ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

Τι Θα γίνει όσο αφορά το νόμο Κατσέλη ?


Έχω πει πολλές φορές ότι οι τράπεζες είναι οι χειρότεροι τοκογλύφοι. 
Όσο για τις δόσεις στα στεγαστικά και στα καταναλωτικά δάνεια; 
Το υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζει οι δόσεις σε στεγαστικά ή και καταναλωτικά δάνεια να μην ξεπερνά το 30% του οικογενειακού φορολογητέου εισοδήματος.
οι ρυθμίσεις είναι εις βάρος των δανειοληπτών,αφού οι προυσπραχθεντες τόκοι των πρώτων δόσεων δεν λαμβάνονται υπ όψιν στα υπό ρύθμιση δάνεια.Εκμεταλλεύονται την ανάγκη ,την ένδεια του πολίτη.
Το πράγμα δεν πάει άλλο,αν δεν κάνουν άμεσα κούρεμα οι τραπεζίτες θα παρασυρθούν στην άβυσσο μαζί μας.Ήδη το 1 στα 2 ρυθμισμένα δάνεια δεν εξυπηρετούνται.
Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες προωθεί διευκολύνσεις για ευπαθείς ομάδες, όπως οι άνεργοι και οι χρόνια πάσχοντες, ενώ έχει εισηγηθεί να υπάρχει και περίοδος χάριτος με μηδενική καταβολή δόσεων για περίοδο τεσσάρων έως πέντε ετών.
Παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης διαδίδουν δεξιά και αριστερά ότι δίδεται μια πολύ σοβαρή μάχη για να συναινέσουν οι τράπεζες σε ένα καινούργιο νομοσχέδιο, όπου θα κουρεύεται έως 50% των χρεών («μούφα» το έως 50% διότι καμία τράπεζα δεν θα κάνει οικειοθελώς δεκτά τα αιτήματα των πολιτών), ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν τα νοικοκυριά στα νέα δεδομένα.
Όχι βεβαία ότι μας λυπήθηκαν οι τραπεζίτες και οι κύριοι της συγκυβέρνησης, απλά τους έκοψε κρύος ιδρώτας με τα συνεχόμενα δάνεια που διαμαρτύρονται και τις χιλιάδες προσφυγές στο νόμο Κατσέλη. Τους έχει ανησυχήσει εντόνως το γεγονός ότι τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας δικαιώνουν τον έναν μετά τον άλλο δανειολήπτη.
Οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.
Έτσι η κάθε τράπεζα θα αναλαμβάνει η ίδια την ευθύνη της συναλλαγής-συνεργασίας με έναν πελάτη, κρίνοντας αν και πού είναι συνεπής και αξιολογώντας την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη της.
Τι θα είναι το «Βαθμολόγιο»

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σύστημα που θα απεικονίζει όλους τους δανειολήπτες και τις σχέσεις τους με κάθε τράπεζα (δηλαδή όλα τα δάνεια και τις κάρτες που έχει σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα), θεσπίζοντας βαθμολόγιο (pointsystem) με βάση τη συμπεριφορά τους και σειρά άλλων κριτηρίων (π.χ. επάγγελμα, ηλικία άπορος άνεργος όλοι οι Ελληνες δηλαδή  κ.λπ.).
Νομίζω ότι στην πράξη, πρόκειται για ένα καλοφτιαγμένο σενάριο, ώστε μετά από μια επικοινωνιακή αντιπαράθεση με τις τράπεζες, να καταλήξουν σε ένα είδος leasing που αντί για κούρεμα θα κάνουν επιμήκυνση των χρεών ακόμα και κατά 99 χρόνια με σκοπό να τα πληρώνουν και τα παιδιά των παιδιών μας.
Θα πεθάνουμε και θα αφήσουμε χρεωμένα και τα εγγόνια μας
Μήπως ...Εκλογές έρχονται, να πάρουνε και κανένα ψηφαλάκι..!!!
Γι αυτό γίνονται όλα αυτά..?
Στην αρχαία Αθήνα, με την ονομασία σεισάχθεια έμεινε γνωστή η νομοθετική ρύθμιση των χρεών από το Σόλωνα. Με τον νόμο αυτό όλα τα χρέη διαγράφτηκαν, και όλοι οι δούλοι απελευθερώθηκαν.
Δυστυχώς δεν υπάρχει Σόλωνας πια..............

ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured