ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Ταπεράκι στη Δουλειά

'Τι να ετοιμάσω για να πάρω ταπεράκι στη δουλειά;

Ο οικονομικότερος και πιο υγιεινός τρόπος να καλύψετε την πείνα σας στα γραφείο είναι αναμφίβολα να φέρετε «ταπεράκι» με φαγητό από το σπίτι.

 Αυτό, όμως, προϋποθέτει αφενός ότι έχετε κάποιες βασικές γνώσεις μαγειρικής, αφετέρου ότι στον χώρο όπου εργάζεστε όχι μόνο επιτρέπεται το φαγητόΔυο  ιδέες για υγιεινά γεύματα σε ταπεράκι που προκαλούν ευεξία και ενέργεια:
Σαλάτα με σπανάκι και καπνιστό σολομό 

Ετοιμάστε από το σπίτι μία πλούσια σαλάτα με δροσερά φύλλα από σπανάκι, στα οποία μπορείτε να προσθέσετε και ρόκα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και λίγα κρουτόν.
Πάρτε καπνιστό σολομό σε φέτες, κόψτε τον σε μικρά κομματάκια, σοτάρετέ τον από το βράδυ σε λίγο βούτυρο και πασπαλίστε τον με λίγο πιπέρι.
Αναμείξτε τα υλικά της σαλάτας από το βράδυ στο τάπερ που θα πάρετε το πρωί στο γραφείο. Σε ένα μικρό βαζάκι βάλτε λίγο ελαιόλαδο, το οποίο μπορείτε να έχετε μόνιμα σε ένα ντουλαπάκι στο γραφείο, και πάρτε μαζί και ένα λεμόνι.
Την ώρα του μεσημεριανού σας ρίξτε λάδι και λεμόνι, ανακατέψτε και έχετε ένα εξαιρετικό πιάτο που θα σας χορτάσει για λίγες ακόμα ώρες.
Tip: Επειδή ο καπνιστός σολομός είναι σχετικά ακριβός, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με μία μικρή κονσέρβα τόνου σε νερό.

Ρεβίθια στο πήλινο

Τα ρεβίθια έχουν παραπάνω σίδηρο από κάθε άλλο όσπριο, ενώ με την μορφή αυτή «βολεύει» να τα πάρετε στο γραφείο γιατί δεν είναι σούπα.
Τι θα χρειαστείτε:
250 γρ - 300 γρ. ρεβύθια (αποφλοιωμένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 ντομάτες φρέσκιες ψιλοκομμένες
1 καρότο ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά σε κομματάκια
1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικά)
μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
λάδι


ΓΙΝΕΤΕ ... CHEF στο σπιτι σας
Η μαγειρική στο σπίτι είναι ο πιο απλός και άμεσος τρόπος για να κάνεις περικοπές στον διατροφικό σου προϋπολογισμό χωρίς υποχωρήσεις στην ποιότητα της διατροφής σου. Μαγειρεύοντας στο σπίτι γλιτώνεις χρήματα – γιατί ακόμη και τα πιο δαπανηρά σπιτικά φαγητά κοστίζουν λιγότερο από το φθηνότερο delivery – και τρως πιο υγιεινά, γιατί έχεις τον έλεγχο της ποιότητας των πρώτων υλών, του τρόπου μαγειρέματος και των ποσοτήτων που χρησιμοποιείς.

Η μαγειρική στο σπίτι είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διασκεδάσεις,
να χαλαρώσεις, να εκφραστείς και να προσφέρεις μικρές απολαύσεις όχι μόνο στον εαυτό σου αλλά και στους άλλους.

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured