αρχικά. Κυρίως όμως κάνε το με τη συμπεριφορά σου. Επιβάλλεται στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή σου, εσύ να είσαι αμετακίνητος και οι υπόλοιποι να τις σέβονται.

3. Είσαι μοναδικός
Απόλαυσέ το! Κανένας δε σκέφτεται, δε νιώθει, δε μιλά και δεν κοιτάζει με τον δικό σου τρόπο. Είσαι τόσο ξεχωριστός άνθρωπος! Αν αναλογιστούμε πόσο όμορφο είναι αυτό.. πόσο πολύτιμο. Έχεις να προσφέρεις στιγμές και συναισθήματα σε ανθρώπους, που μόνο μαζί σου μπορούν να τα ζήσουν. Με οποιονδήποτε άλλον εκτός από σένα, θα ήταν απλά.. αλλιώς.

Το θέμα είναι να μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε ωθεί στην παγίδα της σύγκρισης. Όταν λέω σε κανέναν, εννοώ ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό. Έχουμε οι άνθρωποι μια ροπή στην ομοιογένεια, μιας και η πεπατημένη, αποτελεί δήθεν την ασφαλιστική μας δικλείδα. Το αποτέλεσμα είναι να ερχόμαστε δεύτεροι και να πνίγουμε παράλληλα ό,τι ξεχωριστό έχουμε μέσα μας. Να θυμάσαι λοιπόν αυτό που είπε ο Φρέντερικ Κρέην «Μόνο η μετριότητα βρίσκει ασφάλεια στον κανόνα..» Κανείς δεν ξεχώρισε, επειδή ήταν μια "κόπια"..
Θα πορευτείς σ’ ένα δρόμο, ας είναι τουλάχιστον αυτός που διάλεξες εσύ. Το να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, να ακολουθείς τι δικές σου επιλογές, ενέχει ευθύνες, λάθη, επιτυχίες, αποτυχίες μα και την αυτοπεποίθηση ότι εσύ οδήγησες τον εαυτό σου εκεί! Αποτελεί σπουδαία κατάκτηση να έχεις αυτό το ρόλο, τον πρωταγωνιστικό στη ζωή σου.
Δεν ξέρω για σένα, εγώ πάντως θα προσπαθήσω,μου το χρωστώ!
Ακόμα και τώρα είναι ευαγγέλιο για μένα το βιβλίο του..Γουέην Ντυερ-
Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured