ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τα τζακια επιβερυνουν στο νεφος της αθηνας


Διάβασα σε ενα άρθρο στο Βήμα ..και οχι μόνο ...που λέει ."Τα τζάκια και η ατελής καύση ξύλου είναι καλά σε ένα χωριό. Αλλά όταν 1000000 τζάκια ανάψουν ταυτόχρονα στο ίδιο μέρος και δεν φυσάει αέρας είναι σαν η πόλη να είναι μέσα σε καμινάδα.

Η καύση ξύλων στις πόλεις δεν είναι λύση και δεν πρέπει να προβάλεται ως οικονομικότερη και συμφέρουσα σε σχέση με άλλες μορφές θέρμανσης. Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ξυπνήσουν πριν βρεθούμε να αναπνέουμε την αιθαλομίχλη του Λονδίνου της βιομηχανικής επανάστασης!"...

Και αλλά πολλά τέτοια κουλά..

Γράφετε αγαπητέ μου {ας πούμε συνάδελφε} τα τζάκια που λειτουργούν μια χειμωνιάτικη μέρα στην Αττική εκλύουν την ίδια ποσότητα κάπνας με τα τσιγάρα που καπνίζουν οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου το ίδιο χρονικό διάστηκα.,....    
Γενικά σε κάθε μέρος του κόσμου τα τζάκια θεωρούνται πάρα πολύ οικολογική μέθοδος θέρμανσης και δεν έχω ακούσει ποτέ να δημιουργούν πρόβλημα στο περιβάλλων εκτός αν κάποιος καίει εκει οτι του κατεβεί.
Όμως αν το κάνει αυτό τότε το σαλόνι του θα είναι το πρώτο που θα γίνει τεκές και μετά η ατμοσφαίρα. Επίσης τα τζάκια δεν συμβάλλουν στην επιβάρυνση της ατμοσφαίρας με διοξείδιο του άνθρακα και γενικότερα με άνθρακα γιατί ο άνθρακας του ξύλου δεν προέρχεται απο το έδαφος (λιθάνθρακας και κάρβουνο).

Τα φυτά ενσωματώνουν άνθρακα της ατμοσφαίρας άρα λοιπόν με την καύση τους απελευθερώνεται άνθρακας που ήταν ούτως η άλλωστε στην ατμοσφαίρα με την μορφή του διοξειδίου του άνθρακα. Άρα λοιπόν καίγοντας ξύλο επιστρέφουμε πίσω στην ατμοσφαίρα άνθρακα που προέρχεται από την ίδια την ατμόσφαιρα  Άρα λοιπόν το μόνο αρνητικό που εκλύουν τα τζάκια στην ατμόσφαιρα είναι τα μικροσωματιδια που είναι ιδία με αυτά που εκλύουν οι καπνιστές ... δηλαδή απειροελάχιστα. 


Όσον αφορά για την τελευταία παράγραφο ... ε δεν έχετε τον Θεό σας. Τα συμβατικά τζάκια έχουν απαγορευτεί στο Λονδίνο  Καλά θα μας τρελαίνετε; Απαγορεύεται η καύση λιθάνθρακα, αλλά ολα τα μεγάλα σπίτια στο κέντρο του Λονδίνου έχουν τζάκια που χρησιμοποιούνται συχνότατα καίγοντας ξύλα. Ξεκινάτε το άρθρο με τυμπανοκρουσίες δίνοντας την εντύπωση οτι τα τζάκια ρυπαίνουν την ατμοσφαίρα αλλα τελικά η συνεισφορά τους είναι κατω απο 1%, και ο άνθρακας που εκλύουν προέρχεται απο την ατμόσφαιρα ειναι δηλαδή carbon neutral και η καύσιμη υλη είναι ανακυκλώσιμη και τελικά ποιο ειναι το συμπέρασμα  Οτι οι επικεφαλίδες του άρθρου είναι εντελώς αντίθετες με την ουσία του θέματος. Διαβάζοντας το άρθρο και γνωρίζοντας και δυο βασικά πράγματα είναι προφανές οτι τα τζάκια είναι ενας απο τους ορθολογικότερους τρόπους θέρμανσης. Γιατί όταν γράφετε ενα άρθρο εσείς οι δημοσιογράφοι θελετε να φερνετε την καταστροφή ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει πρόβλημα.


Μάλιστα,τα τζάκια είναι το πρόβλημα μας,που χρησιμοποιούνται σε εποχή που το νέφος πάει διακοπές όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος.... όμως αγαπητοί μου φίλοι, κανείς δεν επισημαίνει τις χιλιάδες μηχανές με τις κομμένες εξατμίσεις,που είναι η σημερινή πληγή θορύβου και επιβάρυνσης της ατμοσφαίρας..
Ο κάθε προβληματικός μαρσάρει την μηχανή του , αδιαφορώντας για τον θόρυβο και την βρωμιά στο περιβάλλων που επιβάλει... αλήθεια δεν υπάρχουν νώμοι αστυνομικοί,που να κάνουν ελέγχο στον... πασιφανή θόρυβο που μας κατατρομαζει,και τα τζάκια θυμηθήκαμε Συμπληρωματικά θα ήθελα αν αναφέρω οτι η θέρμανση με ξύλο ανήκει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς το ξύλο εντός 15-25 ετών έχει ξ αναδημιουργηθεί (ανανεωθεί) σε αντίθεση με το γκάζι και το πετρέλαιο που η δημιουργία τους απαιτεί μερικά εκατομμύρια χρόνια. Ακριβώς γι''αυτόν τον λόγο οι καυστήρες ξύλων (κεντρική θέρμανση με λέβητα με ξύλα) ήταν μέχρι πρόσφατα σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη επιδοτούμενοι καθώς είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Αλλά η χώρα μας - που τα ξέρουμε όλα καλύτερα και τα κάνουμε όλα καλύτερα - τα κατάφερε να είναι από τις πιο μολυσμένες σε όλη την Ευρώπη.''Μην καίτε πετρέλαιο, βλάπτει την ατμόσφαιρα ', ''Μην ανάβετε το τζάκι, βλάπτει την ατμόσφαιρα'', ''Μην έχετε αγελάδες γιατί κλάνουν μεθάνιο και βλάπτει την ατμόσφαιρα'',


''Μην τρώτε όσπρια γιατί κλανετε και εσείς μεθάνιο και βλάπτει την ατμόσφαιρα'',,,..... . Την ατμοσφαίρα την βλάπτουν οι βαριές βιομηχανίες που ενώ κερδίζουν δισεκατομμύρια ευρω τσιγκουνεύονται να βάλουν φίλτρο στις καμινάδες τους για να βγαίνουν καθαρά αέρια στην ατμόσφαιρα .

Όλα τα αλλά είναι πορδές!

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured