ΑΝΕΜΟΣ* Hot- Stuff

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ



Χριστούγεννα: Η απόλαυση, αλλά και ο... εφιάλτης του φαγητού. Χορταστικά και λουκούλεια γεύματα, γλυκά όλων των ειδών. Πειρασμοί στους οποίους μικροί και μεγάλοι υποκύπτουμε, με αποτέλεσμα το τέλος των γιορτών να μας βρίσκει με περιττά κιλά, από τα οποία δύσκολα θα απαλλαγούμε. Θυμάμαι -όταν είμασταν μικροί- που στόλιζε η μητέρα μας με πιατέλες και μελομακάρονα το τραπέζει στο σαλόνι. Κάθε φορά που περνούσαμε από μπροστά τσιμπούσαμε έναν κουραμπιέ ή ένα μελομακάρονο. Ευτυχώς που δεν είχαμε θέμα περιττών κιλών...

Στην πραγματικότητα εντελώς διαφορετικός είναι ο τρόπος που θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Να λοιπόν μερικές πρακτικές συμβουλές:

"Αποφεύγουμε το διαρκές τσιμπολόγημα στη διάρκεια της ημέρας και προσπαθούμε να έχουμε μικρά και συχνά γεύματα χωρίς ενδιάμεσες στάσεις στη κουζίνα (ή στο τραπέζι του σαλονιού)

"Επιλέγουμε για σνακ τρόφιμα χαμηλά σε θερμίδες αλλά παράλληλα θρεπτικά και υγιεινά όπως φρούτα, ανάλατους ξηρούς καρπούς, ψωμί με μέλι, γάλα ή γιαούρτι , αποξηραμένα φρούτα, παστέλι.

"Είναι γεγονός ότι τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων είναι πλούσια σε θερμίδες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να περιορίσουμε την κατανάλωσή τους. Οι πιο ενδεδειγμένες επιλογές είναι το μελομακάρονο και η μηλόπιτα, όμως και αυτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

"Δεν τρώμε γλυκό αμέσως μετά το φαγητό μας γιατί επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με πλεόνασμα θερμίδων. Προτιμάμε να φάμε το γλυκό μας στο πρωινό ή σε κάποιο σνακ, σαν ενδιάμεσο γεύμα.

"Αποφεύγουμε να τρώμε όσο είμαστε όρθιοι. Καλό είναι τα παιδιά να κάθονται πρώτα στο τραπέζι και να τους σερβίρεται συγκεκριμένη ποσότητα φαγητού ούτως ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος αυτών που θα καταναλώσουν.

"Τρώμε πάντα αργά γιατί όταν τρώμε γρήγορα τρώμε και περισσότερο.

"Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε αναψυκτικά και ποτά με προσθήκη ζάχαρης τα οποία είναι εξαιρετικά πλούσια σε θερμίδες. Αντί αυτών προτιμάμε φυσικούς χυμούς φρούτων και αρκετή ποσότητα νερού για σωστή ενυδάτωση του σώματός μας.

"Τέλος, δε ξεχνάμε να γυμναζόμαστε. Πηγαίνετε με τα παιδιά σας βόλτες, περπατείστε, κάντε ποδήλατο, παίξτε μαζί τους.

Τα Χριστούγεννα τα συνδυάζουμε συνήθως με ρομαντικές εικόνες χιονισμένων τοπίων, φορτωμένα τραπέζια με καλούδια και την οικογένεια μαζεμένη γύρω από το στολισμένο δένδρο μέσα σε μια ατμόσφαιρα θαλπωρής και αγαλλίασης.



Κάθε μαμά έχει και τη δική της συνταγή για μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Και κάθε κόρη/γιος ορκίζεται ότι είναι τα νοστιμότερα που έχει δοκιμάσει. 
Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, τότε δεν θα προσπαθήσουμε να σας πείσουμε· η μαμά έχει προτεραιότητα.

Αν πάλι θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, σας δίνουμε δύο συνταγές 

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ  εδω
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ εδω

 Μην ανησυχείτε. Χρόνος υπάρχει ακόμη. Μέχρι το τραπέζι των Χριστουγέννων θα έχετε γεμίσει τις πιατέλες σας. 
Καλή επιτυχία


ΑΝΕΜΟΣ Designed by Templateism.com Copyright © 2014

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.

About Me

Blog Archive

@way2themes

Labels

Search Blog

Featured Slider

Featured