Μια εύκολη, γρήγορη και πετυχημένη συνταγή για σπιτικό λικέρ ρόδι. Το μυστικό είναι να μη χρησιμοποιήσετε τους σπόρους από το ρόδι αλλά τον χυμό.
Υλικά (για 3 μπουκάλια των 0,700lit)
5 κούπες φυσικό χυμό ρόδι 1 κούπα ζάχαρη μισό λίτρο τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα ή οινόπνευμα ποτοποιίας
4 γαρύφαλα 1 ξύλο κανέλα
Εκτέλεση
Κόβουμε στη μέση το ρόδι και το στίβουμε στον στίφτη (όπως τα πορτοκάλια). Φιλτράρουμε τον χυμό με ένα τούλι ή με φίλτρο του καφέ και τον βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλα και το οινόπνευμα. Βάζουμε την κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφαιρούμε τον χυμό από την φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το λικέρ για 24 ώρες. Φιλτράρουμε το λικέρ και γεμίζουμε τα μπουκάλια. Το διατηρούμε σε ένα ντουλάπι ή ψυγείο. Το σερβίρουμε σκέτο ή με σοκολατένιες τρούφες!
Ιδανικό ακόμα και για τις κρύες ημέρες του χειμώνα μέσα σε ζεστό τσάι.
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ